Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52616.12.20142

4823-2014 (059, 642)

Talousarvion vuoden 2015 kaupunginhallituksen avustukset

Tiivistelmä: -

Kh § 526

Hallintolakimies, avustustoimikunnan sihteeri Marjo-Riitta Pihlajamäki 8.12.2014:

Avustustoimikunta antoi lausuntonsa talousarvion avustuksista 22.8.2014 § 130.

Lausuntoon sisältyi joitakin uusia avustuskohteita, joiden osalta toimikunta ei ottanut kantaa avustustasoon, vaan lähetti anomukset kaupunginhallituksen harkittaviksi talousarvion yhteydessä.

Kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto hyväksyivät avustustoimikunnan avustuksia koskevat määrärahaehdotukset sellaisinaan hyväksymällä avustusmäärärahojen suuruuden esitetyn mukaisena lisättynä Matti Koivurinnan Säätiölle varattavalla 40 000 euron määrärahalla, joka lisättiin avustustoimikunnan talousarviopohjaan.

Sen sijaan talousarvion yhteydessä käsitellyt myöhässä tulleet tai ilman lukua esitettävät anomukset kaupunginhallitus jätti avustustoimikunnan harkintaan "määrärahojen puitteissa", mikä tarkoittaa, että avustuksiin on vuonna 2015 käytettävissä avustustoimikunnan lausunnossaan esittämä kokonaismääräraha eikä sen lisäksi mitään korotusta uusia avustuskohteita tai anomisessaan myöhästyneitä vanhoja kohteita varten.

Kaupunginvaltuusto leikkasi huoneenvuokra-alennuksiin käytettävissä olevaa

Kompensaatiomäärärahaa siten, että aikaisempi 50 % alennus putoaa 45 %:iin. Tämä asia täytäntöön pannaan talousarvion lausekkeiden yhteydessä.

Ehdotus         Toimikunta päättää annettavasta lausunnosta.

Päätös           Avustustoimikunta esittää kaupunginhallitukselle vuoden 2015 kaupunginhallituksen toimielimen talousarvion avustusten osalta seuraavaa:

Vuoden 2015 kaupunginhallituksen avustusmäärärahat jaotellaan ja avustukset myönnetään oheisen liitteen mukaisesti.

Liite 1                                  Avustusmäärärahat  vuonna 2015

Edelleen toimikunta esittää lausuntonaan, että avustustoimikunta ottaa käsittelyyn sille palautetut anomukset normaalissa avustusmenettelyssä.

Åbo Svenska Teater on anonut vuoden 2015 avustuksensa maksamista heti vuoden 2015 alussa ja siihen kaupunginhallituksen tulisi ottaa kantaa.

Liite 1                                  Avustusmäärärahat  vuonna 2015

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vuoden 2015 kaupunginhallituksen toimielimen talousarvion avustukset jaotellaan ja myönnetään liitteen 1 mukaisesti.

Samalla kaupunginhallitus päättää, että Åbo Svenska Teaterförening ry:lle myönnettävä toiminta-avustus voidaan maksaa yhdistykselle heti kuin se teknisesti on mahdollista taloushallintojärjestelmällä vuoden 2015 alussa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMuut avustuksen saajat
aoÅbo Svenska Teaterförening rf
tiedAvustustoimikunta
tpvSalminen Terttu


Liitteet:

Kh § 526
Liite 1:Avustusmäärärahat vuonna 2015