Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14707.04.20155

12826-2011 (613, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Kauppatoria koskevaan valtuustoaloitteeseen (Yt)

Tiivistelmä:

Hallinto-oikeus on tutkinut ja hylännyt Meidän Turku ry:n valituksen siltä osin, kuin kyse oli valtuuston päätöksestä olla ryhtymättä muuttamaan asemakaavaa. Muilta osin hallinto-oikeus on jättänyt valituksen tutkimatta.

Kh § 147

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 31.3.2015:

Valtuutettu Rantanen ym. on jättänyt kaupunginvaltuuston kokouksessa 23.9.2014 valtuuston puheenjohtaja Seppo Lehtiselle kuntalain 54 §:n mukaisen pyynnön tuoda Kauppatorin asemakaavan valmistelu uudelleen ilman maanalaista pysäköintilaitosta kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Valtuusto on 17.11.2014 päättänyt, että lainvoimaiseksi tulleen asemakaavan ollessa ajan tasalla esitys ei anna aihetta toimenpiteisiin. Lisäksi valtuusto on merkinnyt kaupunginhallituksen selvityksen tiedoksi.

Meidän Turku – Vårt Åbo ry. on valittanut valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus on tutkinut ja hylännyt valituksen siltä osin, kuin kyse oli valtuuston päätöksestä olla ryhtymättä muuttamaan asemakaavaa. Valtuutettujen esitykseen liittyvä valmistelu on ollut kuntalain säännösten mukaista. Kaupunginvaltuusto on sille kuuluvan harkintavallan nojalla voinut päättää, ettei Kauppatorin asemakaavan uudelleen valmistelun suhteen ryhdytä toimenpiteisiin. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä eikä valtuusto ole käyttänyt väärin harkintavaltaansa eikä siten ylittänyt toimivaltaansa. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole muutenkaan valituksessa esitetyillä perusteilla lainvastainen.

Muilta osin hallinto-oikeus on jättänyt valituksen tutkimatta. Kuntalain mukaan päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 24.3.2015

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Eklund ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn. Eklundin tilalla asian käsittelyyn osallistui Ilola.