Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40913.10.2014
Kaupunginhallitus48301.12.201411

10551-2014 (642)

Vastaus kaupunginhallituksen jäsen Raija Eevan ym. selvityspyyntöön Turun A-Kilta ry:n toimitiloista

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen jäsen Raija Eeva ym. ovat tehneet Turun A-Kilta ry:n toimitiloja koskevan selvityspyynnön. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se merkitsisi selvityspyyntöön laaditun vastauksen tiedoksi ja selvityspyynnön käsitellyksi.

Kh § 409

Kaupunginhallituksen jäsen Raija Eeva ym. 13.10.2014:

Turun A-kilta on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa päihdetyötä tekevä yhdistys. Yhdistyksellä on 750 jäsentä ja vuonna 2013 peräti 67 692 asiakaskäyntiä. Yhdistys tukityöllistää lukuisan määrän työttömiä ja jakaa kahdesti viikossa elintarvikkeita.

A-killan vuokrasopimus senaattikiinteistöjen kanssa on päättymässä Itäinen Rantakatu 42:ssa. A-kilta tarvitsee paremmat toimitilat keskustasta tai läheltä keskustaa. Mitä kaupunki on tehnyt / aikoo tehdä tilakysymyksen ratkaisemiseksi, jotta arvokas vapaaehtoistyönä tehty työ päihdekuntoutujien keskuudessa jatkuu Turussa.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää lähettää selvityspyynnön valmisteltavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kh § 483

Vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi:

Turun A-Kilta ry on ollut keväällä 2014 yhteydessä Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitokseen sopivien uusien toimitilojen löytämiseksi. Kiinteistöliikelaitos on neuvotellut Turun A-Killan edustajien kanssa asiasta mm. huhtikuussa 2014. Tämän jälkeen Turun A-Killalle on ehdotettu kyseiseen tarpeeseen mahdollisesti soveltuvia kohteita eri puolilta Turkua. A-Killan tarpeeseen sellaisenaan sopivia vapaita tiloja ei ole löytynyt, lukuun ottamatta osoitteessa Liekakatu 7 (Oriketo) sijaitsevaa Niuskalan hoitokotia, joka vapautuu nykyisestä käytöstä kesällä 2015. Tilavuokrauksen lisäksi kysymykseen saattaisi tulla myös toimintamalli, jossa A-Kilta ostaisi jonkin kaupungin palvelutuotannosta poisjääneen kiinteistön, jolloin Turun A-Kilta voisi teettää kohteeseen toimintaansa varten tarvittavat muutostyöt. Neuvottelut osapuolten välillä ovat kesken. Viimeksi asiasta on osapuolten välillä neuvoteltu 18.11.2014.

Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjauksen vastuualue sekä Kiinteistöliikelaitos antavat edellä olevan selvityksen vastaukseksi kaupunginhallitukselle.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä edellä olevan vastauksen tiedoksi ja kaupunginhallituksen jäsen Raija Eevan ym. tekemän selvityspyynnön käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus