Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22618.05.20159

4373-2015 (114)

Osastonlääkärin viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään osastonlääkärin viran perustamista hyvinvointitoimialalle.

Kh § 226

Hyvinvointitoimiala, sairaalapalvelut, vs. ylilääkäri Maarit Wuorela 11.3.2015:

Hyvinvointitoimialan organisaatiouudistuksen myötä Kaskenlinnan sairaala liittyi sairaalapalvelualueeseen. Sairaalassa työskentelee lääkärien virkaehtosopimuksen mukaisesti sairaalalääkäreitä.

Terveyskeskuslääkärin virka 213110 on tällä hetkellä terveyspalveluiden perusyksikössä 254168 Vanhus- ja vammaispalveluiden lääkärit. Ko. viran vakituinen haltija on geriatrian erikoislääkäri, joka ennen organisaatiouudistusta työskenteli erikoislääkärin tehtävässä Kaskenlinnan sairaalassa.

Esitän, että terveyskeskuslääkärin viran, vak.nro 213110, nimike muutetaan osastonlääkärin viraksi ja viran palkkaryhmä, kelpoisuusvaatimus sekä tehtäväkohtainen palkka tarkistetaan liitteessä mainitulla tavalla. Näiden muutosten jälkeen on tarkoitus siirtää ko. vakanssi ja sen vakituinen haltija sairaalapalvelujen kuntouttavan osastoryhmän perusyksikköön 254194 Geriatrinen kuntoutusosasto.

Palvelualuejohtaja Katariina Korkeila 8.4.2015:

Hyvinvointitoimialan organisaatiouudistuksen yhtenä tavoitteena on mahdollistaa resurssien tehokas käyttö ja vaikuttavan oikea-aikaisen hoidon toteuttaminen, jotta voidaan vaikuttaa palvelurakenteen muutokseen ja vähentää tarpeetonta erikoissairaanhoidon käyttöä. Kaupunginvaltuuston 25.8.2014 § 123 hyväksymässä uudistamisohjelma 2:ssa on mukana yhtenä merkittävänä toimenpiteenä sairaalatoimintojen keskittäminen ja sen osana kuntouttavan sairaalahoidon kehittäminen (toimenpide 44). Toimenpideohjelman kuntouttavan sairaalahoidon kehittämisen osaprojektia on kuvattu tarkemmin terveyspalveluiden kehittämissalkun projektiehdotuksissa (P2). Nimikemuutoksella vahvistetaan myös niitä toimenpiteitä, joilla tähdätään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin siirtoviivepäivien vähentämiseen ja joita on esitetty sosiaali- ja terveyslautakunnalle 24.2.2015 § 29 ja 31.3.2015 § 71.

Tehtäväkohtaisen palkan muutoksen aiheuttama kustannusvaikutus on kuluvana vuonna n. 7.700 €. Esityksellä ei ole vaikutusta työvoiman määrään.

Puollan tehtyä esitystä. 

Henkilöstöpäällikkö Maaria Palomäki 30.4.2015:

Toimiala on 20.4.2015 tehnyt em. perusteilla esityksen nimike- yms. muutoksista koskien esityksessä mainittua vakanssia. Asia on palautettu 27.4.2015 toimialalle uudestaan valmisteltavaksi. Vakanssimuutoksen sijaan toimialan tulisi valmistella asiaa niin, että kaupunginhallitukselle esitetään kokonaan uuden osastonlääkärin viran perustamista, koska osastonlääkärin viran työtehtävät ja palvelusuhteen ehdot poikkeavat täysin terveyskeskuslääkärin viran vastaavista ehdoista.

Asia on valmisteltu uudelleen. Korjatussa liitteessä on otettu huomioon palautuksen perusteet. Uuden viran tultua täytetyksi toimiala tekee esityksen yhden terveyskeskuslääkärin viran lakkauttamisesta. Näin ollen esityksellä on ole vaikutusta työvoiman määrään.

Liite 1Esitys vakanssin perustamisesta

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.5.2015:

EhdotusEsitän, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.5.2015 lukien osastonlääkärin virka (LS/ L3SL3000), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.277,19 €/kk ja kelpoisuusvaatimus erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla.

Samalla esitetään, että virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Uuden viran tultua täytetyksi toimiala tekee esityksen yhden terveyskeskuslääkärin viran lakkauttamisesta.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 8.5.2015:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.5.2015 lukien osastonlääkärin virka (LS/ L3SL3000), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.277,19 €/kk ja kelpoisuusvaatimus erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla. Samalla esitetään, että virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Uuden viran tultua täytetyksi toimiala tekee esityksen yhden terveyskeskus-lääkärin viran lakkauttamisesta.

Esitys osastonlääkärin viran perustamisesta kytkeytyy hyvinvointitoimialan organisaatiouudistuksen yhteydessä asetettuihin tavoitteisiin.  Toimialalla pyritään resurssien tehokkaaseen käyttöön ja vaikuttavan oikea-aikaisen hoidon toteuttamiseen. Palvelurakenteen muutoksella pyritään vähentämään tarpeetonta erikoissairaanhoidon käyttöä.

Sairaalatoimintojen keskittäminen ja kuntouttavan sairaalahoidon kehittäminen ovat kaupunginvaltuuston 25.8.2014 § 123 hyväksymään uudistamisohjelma 2 sisältyviä toimenpiteitä. Esitetty osastonlääkärin viran perustaminen vahvistaa esityksen mukaan niitä toimenpiteitä, joilla tähdätään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin siirtoviivepäivien vähentämiseen.  

Mikäli uuden viran perustamisen jälkeen lakkautetaan esityksessä todetulla tavalla yksi terveyskeskuslääkärin virka, ei esityksellä ole vaikutusta toimialan henkilötyövuosina mitattavaan työvoiman käyttöön. Esityksen kustannusvaikutus on n. 11.500 €.

Osastonlääkärin viran perustamisesta voittaneen pitää esityksestä ilmenevin perustein tarkoituksenmukaisena. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole muutoinkaan huomauttamista toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys osastonlääkärin viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.6.2015 lukien osastonlääkärin virka (LS/ L3SL3000), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.277,19 €/kk ja kelpoisuusvaatimus erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla. Perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Uuden viran tultua täytetyksi toimialan tulee tehdä esitys yhden terveyskeskuslääkärin viran lakkauttamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 226
Liite 1:Esitys osastonlääkärin viran perustamisesta