Luonnos 8.5.2014

 

 

SOPIMUS

 

 

 

Sopijapuolet:

Turun kaupunki, y-tunnus 0204819-8, (jäljempänä kaupunki) sekä

 

Vantaan Festivaalit Oy, y-tunnus 1533112-8 (jäljempänä yhtiö)

 

 

Sopimuksen kohde:

Ruisrock- tapahtuman järjestäminen ja kehittäminen

 

 

Sopimuksen tausta ja tarkoitus:

 

1.Kaupunki on vuodesta 1970 lähtien järjestänyt - ensin itse ja myöhemmin perustamansa Turun musiikkijuhlasäätiön toimesta - Ruissalon saarella kesäisin Ruisrock- nimellä markkinoidun rockmusiikkitapahtuman.

 

2.Sopijapuolten kesken on 14.03.2001/ 28.03.2001 allekirjoitettu sopimus Ruisrock- tapahtuman järjestämisestä yhtiön toimesta. Tätä sopimusta on tarkennettu 29.1.2002 voimaan astuneella sopimuksella.

 

3.Kohdan 2. sopimuksiin perustuen Yhtiö on järjestänyt Ruisrock –tapahtuman vuodesta 2001 alkaen.

 

4.Ruisrock- tapahtumaan kuuluu kolmen tai neljän päivän aikana järjestettävä ulkoilmafestivaali Ruissalon Kansanpuistossa, minkä lisäksi siihen voi kuulua samana aikana tai erikseen vuosittain vahvistettavassa neuvottelumuistiossa sovittuina ajankohtina turkulaisissa ravintoloissa tapahtuvaa klubitoimintaa ym. tapahtumia.

 

5.Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Ruisrock –tapahtuman järjestämisestä ja sen kehittämisestä siten, että sopijapuolten tavoitteet tapahtumaan liittyen tunnistetaan, otetaan huomioon ja saavutetaan.

 

6.Tämä sopimus korvaa sopijapuolten kohdassa 2. mainitut sopimukset, joiden voimassa olo päättyy tämän sopimuksen astuessa voimaan.

 

7.Tämä sopimus ei ole hankintasopimus, koska sen tarkoitus on muun toiminnan kuin hankinnan toteuttaminen.

 

Sopimuksen ehdot:

 

1.Yhtiö on velvollinen järjestämään vuosina 2014 – 2016 kesällä Turussa rockmusiikkitapahtuman siten ja niillä ehdoin kuin tässä sopimuksessa ja sen liitteissä on tarkemmin määritelty. Tapahtuma järjestetään Turussa Ruissalon Kansanpuiston alueella. Osapuolten tavoitteena on tässä sopimuksessa ja sen liitteissä sovittujen tavoitteiden ja yhteisten linjausten lisäksi liiketaloudellisesti kannattavan tapahtuman järjestäminen siten, että tapahtuman järjestämisen edellytykset turvataan myös tulevaisuudessa.

 

2.Osapuolet toteavat että tapahtumaa kehitetään kaupungille korkeatasoiseksi ja positiiviseksi, kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavaksi vetovoimatekijäksi ja että tapahtuma tukee ja vahvistaa kaupungin positiivista imagoa. Osapuolet pyrkivät taphtumaa järjestäessään kohtuullisin käytettävissään olevin keinoin toimimaan siten että edellä esitettyjä tavoitteita edistetään.

 

3.Sopimusosapuolet ovat velvollisia ottamaan huomioon toiminnassaan tässä sopimuksessa ja vuosittain 30.9 mennessä virallisesti allekirjoitettavassa neuvottelumuistiossa tapahtumalle asetetut tavoitteet, sovitut osapuolia velvoittavat toimenpiteet ja kehittämislinjaukset sekä toimimaan siten, että nämä tavoitteet saavutettaisiin. Yhtiö on velvollinen noudattamaan tapahtumaan liittyvässä toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita ja vastuullista ympäristöpolitiikkaa. Sopijapuolten vuoden 2014 tapahtuman toteuttamiseen liittyvät tavoitteet, sovitut toimenpiteet ja yhteiset kehittämislinjaukset on kirjattu sopimuksen liitteen 2 neuvottelumuistioon.

 

4.Sopijapuolet sitoutuvat yhtiön järjestämisvastuukautena vuosittain 30.9. mennessä arvioimaan neuvottelumuistioon kirjatut tavoitteet, toimenpiteet ja kehittämislinjaukset. Osapuolet ovat velvollisia toimittamaan toisilleen tapahtuman arvioinnin edellyttämän informaation siltä osin kuin se ei sisällä liikesalaisuuksia.

 

5.Yhtiöllä on ehdollinen optio Ruisrock- tapahtuman järjestämiseen myös sopimuskautta 2014 – 2016 seuraavien vuosien aikana edellyttäen, että se täyttää vuosittain tämän sopimuksen mukaiset velvoitteensa ja edellyttäen, että kaupunki vuosittain viimeistään 31.9. mennessä hyväksyy, että tapahtumalle vuosittain neuvottelumuistiossa asetetut tavoitteet on saavutettu tai että niiden saavuttamattomuuteen on hyväksyttävä syy ja että yhteistyön jatkamiselle myös nyt sovittavan kauden jälkeen on riittävät edellytykset. Tämä sopimus on edellä lausutusta huolimatta voimassa kuitenkin voimassa enintään 2024 saakka. Sopimusta voidaan jatkaa tämänkin jälkeen osapuolten niin sopiessa. Osapuolet neuvottelevat sopimuksen jatkamisesta enintään 2029 saakka viimeistään 2019 syyskuun loppuun mennessä.

 

6.Ehdollista optiota käytetään siten, että edellytysten täyttyessä ja yhtiön halutessa käyttää optiotaan edellä kerrotuin tavoin järjestämisvastuukautta pidennetään vuosittain yhdellä vuodella yhtiön operointiajan säilyessä siten kolmen vuoden pituisena. Pidennys vahvistetaan vuosittain vahvistetavassa neuvottelumuistiossa.

 

7.Tapahtumaa tulee markkinoida nimellä "Ruisrock", joka on kaupungin rekisteröimä tavaramerkki. Kaupunki myöntää yhtiölle sekä sen yhteistyökumppaneille oikeuden tämän sopimuksen voimassaolon aikana käyttää Ruisrock -nimeä tässä sopimuksessa tarkoitetun tapahtuman markkinoinnissa sekä muissa tapahtuman järjestämiseen liittyvissä yhteyksissä. Yhtiöllä ei ole oikeutta käyttää tavaramerkkiä muussa tarkoituksessa, eikä rekisteröidä Ruisrock- nimeä eikä siirtää tai muutoinkaan luovuttaa sitä tai sen käyttöoikeutta kolmannelle.

 

8.Kaupunki luovuttaa Yhtiön käyttöön Ruisrock- tapahtuman järjestämistä varten tarvittavat kaupungin hallinnassa olevat maa-alueet noin kahden viikon ajaksi. Alueiden luovuttamisesta tehdään kaupungin kiinteistötoimialan kanssa maanvuokrasopimus, jossa luovutettavat alueet ja luovutuksen ehdot sovitaan yksityiskohtaisesti. Maanvuokrasopimus on tämän sopimuksen liitteenä 1. Maanvuokrasopimuksen hinnoittelussa noudatetaan kaupungin maanvuokrauksen yleistasoa. Kaupungin alueelle tekemien investointien vaikutukset neuvotellaan erikseen vuotuisessa neuvottelukokouksessa.

 

9.Osapuolet sitoutuvat tekemään yhteistyötä sidosryhmäyhteistyön ja markkinointiviestinnän eri osa-alueilla. Yhteisenä tavoitteena on kasvattaa kansainvälisten festivaalivieraiden osuutta tapahtumassa. Yhteistyöstä sovitaan vuosittain tarkemmin neuvottelumuistiossa. Kaupunki tai kaupunkikonsernin yhtiö toteuttaa erillisen markkinointikampapanijan erikseen sovittavalla tavalla. Yhtiö maksaa markkinointikampapanijan kustannuksista neuvottelumuistiossa sovitun määrän, joka on sopimuskaudella kuitenkin vähintään 2014 neuvottelumuistioon kirjatun tasoinen. Kaupunki tai konserniyhtiö puolestaan hankkii Yhtiöltä sidostyhmäyhteistyötä varten pääsylippuja ja muita palveluita markkinointikampanjan panostusta vastaavalla määrällä.

 

10.Yhtiö hankkii kustannuksellaan kaikki tapahtuman järjestämistä varten tarvittavat luvat ja suostumukset. Tapahtuma-alueen haitta- ja ympäristövaikutuksista on velvoitteet maanvuokra- ja ympäristöluvissa. Yhtiö ei vastaa sellaisesta likaantumisesta joka on syntynyt ennen kuin yhtiö on saanut festivaalialueen ja sen välittömässä läheisyydessä olevan ympäristön hallintaansa.

 

11.Yhtiö vastaa kustannuksellaan Ruisrock- tapahtuman joukkoliikennekuljetuksen järjestämisestä joukkoliikennetoimiston määrittelemällä tavalla festivaalialueelle.

 

12.Kaupunki sitoutuu siihen, että se ei itse järjestä ilman yhtiön suostumusta kahden viikon sisällä ennen Ruisrock- tapahtumaa mitään sellaista samanhenkistä maksullista, kävijämäärätavoitteeltaan yli 15.000 hengelle tarkoitettua musiikkitapahtumaa, jonka voidaan katsoa kilpailevan samasta kohdeyleisöstä kuin Ruisrock, eikä se myöskään tue taloudellisesti tällaisen tapahtuman järjestämistä kyseisenä aikana. Ajanjakson 2014-2016 Ruisrock- tapahtumien tarkoista ajankohdista sovitaan vuosittaisessa neuvottelumuistiossa siten että kunkin Ruisrock –tapahtuman ajankohta vahvistetaan viimeistään kolme vuotta ennen tapahtumaa. Osapuolet toteavat että tapahtuma pyritään ensisijaisesti sijoittamaan kahden viikon päähän juhannuksesta.

13.Molemmilla sopijapuolilla on oikeus purkaa tämä sopimus, mikäli toinen sopijapuoli laiminlyö tähän sopimukseen perustuvia velvoitteitaan tai muulla tavoin rikkoo tätä sopimusta eikä viipymättä sen jälkeen, kun on saanut asiaa koskevan kirjallisen kehotuksen, korjaa menettelyään sopimuksen mukaiseksi. Sopimusta rikkonut sopijapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle sopijapuolelle sopimusrikkomuksesta ja mahdollisesta sopimuksen purkamisesta aiheutuvat välittömät vahingot täysimääräisesti. Mikäli sopimusrikkomus on tahallinen tai se on aiheutettu törkeällä tuottamuksella, korvausvastuu koskee kaikkia aiheutuneita vahinkoja.

 

14.Kaupungilla on oikeus purkaa sopimus, mikäli yhtiö asetetaan selvitystilaan tai konkurssiin tai mikäli se muulla tavoin osoittautuu ilmeisen maksukyvyttömäksi tai sille on vahvistettu akordi tai yrityksen saneerauksesta annetun lain mukainen saneerausohjelma. Purkamisilmoitus on toimitettava toiselle sopijapuolelle kirjallisesti tai sähköisesti.

 

15.Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

16.Mikäli tässä sopimuksessa ja sen liitteissä on toisistaan poikkeavia ehtoja, noudatetaan ensisijaisesti tätä sopimusta ja sen jälkeen liitteitä niiden numerojärjestyksessä.

 

17.Sopijapuolten yhteyshenkilöinä tähän sopimukseen liittyvissä asioissa toimivat

 

Turun kaupunki, XX, yhteystiedot

Vantaan Festivaalit Oy, promoottori Mikko Niemelä, Urho Kekkosen katu 4-6 B, 6. krs., 00100 Helsinki, puh. +358405434441, sp. mikko@ruisrock.fi

 

Kaikki tiedonannot ja ilmoituksen katsotaan tulleen toisen sopijapuolen tietoon viiden päivän kuluttua siitä, kun ne on jätetty postin kuljetettavaksi yllä mainitulle henkilölle hänen postiosoitteellaan, ellei sopijapuoli ole kirjallisesti ilmoittanut toiselle sopijapuolelle uusia yhteystietojaan.

 

18.Tämä sopimus tulee voimaan heti, kun molemmat sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet, ja koskee ensisijaisesti vuosien 2014 – 2016 Ruisrock- tapahtuman järjestämistä. Mikäli edellytykset Ruisrock- tapahtumien järjestämiseen yhtiön toimesta ovat olemassa ja mikäli yhtiö haluaa käyttää edellä mainittua ehdollista optio-oikeuttaan, sovelletaan tämän sopimuksen ehtoja vuosilukujen ja päivämäärien osalta tarkennettuna myös jatkovuosien tapahtumien järjestämiseen. Sopijapuolet tekevät jatkovuosien edellyttämät tarkennukset vuosittain vahvistettavaan neuvottelumuistioon.

 

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kaupungille ja yksi yhtiölle.

 

 

 

Turussa X.X.2014

Helsingissä X.X.2014

 

 

Turun Kaupunki

Vantaan Festivaalit Oy

 

 

 

 

Aleksi Randell

Juhani Merimaa

kaupunginjohtaja

toimitusjohtaja

 

 

kaupunginlakimies

 

 

 

 

 

Liitteet:   (1) maanvuokrasopimus

   (2) vuoden 2014 neuvottelumuistio

   

Vuokrasopimusluonnos

 

 

Vuokranantaja

Turun kaupunki

(kaupunki)

 

Vuokramies

Vantaan Festivaalit Oy

(vuokramies)

Y-tunnus 1533112-8

Urho Kekkosen katu 4-6 A, 3. krs

00100 Helsinki

 

Kaupungin päätös

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Vuokrasopimuksen kohde

 

Kartalla M 174 / 11.6.2014 osoitettu noin 18,12 hehtaarin suuruinen alue, joka on osa Turun kaupungin Ruissalon kylän tilasta Ruissalo 1:3 (853-503-1-3).

 

Vuokra-alueen sisälle jää Turun kaupungin kanssa vuokrasopimussuhteessa olevan Ruissalon Kansanpuiston Säätiö rs –nimiselle säätiölle vuokratut alueet sekä saman säätiön omistamat rakennukset piha-alueineen.

 

Mikäli viranomaiset vaativat Ruissalon puistotien ja Hevoskarintien väliin jäävän ns. kolmion käyttöönottamista pelastus, valvonta, jätehuoltoon tai vastaavaan käyttöön, on vuokramiehellä oikeus ottaa se käyttöönsä tämän sopimuksen mukaisilla ehdoilla ja vuokra-ajan ajaksi.

 

Vuokra-aika

Vuokra-aika alkaa kesäkuun 23. päivänä ja päättyy heinäkuun 18. päivänä 2014.

 

Vuokra-alueen ja sen lähialueen käyttö ja toiminnan määrittely

 

Vuokramiehellä on oikeus käyttää vuokra-aluetta seuraavan kokoontumislaissa (530/1999) säädetyn yleisötilaisuuden järjestämistä varten:

 

Ruisrock

 

Vuokra-alueelle saadaan sijoittaa seuraavia rakennelmia, laitoksia ja laitteita mm. myyntikojuja, ulkoilmaravintoloita, anniskelualueita, esiintymislavoja, telttoja.

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuuden järjestämisestä tehdään kaikki tarvittavat ilmoitukset viranomaisille ja että sen järjestämiselle hankitaan kaikki tarvittavat viranomaisten luvat ja että yleisötilaisuuden järjestämisessä noudatetaan lainsäädännön määräyksiä sekä viranomaisten ja Turun Kiinteistöliikelaitoksen antamia ohjeita ja määräyksiä.

 

Vuokramiehen on huolehdittava myös siitä, että ne, jotka osallistuvat yleisötilaisuuden järjestämiseen ja joille on vuokrattu tai muuten luovutettu myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita, noudattavat viranomaisten sekä Turun Kiinteistöliikelaitoksen antamia ohjeita ja määräyksiä.

 

Sopimuksen muut ehdot

 

1. Vuokra

Perusvuokra on kaksikymmentäkahdeksantuhatta kaksikymmentäkuusi (28.026) euroa + ALV 24 % koko vuokra-ajalta koostuen maa-alueen vuokrasta sekä tapahtuma-alueelle tehtyjen parannusten investointi- ja ylläpitokustannuksista.

 

Kaupunki pidättää oikeuden periä vuokramieheltä voimassa olevan taksan mukaiset vesihuollon liittymismaksut ennen kohteen kyseisiin verkostoihin liittämistä.

 

2. Vuokran maksaminen

 

Vuokra on maksettava Turun Kiinteistöliikelaitoksen tilille viimeistään 23.6.2014.

 

Ellei vuokraa eräpäivänä suoriteta, vuokramies on velvollinen maksamaan erääntyneelle vuokralle eräpäivästä maksupäivään asti viivästyskorkoa korkolain säännösten mukaisesti ja saamisen velkomisesta aiheutuvien kulujen kattamiseksi kaupungin vahvistaman viivästysmaksun.

 

3. Vuokraoikeuden siirto

 

Vuokramiehellä ei ole oikeutta siirtää vuokraoikeutta toiselle.

 

4. Alivuokraus

 

Vuokramiehellä on oikeus vuokrata tai muuten luovuttaa vuokra-alueelta

myyntipaikkoja ja ulkoilmaravintola-alueita toiselle.

 

5. Valmistelevat toimenpiteet

 

Vuokramiehellä on oikeus ryhtyä tapahtuman järjestämisen edellyttämiin valmisteleviin toimenpiteisiin 23.6.2014.

 

6. Vuokra-alueen ja sillä olevan muun kaupungin omaisuuden kunnossa- ja puhtaanapito

sekä jätehuolto

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että vuokra-alue ja sillä olevat kaupungin omistamat rakennukset, rakennelmat, laitokset, laitteet, puut, istutukset ja muu omaisuus säilyvät vuokra-aikana hyvässä kunnossa ja että kaupungin sen omaisuuden hoidosta antamia ohjeita ja määräyksiä noudatetaan. Vuokramies on velvollinen tarkastamaan vuokra-alueella olevien puiden kuntoa ja tarvittaessa ryhtymään toimenpiteisiin vahingonvaaran torjumiseksi.

 

Mikäli em. kaupungin omaisuutta on vuokra-aikana hoidettu huonosti tai vahingoitettu, vuokramies on velvollinen korjaamaan vahingon tai, jollei tämä ole mahdollista, korvaamaan kaupungille aiheutuneen vahingon.

 

Kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain (669/1978) mukaan osaksi kaupungin ja osaksi tontinomistajien velvollisuutena on pitää kunnossa ja puhtaana kadut, torit, katuaukiot, puistot, istutukset ja muut näihin verrattavat yleiset alueet. Tämä kunnossa- ja puhtaanapitovelvollisuus on vuokra-alueella vuokra-aikana vuokramiehellä.

 

Mikäli vuokramies ei ole huolehtinut em. lain mukaisesti vuokratun alueen kunnossa- ja puhtaanapidosta vuokra-aikana ja kaupunki joutuu mahdollisesti aiheutuneesta vahingosta korvausvastuuseen kolmannelle, korvaa vuokramies kaupungille sen osuuden, jota kaupungin ottamasta vastuuvakuutuksesta ei korvata ja jonka kaupunki joutuu korvaamaan vahingon kärsineelle.

 

Vuokramiehen on huolehdittava jätelain (1072/1993) määräysten mukaisesti vuokra-alueelle kertyvän jätteen keräyksen ja kuljetuksen järjestämisestä hankkimalla alueelle riittävästi tarkoituksenmukaisia jäteastioita ja huolehdittava niiden tyhjentämisestä sopimalla siitä jonkin jätehuoltoliikkeen kanssa.

 

Vuokramiehen on huolehdittava vuokra-alueen lisäksi sen välittömän läheisyyden, Ruissalon päätien ja etelänpuoleisen merenrannan välisellä alueella sijaitsevien kevyen liikenteen väylien festivaalialueelta Ruissalon sillalle asti siivouksesta. Siivouksesta on sovittu Turun kaupungin ja Vantaan Festivaalit Oy:n välisen 25.1.2002 / 29.1.2002 allekirjoitetun sopimuksen 9:ssä kohdassa.

 

Vuokramiehen on esitettävä Turun Kiinteistöliikelaitokselle ennen vuokra-ajan alkamista ympäristösuunnitelma vuokra-alueen ja sen välittömän läheisyyden jätehuollosta.

 

7. Vuokra-alueen WC-järjestelyt

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että vuokra-alueelle hankitaan vuokra-ajaksi terveydensuojelulain (763/1994) 30 §:ssä edellytetty riittävä määrä asianmukaisesti varustettuja ja hoidettuja WC-tiloja.

 

8. Järjestyksenpito vuokra-alueella

 

Vuokramiehen on huolehdittava järjestyksen ja turvallisuuden säilymisestä sekä lain noudattamisesta vuokra-alueella siten, kuin on säädetty kokoontumislain (530/1999) 4 luvussa.

 

9. Pelastussuunnitelman laatiminen ja nestekaasun säilyttäminen

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuutta varten laaditaan pelastuslain (468/2003) 9 §:n 3 momentissa ja valtioneuvoston pelastus-toimesta antaman asetuksen (787/2003) 9 §:n 1 momentissa tarkoitettu pelastussuunnitelma, joka edellytetään tehtäväksi yleisötapahtumaan, jossa henkilö- ja paloturvallisuudelle tai ympäristölle aiheutuvan vaaran taikka mahdollisen onnettomuuden aiheuttamien vahinkojen voidaan arvioida olevan vakavat tapahtumaan osallistuvien ihmisten suuren määrän tai muun erityisen syyn vuoksi.

 

Pelastussuunnitelmasta on tiedotettava valtioneuvoston pelastustoimesta antaman asetuksen 9 §:n 3 momentin mukaisesti henkilöille, joiden on osallistuttava suunnitelman toimeenpanoon ja Turun Kiinteistöliikelaitokselle.

 

Pelastussuunnitelma on toimitettava Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle kahtena kappaleena.

 

Mikäli vuokra-alueella käytetään nestekaasua esim. ruuan valmistukseen, on vuokramiehen huolehdittava siitä, että myyntikojuissa, ulkoilmaravintoloissa tai muissa myyntipisteissä säilytetään nestekaasua nestekaasuasetuksen (711/1993) 37 §:n mukaisesti enintään 25 kg.

 

10. Vastuuvakuutuksen ottaminen

 

Sen johdosta, että vuokra-alueella voi vuokra-aikana aiheutua vahinkoa henkilölle tai omaisuudelle siellä tapahtuvan toiminnan johdosta, on vuokramies velvollinen ottamaan riittävän vastuuvakuutuksen mahdollisen korvausvelvollisuutensa varalta.

 

Vakuutuskauden on oltava vähintään 23.6. – 18.7.2014 välisen ajan.

 

Vastuuvakuutuksen ottamisesta on annettava selvitys Turun Kiinteistöliikelaitokselle ennen vuokra-ajan alkamista.

 

11. Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt vuokra-alueella ja sen ulkopuolella

 

Vuokramiehen on sallittava Turun kaupungin kanssa maanvuokrasuhteessa olevien vuokramiesten läpikulku vuokra-alueella. Edellä mainittuja vuokra-alueita on osoitteessa Kansanpuistontie 94, 108 ja 109. Läpikulkuun oikeutetut eivät ole muutoin erikoisasemassa muihin festivaaleihin osallistujiin nähden.

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että yleisötilaisuuden liikennejärjestelyt hoidetaan niin, että ajotiet ja muut kulkuyhteydet pidetään hälytysajoneuvoille ajokelpoisina ja esteettöminä.

 

Liikenne- ja pysäköintijärjestelyt on tehtävä ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun ja Varsinais-Suomen poliisilaitoksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti.

 

Vuokramiehen on kustannuksellaan huolehdittava tapahtuman aiheuttamista liikennemerkkijärjestelyistä.

 

12. Ilmoitukset viranomaisille ja viranomaisilta hankittavat luvat

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että viranomaisille tehdään lain vaatimat ilmoitukset ja niiltä hankitaan lain vaatimat luvat, joita voivat olla esimerkiksi:

 

-yleisötilaisuuden järjestämisestä kokoontumislain (530/1999) 14 §:ssä mainittu ilmoitus Varsinais-Suomen poliisilaitokselle,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa myydään tai luovutetaan elintarvikkeita, terveydensuojelulain (763/1994) 37 §:ssä mainittu ilmoitus terveydensuojeluviranomaiselle, Turun kaupungin ympäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa käytetään äänentoistolaitteita, ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 §:ssä mainittu meluntorjuntailmoitus melua tai tärinää aiheuttavasta toimenpiteestä ympäristönsuojeluviranomaiselle, Turun kaupungin ympäristötoimiala, ympäristönsuojelu,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa käytetään räjähdeasetuksen (473/1993) 79 §:n 1 momentissa mainittuja pyroteknisiä tehosteita, ko. pykälässä mainittu ilmoitus Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle,

 

-mikäli yleisötilaisuutta varten vuokra-alueelle rakennetaan ja sijoitetaan rakennelmia ja laitoksia, maankäyttö- ja rakennuslaissa (132/1999) ja maankäyttö- ja rakennusasetuksessa (895/1999) mainittu toimenpidelupa rakennusvalvontaviranomaiselta, Turun kaupungin ympäristötoimiala, rakennusvalvontatoimisto,

 

-mikäli yleisötilaisuudessa anniskellaan alkoholijuomia, alkoholilaissa (1143/1994) ja alkoholijuomista ja väkiviinasta annetussa asetuksessa (1344/1994) mainittu anniskelulupa Lounais-Suomen aluehallintovirastolta.

 

13. Johtojen ja laitteiden sijoittaminen maaperään

 

Vuokramiehellä ei ole oikeutta kaivaa tai muutoin sijoittaa maaperään johtoja tai laitteita, säiliöitä tms. ilman Turun Kiinteistöliikelaitoksen lupaa.

 

14. Vuokra-alueelta vuokra-ajaksi poistettavat välineet ja laitteet

 

Vuokramies siirtää kustannuksellaan vuokra-alueelta vuokrauksen ajaksi ja asentaa takaisin: lasten leikkivälineet, puistonpenkit, roska-astiat puistonpenkkien vierestä ja lentopalloverkon tolppineen.

 

15. Toimenpiteet vuokra-ajan päätyttyä

 

Vuokramiehen on huolehdittava siitä, että tilaisuutta varten pystytetyt rakennelmat, laitokset ja mainokset ja muut laitteet puretaan ja viedään pois paikalta ja vuokra-alue luovutetaan kaupungin vapaaseen käyttöön siistittynä ja yhtä hyvässä kunnossa, kuin alue on ollut vuokra-ajan alkaessa.

 

16. Katselmukset

 

Vuokra-alueen ja sillä olevien kaupungin omistamien rakennusten, rakennelmien, laitosten, laitteiden, puiden, istutusten ja muun kaupungin omaisuuden kuntoisuuden ja vuokrasopimuksen ehtojen täyttämisen toteamiseksi suoritetaan vuokra-alueella katselmus, ennen kuin alueella ryhdytään toimenpiteisiin yleisötilaisuuden järjestämiseksi. Samoin vuokra-alueella suoritetaan samassa tarkoituksessa katselmus sen jälkeen, kun alueella on suoritettu edellä 15. kohdassa mainitut toimenpiteet.

 

Katselmuksiin voivat osallistua kaupungin ja vuokramiehen edustajat.

 

Kaupungin viranomaisilla on oikeus suorittaa katselmuksia ja tarkastuksia myös vuokra-aikana.

 

17. Sopimussakko ja vahingonkorvaus

 

Jos vuokramies rikkoo tämän sopimuksen ehtoja tai sen nojalla annettuja määräyksiä, vuokramies on velvollinen maksamaan kaupungille sopimussakkoa 10.000 euroa.

 

Sopimussakko ei kuitenkaan rajoita kaupungin oikeutta toteennäyttämänsä kokonaisvahingon korvaukseen, mikäli se on sopimussakon määrää suurempi. Tällöin kuitenkin sopimussakon määrä luetaan vahingonkorvauksen määrän vähennykseksi.

 

18. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä vuokrasopimus tulee voimaan kun Turun kaupunginhallituksen hyväksymä yhteistyösopimus Ruisrockin järjestämisestä Turun kaupungin ja Vantaan Festivaalit Oy:n välillä on allekirjoitettu.

 

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, toinen kaupungille ja toinen vuokramiehelle.

 

Turussa

 

TURUN KAUPUNKI

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan puolesta

 

Tämän vuokrasopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sitä tarkoin noudattamaan.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

 

Vantaan Festivaalit Oy

 

Todistavat: