Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6509.02.20155

7497-2012 (613, 627, 021)

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös asemakaavaan "LNG-terminaali"

Tiivistelmä:

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt LNG-terminaalin asemakaavaa koskevat valitukset. Kaava on kuulutettu voimaan tulevaksi 31.1.2015.

Kh § 65

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 5.2.2015:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 23.9.2013 § 181 LNG-terminaalin asemakaavanmuutosehdotuksen. Asunto-osakeyhtiö Laivanrakentajainkylä sekä kaksi yksityishenkilöä valittivat valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus hylkäsi 30.4.2014 valitukset ja vaatimuksen katselmuksen toimittamisesta.

Kaikki kolme tahoa valittivat hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituslupamenettely ei tullut sovellettavaksi, sillä kaava-alueella ei ole oikeusvaikutteista yleiskaavaa.

Korkein hallinto-oikeus on 23.1.2015 hylännyt valitukset, vaatimukset suullisesta käsittelystä ja katselmuksen toimittamisesta sekä oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Korkeimman hallinto-oikeuden perustelujen mukaan asemakaavan valmistelun yhteydessä laadittuja selvityksiä on pidettävä maankäyttö- ja rakennuslain 9 § :ssä edellytetyin tavoin riittävi nä. Niiden perusteella voidaan arvioida LNG-terminaalin ra kentamis hankkeen olevan toteutettavissa myöntämällä tarvittavat luvat, kun muun ohella otetaan huomioon mahdollisuus antaa hanketta koskevan ympär i stöluvan yhteydessä tarvittavat lupa määräykset. Kaavaratkaisu ei o l e asemakaavalle asetettujen sisältövaati musten vastainen , kun otetaan huomioon kaavaan otetut haitallisia ym päristövaikutuksia rajoittavat määräykset.

Kun otetaan huomioon edellä olevat ja hallinto-oikeuden esittämät perustelut, hallinto-oikeuden päätöksen lopputuloksen muuttamiseen ei ole perusteita.

Asemakaava on kuulutettu voimaan tulevaksi 31.1.2015.

OheismateriaaliKorkeimman hallinto-oikeuden päätös 23.1.2015

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.