Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22518.05.20158

4615-2015 (114)

Osastonylilääkärin viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään osastonylilääkärin viran perustamista hyvinvointitoimialalle.

Kh § 225

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 12.5.2015:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.5.2015 lukien osastonylilääkärin virka (LS/ L3SL1200), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.413,64 €/kk ja kelpoisuusvaatimus erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla. Samalla esitetään, että virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Uuden viran tultua täytetyksi toimiala tekee esityksen yhden osastonlääkärin viran lakkauttamisesta.

Sairaalapalvelujen sisätautien poliklinikalla työskentelee tällä hetkellä kolme osastonylilääkäriä (reumatologi, nefrologi ja hematologi). Tämän lisäksi poliklinikalla on kolme osastonlääkärin virkaa. Yhden osastonlääkärin viran tehtäviin on kuulunut hoitovastuu erityisesti endokrinologisista potilaista (hormoneja tuottavien elinten sairaudet), jotka on aiemmin hoidettu Tyksin endokrinologian poliklinikalla. Tämän osastonlääkärin viran toimenkuva on täysin vastaava kuin sisätautien poliklinikan osastonylilääkäreillä. Sairaalapalveluiden sisätautien poliklinikan muita osastonylilääkäreitä vastaavan sektorivastuun takia on perusteltua perustaa myös tälle sektorille osastonylilääkärin virka.

Mikäli uuden viran perustamisen jälkeen lakkautetaan esityksessä todetulla tavalla yksi osastonlääkärin virka, ei esityksellä ole vaikutusta toimialan henkilötyövuosina mitattavaan työvoiman käyttöön. Esityksen kustannusvaikutus vuositasolla on n. 2.500 €.

Osastonylilääkärin viran perustamista voittaneen pitää esityksestä ilmenevin perustein tarkoituksenmukaisena. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole muutoinkaan huomauttamista toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys osastonylilääkärin viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.6.2015 lukien osastonylilääkärin virka (LS/ L3SL1200), jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.413,64 €/kk ja kelpoisuusvaatimus erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla. Perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Uuden viran tultua täytetyksi toimialan tulee tehdä esitys yhden osastonlääkärin viran lakkauttamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHyvinvointitoimiala
tpvKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 225
Liite 1:Esitys vakanssin perustamisesta