Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus21004.05.20159

3768-2015 (642)

Vastaus kaupunginhallituksen jäsenten Elina Rantasen ja Jukka Vornasen selvityspyyntöön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen jäsenten Elina Rantanen ja Jukka Vornanen selvityspyyntö Mäntykodin ja Kaskenlinnan korvaavien tilojen (kv 23.3. § 50) ja irtaimiston (soteltk 31.1. § 72) vuokraamiseen liittyvästä valmistelusta

Kh § 210

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja asumispalvelujen johtaja Kirsi Kiviniemi:

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitettiin tammikuussa vanhus - ja vammaispalveluiden Mäntykodin laitosyksikön korvaavien tilojen vuokraamista. Mäntykodissa oli tuolloin 64 asukasta, joiden hoitoon tarvittiin asianmukaiset, sekä asukas- että työturvallisuudeltaan hyväksyttävät hoitotilat.

Samassa yhteydessä esitettiin terveyspalveluiden palvelualueen Kaskenlinnan tilojen osittaista edelleenvuokrausta sairaanhoitopiirin käyttöön. Viimeksi mainittu esitys edellytti pitkäaikaissairaanhoidon asukkaiden siirtymistä niin ikään korvaaviin tiloihin. Kaskenlinnasta siirtyvien asiakkaiden määrä ei ollut tiedossa.

Tarjoukset korvaavista tiloista saatiin kahdelta palveluntuottajalta, joista toisen palveluntuottajan yksikkö oli valmistunut keväällä 2014 ja jonne oli sijoitettu 12 turkulaista asumispalveluasukasta. Toinen yksiköistä oli kokonaan tyhjä.

Mainiovireen Yli-Maarian yksikössä entuudestaan olleiden 12 turkulaisen asumispalveluasukkaan ja heidän omaisensa kanssa on nyt käyty keskustelut heidän hoitojärjestelyistään. Asukaskohtaiset keskustelut on käyty asukaan, heidän omaisensa, palveluntuottajan ja Turun kaupungin viranhaltijoiden kesken.

Tämän hetken tietojen mukaan asukkaista kymmenen haluaa jäädä Yli-Maarian yksikköön kaupungin tuottamien palvelujen asiakkaaksi, kaksi vanhusta on valinnut Nukkumatin hoitoyksikökseen. Asukkaat ja heidän omaisensa ovat siis päässeet vaikuttamaan hoitoyksikkönsä valintaan, kuten sosiaali- ja terveyslautakunta asiasta päättäessään edellyttikin.

Kaskenlinnasta siirtyvien vanhusten määrä on nyt täsmentynyt 29:een vanhukseen.

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa tammikuussa käsittelyssä olleessa esityksessä todettiin tilojen varustelusta ja kalustuksesta päätettävän vasta vuokrauspäätöksen varmistuttua. Vaikka tarjoukset tilojen varustelusta oli jo saatu aikaisemmin, ei niiden tuomista päätöksentekoon nähty tarkoituksenmukaiseksi ennen lopullisen vuokrauspäätöksen tekemistä.

Koska kyseessä on määräajaksi vuokratut tilat, ei myöskään nähty tarkoituksenmukaiseksi kalustaa yksikköä kaupungin itse hankkimilla ja kilpailuttamilla kalusteilla, vaan tilat kalustaa vuokranantajat, joilla oli parhaat valmiudet tilojen varusteluun.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi korvaavien tilojen vuokraamisen Mäntykodille ja Kaskenlinnalle 23.3. Koska muuton uusiin tiloihin tulee tapahtua ennen kesälomakautta ja tavarantoimittajien toimitusaika on pääsääntöisesti kuusi viikkoa, tuotiin tilojen kalustusesitys päätettäväksi välittömästi seuraavaan lautakuntaan.

Oheismateriaali 1Rantasen ja Vornasen selvityspyyntö

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell 21.4.2015

EhdotusKaupunginhallitus merkitsee asian tiedoksi ja selvityspyynnön käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tiedRantanen Elina
tiedVornanen Jukka