Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15507.04.20151

9177-2013 (065, 653)

Syvälahden koulun allianssiurakan osallistujien valintapäätöksen tarkentaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 13.10.2014, että Syvälahden koulun toteuttamisessa siirrytään allianssimalliin ja KOy Syvälahden koulu hankkii allianssiin urakoitsijan neuvottelumenettelyllä. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta hyväksyi 19.11.2014 § 627 päätoteuttajaehdokkaille asetetut vähimmäisvaatimukset ja vertailuperusteet vaiheeseen 1. Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta esitti kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi muun muassa Syvälahden koulun päätoteuttajaehdokkaiden valinnan, neuvottelumenettelyn vaiheet, vaiheen 2 valintakriteerit ja sopimusluonnokset. Tämän päätöksen tarkoituksena on oikaista kaupunginhallituksen 19.1.2015 tekemää päätöstä tarjoajien valinnan osalta.

Kh § 155

Tilapalvelut, rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen ja konsernihallinto, lakiasiat, vs. lakimies Anne Ala-Nissilä 26.3.2015:

Päätoteuttajaehdokkaiden valinta (Kh 19.1.2015 § 17)

Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelut julkaisi 22.11.2014 julkisten hankintojen ilmoituskanavassa Hilmassa hankinta-/ osallistumisilmoituksen (liittyy EU- kynnysarvon ylittävään hankintaan) Syvälahden koulun allianssiurakan päätoteuttajan hankkimiseksi neuvottelumenettelyllä. Määräaikaan 22.12.2014 klo 12:00 mennessä saatiin osallistumisilmoitus tarjouskilpailuun seuraavilta yrityksiltä: Skanska Talonrakennus Oy NCC Rakennus Oy, YIT Rakennus Oy, Hartela Oy. Kaikki neljä yritystä täyttivät vähimmäisvaatimukset ja heille lähetettiin tarjouspyynnöt sekä kutsut neuvoluihin.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessa 19.1.2015 (§ 17) ja päätti, että Syvälahden koulun allianssiurakan tarjousvaiheeseen valitaan määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksen jättäneet ja vähimmäisvaatimukset täyttäneet ehdokkaat, jotka ovat Skanska Talonrakennus Oy, NCC Rakennus Oy, YIT Rakennus Oy ja Hartela Oy.

Hilma-ilmoituksen perusteella tarjoutuminen ryhmittymänä Syvälahden koulun allianssiurakkaan on hyväksyttävää. Toisin kuin kaupunginhallituksen päätöksen 19.1.2015 § 17 esittelytekstissä on todettu, tarjouskilpailuun ovat lähettäneet osallistumishakemuksen Hartela Oy ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ryhmittymänä, jonka nimi on Hartela-A, sekä NCC Rakennus Oy ja Caverion Suomi Oy ryhmittymänä, jonka nimi on Visible. YIT Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n osalta päätös vastaa osallistumisilmoituksessa ilmoitettua.

1.   Hartela Oy:n osallistumisilmoituksessa 18.12.2014 kohdassa 2.1 päätoteuttajaehdokkaaksi on ilmoitettu Hartela Oy. Lomakkeen kohdassa 2.2 lisätiedot on ilmoitettu, että Hartela Oy ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy tarjoutuvat ryhmittymänä, jonka nimi on Hartela-A.

2.   NCC Rakennus Oy:n osallistumisilmoituksessa 22.12.2014 kohdassa 2.1 päätoteuttajaehdokas (yritys) on ilmoitettu NCC Rakennus Oy. Lomakkeen kohdassa 2.2 lisätiedot on ilmoitettu, että NCC Rakennus Oy ja Caverion Suomi Oy tarjoutuvat ryhmittymänä, jonka nimi on Visible.

Kaupunginhallituksen päätöstä on tarpeen oikaista yllä mainituin osin. Pääurakoitsijaa valitessa tulee valitun tarjoajan olla sama, joka on ilmoittautunut ja valittu mukaan neuvottelumenettelyyn. Ristiriitaisten hankintapäätösten välttämiseksi on välttämätöntä, että kaupunginhallitus ratkaisee asian neuvottelumenettelyyn valittujen osalta uudelleen hallintolain (6.6.2003/434) 50 § mukaisesti. Hallintolakia noudattaen kaikkia asianosaisia on kuultu asiasta sähköpostitse ja kaikki asianosaiset ovat antaneet nimenomaisen suostumuksensa hallintolain 50 § mukaiseen menettelyyn.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää oikaista 19.1.2015 § 17 tekemäänsä päätöstä neuvottelumenettelyyn valittujen tarjoajien osalta siten, että Syvälahden koulun allianssiurakan tarjousvaiheeseen hyväksytään YIT Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n lisäksi NCC Rakennus Oy:n ja Caverion Suomi Oy:n ryhmittymä Visible sekä Hartela Oy:n ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n ryhmittymä Hartela-A.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHartela Oy
aoNCC Rakennus Oy
aoSkanska Talonrakennus Oy
aoYIT Rakennus Oy
tpvKiinteistöliikelaitos
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tpvPöyhönen Reino