Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus29824.06.20141

2682-2013 (000, 041)

Kaupunginvaltuuston uudistamisohjelman hyväksymistä ja taloussuunnitelmakauden suunnittelulukujen tarkentamista koskevan päätöksen täytäntöönpano

Tiivistelmä: -

Kh § 298

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Kaupunginvaltuusto päätti 23.6.2014,

että lauta- ja johtokuntien vuosien 2015-2018 taloussuunnitelman suunnitteluluvut vahvistetaan liitteen 1 mukaisesti,

että liitteessä 2 kirjatut toimenpide-ehdotukset merkitään tässä vaiheessa tiedoksi ja tuodaan valtuuston hyväksyttäviksi perusteltuina elokuun loppuun mennessä ja

että lauta- ja johtokuntien tulee jatkaa sopeuttamistarpeen edellyttämien toimenpiteiden suunnittelua kattaakseen liitteessä 3 kohdennettu talouden sopeuttamistarve ja liitteessä 4 kohdennettu henkilötyövuosien sopeuttamistarve.

Kaupunginvaltuuston hyväksymät lauta- ja johtokuntien suunnitteluluvut lähetetään toimenpiteistä varten lauta- ja johtokunnille sekä toimialoille talousarvion laatimista varten. Lisäksi kaupunginjohtaja tulee antamaan toimialoille tavanomaiseen tapaan talousarvion laadintaa koskevat ohjeet.

Kaupunginvaltuuston pöytäkirjan liitteeseen 2 kirjattujen toimenpide-ehdotusten osalta kaupunginjohtaja käynnistää tarvittavan valmistelun toimenpide-ehdotusten perustelujen avaamiseksi siten, että kaupunginvaltuusto voi päättää toimenpiteistä kokouksessaan 25.8.2014.

Kaupunginhallitus on 3.3.2014 § 90 päättänyt työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain 4 §:n mukaisen yhteistoimintaneuvottelun käynnistämisestä. Samalla kaupunginhallitus on valtuuttanut kaupunginjohtajan antamaan tarvittavan yhteistoimintalain mukaisen neuvottelukutsun ja huolehtimaan yhteistoimintaneuvottelujen eteenpäin viemisestä. Kaupunginvaltuuston vahvistettua 23.6.2014 vuosien 2015-2018 taloussuunnitelman suunnitteluluvut ja päätettyä, että lauta- ja johtokuntien tulee jatkaa sopeuttamistarpeen edellyttämien toimenpiteiden suunnittelua kattaakseen liitteessä 3 kohdennettu talouden sopeuttamistarve ja liitteessä 4 kohdennettu henkilötyövuosien sopeuttamistarve, ja kaupunginhallituksen päätettyä em. kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpanosta, tulee kaupunginjohtaja antamaan kaupunginhallituksen 3.3.2014 antaman valtuutuksen nojalla pääsopijajärjestöille neuvottelukutsun keskiviikkona 25.6.2014.  Määrämuotoiset YT-neuvottelut käynnistyvät 7.8. ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa. Neuvottelut käydään syksyn talousarvion valmisteluprosessin kuluessa.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunginvaltuuston 23.6.2014 vahvistamat vuosien 2015-2018 taloussuunnitelman suunnitteluluvut lähetetään toimenpiteistä varten lauta- ja johtokunnille ja että toimenpide-ehdotukset perusteluineen tulee tuoda kaupunginhallituksen käsiteltäväksi viimeistään 18.8.2014.

Samalla kaupunginhallitus toteaa, että kaupunginjohtaja tulee kaupunginhallituksen 3.3.2014 § 90 antaman valtuutuksen perusteella antamaan pääsopijajärjestöille yhteistoimintalain mukaisen neuvottelukutsun 25.6.2014.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus- ja opetuslautakunta
tpvKasvatus- ja opetuslautakunta, ruotsinkielinen jaosto
tpvKasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto
tpvKasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto
tpvKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tpvKeskusvaalilautakunta
tpvKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvKonsernihallinto
tpvKonsernihallinto, hallintoryhmä
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvKonsernihallinto, talous- ja strategiaryhmä
tpvKulttuurilautakunta
tpvLiikuntalautakunta
tpvNuorisolautakunta
tpvRakennuslautakunta
tpvRevisiotoimisto
tpvSosiaali- ja terveyslautakunnan yksilöjaosto
tpvSosiaali- ja terveyslautakunta
tpvTarkastuslautakunta 2013-2016
tpvTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta
tpvTurun kaupunkiseudun jätehuoltolautakunta
tpvVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tpvVesiliikelaitoksen johtokunta