Liite 1

 

Turun ydinkeskustayhdistys ry ja Turun kaupunki: yhteistyömalli

 

 

1.Yhteistyön tarkoitus:

 

Turun ydinkeskustayhdistys ry ja Turun kaupunki toimivat yhteistyössä Turun kaupallisen keskustan vetovoiman ja elinvoimaisuuden parantamiseksi.

 

 

2.Yhteistyön toimintamalli:

 

2.1 Hallitus ja vastuut

 

Yhdistyksen hallituksen muodostavat jäsenyritysten toimialaryhmien vetäjät, sekä erikseen kutsuttavat tahot. Kaupunki voi osoittaa hallituksen kokouksiin 2 edustajaa puhe- ja läsnäolo-oikeudella.

 

Toiminnanjohtaja vastaa yhdistyksen käytännön toiminnasta ja toimii yhdistyksen hallituksen alaisuudessa. Toiminnanjohtajalla on operatiivinen vastuu yhdistyksen osalta yhteistyön toimintamallin toteuttamisesta.

 

Kaupungin osalta yhteistyön koordinointivastuu on konsernihallinnon kaupunkikehitysryhmällä.

 

2.2 Tapahtumayhteistyö

 

Osapuolet työskentelevät aktiivisesti lisätäkseen keskustan tapahtumia, edistääkseen tapahtumien kaupallista merkitystä kaupunkikeskustan toimijoille sekä laajentaakseen olemassa olevien tapahtumien ajallista ja alueellista ulottuvuutta siten, että ne kytkeytyvät aiempaa vahvemmin ja useammin keskusta-alueelle.

 

2.2.1. Yhdistyksen omat tapahtumat

Yhdistys järjestää keskustan elinvoimaa edistäviä tapahtumia tai tempauksia. Kaupunki osaltaan edistää yhdistyksen tapahtumien toimintaedellytyksiä.

 

2.2.2. Kaupungin järjestämät tapahtumat

Kaupunki pyrkii edistämään omien tapahtumiensa kytkemistä kaupalliseen keskustaan siten, että niiden suorat ja heijastusvaikutukset olisivat mahdollisimman positiiviset kaupallisen keskustan vetovoiman ja elinvoimaisuuden kannalta.

 

2.2.3. Muiden järjestämät tapahtumat

Kaupungin vastuulla on toimittaa yhdistykselle tietoa kaupunkiin tulevista tapahtumista.

 

Kaupunki pyrkii osaltaan saattamaan yhteen tapahtumajärjestäjiä ja yhdistyksen jäseniä siten, että toimijoiden välille syntyy keskustan elinvoimaa lisäävää yhteistyötä.

 

Kaupunki voi toimia myös kolmantena yhteistyökumppanina keskusta-alueen elävöittämiseen liittyvässä yhteistyössä.

 

2.2.4 Viestintä

Osapuolet viestivät yhdessä ja erikseen aktiivisesti keskustan alueen tapahtumista.

 

2.3 Yhteistyö toimintaympäristön kehittämisessä

 

Yhdistys ja kaupunki toimivat yhteistyössä keskusta-alueen elinvoimaan liittyvien ongelmien tai kehittämiskohteiden ratkaisemiseksi. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. keskustan imagoon ja vetovoimaan, vireyteen, saavutettavuuteen sekä rakenteisiin ja niiden toimivuuteen liittyvät teemat.

 

Tätä toimintaa varten perustetaan yhteistyöryhmä. Yhteistyöryhmä kokoontuu säännöllisesti, sitä täydennetään käsiteltävien teemojen asiantuntijoilla ja molemmat osapuolet toimittavat asialistalle keskuudestaan nousseita kehittämiskohteita.

 

Yhdistys kokoaa tarvittaessa kehittämistoiminnan edellyttämää informaatiota jäsenistöltään.

 

 

3.Yhteistyön rahoitus:

 

Toimintamallin edellyttämien tehtävien perusrahoitus yhdistyksen osalta koostuu yhdistyksen jäsenmaksuista ja kaupungin avustuksesta. Tavoitteena on, että rahoituksesta 50 % tulee jäsenistöltä, 50 % kaupungilta. Yhteistoimintamalli on toistaiseksi voimassa oleva, kaupungin rahoitusosuus vahvistetaan vuosittain erikseen talousarvion puitteissa. Erillishankkeiden rahoituksesta sovitaan erikseen.