Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23509.06.20143

972-2014 (031)

Turun verotilitystiedot tammi - toukokuu 2014

Tiivistelmä: -

Kh § 235

Johtaja Jukka Laiho, talousarviopäällikkö Heikki Silpola ja apulaissuunnittelija Riikka Rannikko, talouden ja rahoituksen vastuualue 30.5.2014:

 

Turku, tilitetty määrä, toukokuu 2014:

 

Toukokuun verotilitystiedot julkaistiin veronsaajien palveluissa 23.5.2014.

 

Verotuloja kertyi Turulle 70,2 milj. euroa, joka oli noin 2,9 milj. euroa enemmän kuin viime vuoden toukokuun tilityksessä. Kasvua edellisen vuoden toukokuuhun nähden oli 4,3 prosenttia. Tämän vuoden talousarvion mukaan verotulotavoite on 710,5 milj. euroa ja tammi-toukokuun tilityksissä tavoitteesta toteutunut 44,4 prosenttia. Kunnallisveroa tilitettiin 56,0 milj. euroa, yhteisöveroja 14,0 milj. euroa ja kiinteistöveron tilityksiä oli 0,1 milj. euroa.

 

Talousarviovuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa arvioidaan kunnallisverotuloja saatavan n. 2,7 milj. euroa budjetoitua vähemmän.

 

Yhteisöverotuloja arvioidaan tänä vuonna saatavan talousarvioon merkitty määrä. Yhteisöveroa on kertynyt alkuvuonna selvästi enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna, mutta tilityskäytännön muutos ja viime vuonna alkuvuoteen ajoittuneet poikkeuksellisen suuret yhteisöverojen palautukset vaikeuttavat vertailua. Valtakunnan tasolla verovuoden 2014 yhteisöveroennakot ovat maaliskuuhun mennessä laskeneet vuoteen 2013 verrattuna 17 %. Yhteisöverokanta laski 24,5 -> 20,0. Kunnille verokannan lasku kompensoidaan kuitenkin ryhmäjako-osuuden korotuksena.

 

 

Toukokuun yhteisöveron tilityksissä näkyy yhteisöjen maksamat ennakon täydennysmaksut. Yhteisöt voivat välttyä yhteisökorolta maksaessaan riittävän suuruisen ennakon täydennysmaksun veroilmoituksen viimeiseen jättöpäivään mennessä, joka on neljä kuukautta tilikauden päättymiskuukauden lopusta lukien. Maksettavan yhteisökoron määrää voi alentaa maksamalla täydennysmaksua viimeistään kuukautta ennen verotuksen päättymistä. Yhteisöjen joiden tilikausi päättyy 31.12., pitää maksaa täydennysmaksua huhtikuussa, jolloin kertymä tilitetään kunnille toukokuussa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä verotilitystiedot tammi - toukokuulta 2014 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä johtaja Jukka Laiho.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talous ja rahoitus