Kaupunginvaltuusto 17.12.2012 § 252

 

Voimassa:

1.1.2013-

Viite:

Kumoaa valtuuston 15.9.2008 § 191 kohdalla hyväksymän kulttuuritoimen johtosäännön, 28.11.2011 § 215 kohdalla hyväksymän nuorisotoimen johtosäännön ja 23.1.2012 § 14 kohdalla hyväksymän liikuntatoimen johtosäännön.

 

Kaupunginteatteri on 1.1.2014 alkaen Turun Kaupunginteatteri Oy.

 

Toimivallan siirtoa ja määrittelyä ym. koskevat päätökset sekä säännön ao. kohdassa että sen lopussa.

______________________________________

Vapaa-aikatoimialan johtosääntö

 

1 § Toimiala

 

Toimialalla toimivat kulttuurilautakunta, liikuntalautakunta ja nuorisolautakunta. Lautakuntien tehtäväalueet ovat seuraavat:

 

Kulttuurilautakunnan tehtäväalueena on kirjastolaissa (904/98), museolaissa (729/92), kuntien kulttuuritoiminnasta annetussa laissa (728/92), teatteri- ja orkesterilaissa (730/92) ja taiteen perusopetuksesta annetussa laissa (633/98) sekä tässä johtosäännössä säädetyllä tavalla huolehtia kulttuuripalvelujen kehittämisestä ja järjestämisestä sekä edistää ja tukea kaupungissa harjoitettavaa kulttuuritoimintaa.

 

Liikuntalautakunnan tehtäväalueena on liikuntalaissa (1054/98) ja tarkemmin tässä johtosäännössä säädetyllä tavalla edistää kaupungissa harjoitettavaa liikuntatoimintaa.

 

Nuorisolautakunnan tehtäväalueena on nuorisolaissa (72/2006) sekä tarkemmin tässä johtosäännössä säädetyllä tavalla huolehtia nuorisopalvelujen kehittämisestä ja järjestämisestä sekä edistää ja tukea kaupungissa harjoitettavaa nuorisotoimintaa. Lisäksi nuorisolautakunnan tehtäväalueena on toteuttaa lastensuojelulain (417/2007) 3 a §:ssä tarkoitettua tukea ja erityistä tukea

 

2 § Kulttuurilautakunnan erityinen toimivalta

 

Kulttuurilautakunnan toimivaltaan kuuluu sen lisäksi, mitä hallintosäännössä on määrätty, päättää toimialan useamman kuin yhden palvelualueen tai yksikön yhteisistä asioista siten kuin lautakunnan tehtävistä ja ratkaisuvallasta hallintosäännössä on määrätty.

 

3 § Vapaa-aikatoimialan johto ja palvelualueet

 

Vapaa-aikatoimialalla on seuraavat palvelualueet:

 

Museopalvelut

 

Museopalvelut huolehtii kulttuuri- ja taideperinnön, luonnontieteellisen aineiston sekä niihin liittyvän tiedon keräämisestä, säilyttämisestä, välittämisestä ja tutkimuksesta.

 

Museopalvelut toimii Varsinais-Suomen maakuntamuseona opetus- ja kulttuuriministeriön määräämällä alueella.

 

Museopalveluita johtaa museopalvelujohtaja.

 

Kirjastopalvelut

 

Kirjastopalvelut huolehtii tieto- ja kulttuurisisältöjen tarjoamisesta sekä niihin liittyvistä hakuvälineistä ja opastuspalveluista, ylläpitää kirjastoja sekä tarjoaa edellytyksiä asukkaiden oman tiedon ja kulttuurin tuottamiseen ja kansalaistoimintaan.

 

Kirjastopalvelut johtaa Vaski-kirjastojen yhteistä palvelujärjestelmää ja toimii Varsinais-Suomen maakuntakirjastona opetus- ja kulttuuriministeriön määräämällä alueella.

 

Kirjastopalveluita johtaa kirjastopalvelujohtaja.

 

Liikuntapalvelut

 

Liikuntapalvelut luo edellytyksiä kuntalaisten liikunnalle kehittämällä paikallista ja alueellista yhteistyötä sekä terveyttä edistävää liikuntaa, tukemalla kansalaistoimintaa, tarjoamalla liikuntapaikkoja sekä järjestämällä liikuntaa ottaen huomioon myös erityisryhmät.

 

Liikuntapalveluita johtaa liikuntapalvelujohtaja.

 

Nuorisopalvelut

 

Nuorisopalvelut tukee nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistamista sekä parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja.

 

Nuorisopalveluita johtaa nuorisopalvelujohtaja.

 

Turun kaupunginorkesteri

 

Toimialalla toimii lisäksi erillisenä kulttuurilautakunnan alaisena tuotantoyksikkönä Turun kaupunginorkesteri.

 

Turun kaupunginorkesterin (Turun Filharmoninen orkesteri) tehtävänä on musiikkikulttuurin vaaliminen, edistäminen ja julkisten konserttien järjestäminen.

 

Turun kaupunginteatterin tehtävänä on näyttämötaiteen tuottaminen, kehittäminen, edistäminen ja teatteriesitysten tuottaminen.

 

Toimialan hallinto

 

Toimialan hallinto huolehtii koko vapaa-aikatoimialan talous- ja henkilöstöhallinnosta, asianhallinnasta, viestinnästä, lakipalveluista, arkistoinnista, tietojärjestelmistä sekä muista kaikkia palvelualueita ja lautakuntia koskevista tehtävistä.

 

Toimialan hallintoa johtaa hallinto- ja henkilöstöpäällikkö.

 

Palvelujohtajat sekä hallinto- ja henkilöstöpäällikön ottaa lautakunta ja muut viran- ja toimenhaltijat toimialajohtaja.

 

5 § Voimaantulo- ja siirtymäsäännös

 

Tämä johtosääntö tulee voimaan 1.1.2015. Samalla kumotaan kaupunginvaltuuston 17.12.2012 § 252 hyväksymä vapaa-aikatoimialan johtosääntö siltä osin, kun se sisältää määräyksiä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta sekä Turun kaupunginteatterista.