Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15607.04.2015

3768-2015 (642)

Kaupunginhallituksen jäsenten Elina Rantanen ja Jukka Vornanen selvityspyyntö Mäntykodin ja Kaskenlinnan korvaavien tilojen (kv 23.3. § 50) ja irtaimiston (soteltk 31.1. § 72) vuokraamiseen liittyvästä valmistelusta

Tiivistelmä: -

Kh § 156

Kaupunginhallituksen jäsenet Elina Rantanen ja Jukka Vornanen:

Teemme selvityspyynnön Mäntykodin ja Kaskenlinnan korvaavien tilojen (kv 23.3. § 50) ja irtaimiston (soteltk 31.1. § 72) vuokraamiseen liittyvästä valmistelusta.

Kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen Vire Koti Yli-Maarian (Mainio Vire) ja Riihivainion (Attendo Oy) kiinteistöjen vuokraamisesta Mäntykodin ja Kaskenlinnan korvaaviksi tiloiksi. Tilojen vuokraamisessa on ollut kaikissa päätöksenteon vaiheessa epäselvyyksiä liittyen siihen, että osa Mainio Viren paikoista on ollut jo täytettyinä ja niiden käyttöönotto uusille asukkaille edellyttää nykyisten asukkaiden siirtoa. Irtaimiston vuokrauspäätös on tuotu sosiaali- ja terveyslautakuntaan kiireellisenä, vaikka tarjous irtaimistosta on ollut tiedossa ja useita viikkoja ennen päätöksentekoa. Irtaimiston vuokraus on iso taloudellinen päätös, jonka kilpailuttamatta jättäminen kiireeseen vedoten vaikuttaa erikoiselta.

Kokonaisuuteen liittyvään päätöksentekoprosessiin sisältyy lukuisia kysymyksiä. Miksi asia on valmisteltu kiireellä, vaikka AVI:n huomautuksen jälkeen 01/2015 tiloja on korjattu eikä tieto tiloista luopumisen ja irtaimiston vuokraamisen tarpeesta ole tullut yllätyksenä? Miksi luottamushenkilöille ei ole kysyttäessä osattu vastata tilojen täytöstä tai irtaimiston vuokraamismenettelyn oikeellisuudesta?

Pyydämme kaupunginhallitukseen selvitystä siitä, onko päätöksenteon kokonaisuuteen liittyvä valmistelu ollut asianmukaista.

PäätösKaupunginhallitus päätti lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

Jakelu

valpHyvinvointitoimiala