Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus18627.04.20157

3339-2012 (114)

Koulunkäyntiavustajan ja luokka-avustajan toimien nimikkeiden muuttaminen koulunkäynninohjaajaksi

Tiivistelmä: -

Kh § 186

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 23.4.2015:

Kaupunginjohtaja päätti 22.11.2013 § 202, ettei varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnan 23.5.2012 § 81 tekemä esitys koulunkäyntiavustajan / luokka-avustajan nimikkeen muuttamisesta koulunkäynninohjaajaksi anna aihetta toimenpiteisiin.

Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti 25.11.2013 § 477 ottaa käsiteltäväkseen kaupunginjohtajan edellä mainitun päätöspöytäkirjan pykälän.

Koulunkäyntiavustajan toimia on vakanssirekisterijärjestelmätietojen perusteella tällä hetkellä kaikkiaan 185 ja luokka-avustajan toimia 7. Lisäksi ns. vaikeimminvammaisten avustajan toimia on 34. Kaikki edellä mainitut toimet kuuluvat palkkauksellisesti samaan KVTES:n hinnoittelukohtaan (05KOU010). Em. toimien tehtäväkohtainen palkka määräytyy hinnoittelukohdan sisällä tehtävän vaativuuden arvioinnin mukaan, joten toimien tehtäväkohtaisessa palkassa saattaa olla tästä johtuen jonkin verran vaihtelua. Huomattavalle osalle edellä mainituista toimista ei ole vahvistettu lainkaan kelpoisuusvaatimuksia ja siltä osin kuin ne on vahvistettu, ne saattavat poiketa toisistaan, jota ei voida pitää tarkoituksenmukaisena. Myös toimien viikottainen säännöllinen työaika saattaa vaihdella jonkin verran samoin kuin se, mille ajalle lukuvuotta toimi on aikanaan hyväksytty perustettavaksi (esim. 9,5 tai 9 kk/v). Toimien viikottaisen ja lukuvuoden ajalle sijoittuvan työajan yhtenäistäminen olisi tarkoituksenmukaista.

Ottaen huomioon, että toimien osalta esiintyy em. kaltaista vaihtelevuutta, on perusteltua, että avustajien nimikemuutosta koskeva asia palautetaan sivistystoimialalle uudelleen valmisteltavaksi, jolloin samassa yhteydessä tulisi asiaa kokonaisuudessaan käsiteltäessä arvioida myös se, mikä olisi toimien tarkoituksenmukainen tämänhetkinen kelpoisuusvaatimus ja viikottainen / lukuvuosittainen säännöllinen työaika. Valmistelun yhteydessä sivistystoimialan tulee ottaa huomioon kokonaisuuden hallinnollinen tarkoituksenmukaisuus samoin kuin se, ettei esitettävillä nimikettä ja kelpoisuusvaatimusta koskevilla muutoksilla saa olla toimen tehtäväkohtaisen palkan osalta korottavaa vaikutusta. Sivistystoimialan tulee valmistella asia yhteistyössä strategisen HR:n vastuualueeseen kanssa.

Kaupunginhallitus päättänee:

- kumota kaupunginjohtajan päätöksen 22.11.2013 § 202 ja

- palauttaa koulunkäyntiavustajan, luokka-avustajan ja vaikeimminvammaisten avustajan toimien nimikkeen muuttamista koskevan asian sivistystoimialalle uudelleen valmisteltavaksi yhteistyössä strategisen HR:n vastuualueen kanssa, jossa yhteydessä toimialan tulee harkita lisäksi mm. toimien yhtenäisen kelpoisuusvaatimuksen tarpeellisuus sekä toimien säännöllisen viikottaisen työajan tarkoituksenmukaisuus ja työajan ajoittuminen lukuvuoden ajalle ja

- että toimialan esittämät toimien muutokset eivät ole peruste toimien tehtäväkohtaisen palkan korotuksille.

Oheismateriaali 1Kaupunginjohtajan päätös 22.11.2013 § 202

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää kumota kaupunginjohtajan päätöksen 22.11.2013 § 202 ja palauttaa koulunkäyntiavustajan, luokka-avustajan ja vaikeimminvammaisten avustajan toimien nimikkeen muuttamista koskevan asian sivistystoimialalle uudelleen valmisteltavaksi yhteistyössä strategisen HR:n vastuualueen kanssa, jossa yhteydessä toimialan tulee harkita lisäksi mm. toimien yhtenäisen kelpoisuusvaatimuksen tarpeellisuus sekä toimien säännöllisen viikottaisen työajan tarkoituksenmukaisuus ja työajan ajoittuminen lukuvuoden ajalle ja

- että toimialan esittämät toimien muutokset eivät ole peruste toimien tehtäväkohtaisen palkan korotuksille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvSivistystoimiala