Työllisyystoimikunnan toimintasääntö
1 § Työllisyystoimikunnan tarkoitus
Kaupunginhallituksen asettaman työllisyystoimikunnan tehtävänä on tukea kaupunginhallitusta kaupungin oman työllistymistoiminnan ohjaamisessa sekä seurata ja arvioida alueen työllisyystilannetta.
2 § Tehtävät
1. Osallistua työllistämissuunnitelman ja työllistämismäärärahaesityksen laatimiseen sekä seurata työllistämismäärärahojen käyttöä ja tuloksellisuutta
2. Seurata työllisyyden alueellista kehitystä ja kaupungin eri toimialojen suunnittelua ja valmistelua asioissa, joilla on merkitystä työllistämisen kannalta.
3. Tehdä aloitteita ja esityksiä sekä antaa lausuntoja työllistämistä koskevissa asioissa.
4. Pitää yhteyttä muihin työllistämispalveluita tuottaviin tahoihin ja edistää yhteistyötä näiden kanssa.
5. Seurata työllistämispalvelukeskuksen toimintaa ja mittareita sekä omalta osaltaan ohjata työllistämistoimintaa
6. Lausunnon antaminen työllistämishankkeista ja työllistämistoimintaa koskevista palveluhankinnoista
7. Hoitaa muut työllisyystoimikunnan toimialaan kuuluvat ja kaupunginhallituksen määräämät tehtävät
3 § Asettaminen
Kaupunginhallitus valitsee työllisyystoimikunnan toimikauttaan vastaavaksi ajaksi seitsemän (7) varsinaista jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen.
Kaupunginhallitus nimeää työllisyystoimikunnan ja puheenjohtajan saatuaan luottamuselintoimikunnan ehdotuksen jäseniksi.
Mikäli työllisyystoimikunnan jäsen tai varajäsen eroaa kesken toimikauden, valitsee kaupunginhallitus uuden jäsenen tai varajäsenen toimikauden jäljellä olevaksi ajaksi.
Työllisyystoimikunnalla on tarvittaessa oikeus kuulla asiantuntijoita sekä asiakohtaisesti nimetä keskuudestaan valmistelevan työryhmän.
4 § Kokoukset
Kokousten lisäksi toimikunta osallistuu koulutus- ja infotilaisuuksiin ja muiden neuvostojen/toimikuntien kanssa yhdessä järjestettäviin toiminnan suunnittelutilaisuuksiin.
Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja heidän henkilökohtaisille varajäsenilleen sähköisesti, mikäli mahdollista vähintään kaksi päivää ennen kokousta. Varsinaisen jäsenen ollessa estynyt saapumasta kokoukseen hän on velvollinen ilmoittamaan siitä varajäsenelleen.
Työllisyystoimikunta on päätösvaltainen, kun kokouksessa on läsnä vähintään puolet jäsenistä ja varajäsenistä.
Kokouspöytäkirja tarkastetaan ja hyväksytään työllisyystoimikunnan seuraavassa kokouksessa.
Työllisyystoimikunnan pöytäkirjat, lausunnot, aloitteet sekä muut asiakirjat allekirjoittaa työllisyystoimikunnan puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja sekä varmentaa sihteeri.
Pöytäkirjanotteen allekirjoittaa sihteeri.
5 § Esittelijä ja sihteeri
Toimikunnan esittelijänä toimii kaupunkikehitysryhmän johtaja, joka nimeää toimikunnalle sihteerin.
Sihteerin tehtävänä on huolehtia kokoussihteerin tehtävien lisäksi käsiteltäviksi tulevien asioiden teknisestä valmistelusta.
6 § Yhteistyö ja vastuut
Työllisyystoimikunta laatii vuosittain toiminnastaan kaupunginhallitukselle toimintasuunnitelman ja toimintakertomuksen. Kaupunginhallitus seuraa, toteuttaako työllisyystoimikunta tässä toimintasäännössä asetettuja tavoitteita osallisuuden ja vaikuttamisen osalta.