Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus14123.03.20154

3077-2015 (014)

Nimistötoimikunnan asettaminen vuosille 2015 - 2016

Tiivistelmä: -

Kh § 141

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 20.3.2015:

Nimistötoimikunnan tehtävänä on tehdä ehdotukset ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle asemakaavoitettavien ja asemakaavan ulkopuolisten alueiden nimistöksi sekä niiden mahdollisiksi muutoksiksi. Kaupunginhallitus on 2.11.1982 § 3823 kehottanut eri hallintokuntia pyytämään nimistötoimikunnan lausunto tai ehdotus, kun ne harkitsevat jonkin alueen, kulkureitin, yleisen rakennuksen, rakenteen tai vastaavan nimeämistä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää kaupungin ulkopuolisille yhteisöille kuten seurakunnille, korkeakouluille, puolustuslaitokselle, maanmittapiirille, tielaitokselle ym. toivomuksen, että nämä pyytäisivät kaupungin nimistötoimikunnan lausunnon tai ehdotuksen sellaisista hallinnassaan olevien, Turussa sijaitsevien alueiden tai kiinteistöjen nimiasioista, joilla on yleistä merkitystä. Tällä tavoin vältetään sekaannuksia kaupungin muun nimistön kanssa.

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 4.2.2013 § 53 asettanut nimistötoimikunnan toimikaudeksi 20132014 ja valinnut siihen seuraavat jäsenet:

PuheenjohtajaChrister Hummelstedt
VarapuheenjohtajaVeikko Laakso
Jäsenet Mikael Andersson
 Jouni Elomaa
 Tarja-Tuulikki Laaksonen
 Aaja Peura
 Risto Räty
 Kirsti Saksa
 Arja von Schöneman
 Laura Tättilä
Esittelijäkaavoitusarkkitehti Iina Paasikivi
Sihteerijohdon sihteeri Teija Vesterholm

Nimistötoimikunta on edellä olevalla kokoonpanolla kokoontunut nykyisen kaupunginhallituksen kaudella kaksi kertaa, sillä vireillä olevat asemakaavat (mm. Herttuankulma) ovat edellyttäneet nimistösuunnittelua.

Uuden toimikunnan nimeäminen on ollut luottamuselintoimikunnan jäsenten käsittelyssä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää asettaa nimistötoimikunnan kaudeksi 2015–2016 siten, että toimikunnan toimikausi päättyy, kun uusi kaupunginhallitus valitaan.

Samalla kaupunginhallitus päättä valita nimistötoimikuntaan kaudelle 2015–2016 seuraavat jäsenet:

Christer Hummelstedt

Veikko Laakso

Mikael Andersson

Jouni Elomaa

Aaja Peura

Risto Räty

Kirsti Saksa

Arja von Schöneman

Laura Tättilä

Samalla kaupunginhallitus päättää nimetä toimikunnan puheenjohtajaksi Christer Hummelstedtin ja varapuheenjohtajaksi Veikko Laakson.

Toimikunnan esittelijäksi kaupunginhallitus päättää nimetä kaavoitusarkkitehti Iina Paasikiven (varalle maisema-arkkitehti Tuuli Vesannon) ja sihteeriksi johdon sihteeri Teija Vesterholmin.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että nimistötoimikunta on voinut kokoontua nykyisen kaupunginhallituksen kaudella kaksi kertaa edellisen kauden kokoonpanolla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTehtävään valitut
tpvIT-palvelut
tiedNimistötoimikunta
tiedPaasikivi Iina
tiedVesanto Tuuli
tpvVesterholm Teija