Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus49908.12.201410

12232-2014 (111)

Joukkoliikenteen suunnittelupäällikön kelpoisuusvaatimusten muuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään ympäristötoimialan joukkoliikennetoimiston suunnittelupäällikön viran kelpoisuusvaatimuksen muuttamista.

Kh § 499

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.12.2014:

Seudullinen joukkoliikenne esittää joukkoliikenteen suunnittelupäällikön kelpoisuusvaatimuksia muutettavan.

Nykyinen kelpoisuusehto:

Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto ja käytännön kokemus liikenteen järjestelyn esimiestehtävistä.

Ehdotus uudeksi kelpoisuusehdoksi:

Tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto ja kokemus liikennealan suunnittelu- tai tuotantotehtävistä.

Perustelu:

Nykyinen kelpoisuusehto on vanhentunut eikä vastaa Turun seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tarpeita. Nykyinen kelpoisuusehto rajaa kelpoiset hakijat käytännössä liikenteen tuotantopuolen henkilöihin. Viranomaistehtävissä joukkoliikenteen kokonaisuuden suunnittelu on tärkeä osa suunnittelupäällikön osaamista eikä se välttämättä vaadi kokemusta liikenteen järjestelyn esimiestehtävistä.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 3.12.2014:

Joukkoliikennejohtaja on esittänyt, että ympäristötoimialan joukkoliikennetoimiston suunnittelupäällikön viran kelpoisuusvaatimusta muutettaisiin.

Viran nykyinen kelpoisuusehto on esityksen mukaan vanhentunut eikä vastaa Turun seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tarpeita. Nykyinen kelpoisuusehto rajaa kelpoiset hakijat käytännössä liikenteen tuotantopuolen henkilöihin.

Uudeksi kelpoisuusehdoksi esitetään tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto ja kokemus liikennealan suunnittelu- tai tuotantotehtävistä.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa joukkoliikennejohtajan esitykseen. Kelpoisuusvaatimuksen muuttamista esitetyllä tavalla voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena. Kelpoisuusvaatimus tulisi vahvistaa muodossa tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto ja kokemusta liikennealan suunnittelu- tai tuotantotehtävistä.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että ympäristötoimialan joukkoliikennetoimiston suunnittelupäällikön viran (vak.nro 700471) kelpoisuusvaatimus on 1.1.2015 lukien tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto ja kokemusta liikennealan suunnittelu- tai tuotantotehtävistä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvYmpäristötoimiala, seudullinen joukkoliikenne