Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus7224.02.20146

1952-2014 (653, 042, 060)

Turun kaupunginteatterin urakoiden hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Turun Kaupunginteatterin peruskorjauksen ja laajennusosan suunnitelmat ovat siinä vaiheessa, että urakoiden kilpailutus julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti voidaan käynnistää toukokuussa 2014. Kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion 2014 mukaan kaupunginteatterin rakennus luovutetaan kaupungin 100 % omistamalle kiinteistöyhtiölle ja peruskorjaus toteutetaan kyseisen kiinteistöyhtiön toimesta. Kaupunginhallitukselle esitetään, että se päättäisi oikeuttaa kiinteistöliikelaitoksen käynnistämään Turun kaupunginteatterin urakoiden kilpailutuksen.

Kh § 72

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 17.2.2014:

Turun Kaupunginteatterin peruskorjauksen ja laajennusosan suunnitelmat ovat siinä vaiheessa, että urakoiden kilpailutus julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti voidaan käynnistää toukokuussa 2014. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesän 2014 aikana ja kohteen tulee olla muuttovalmiina kesäkuussa 2016.

Kohteen suunnittelulle on ollut kiinteistöliikelaitoksen talousarviossa rahoitus vuoden 2013 loppuun saakka. Vuoden 2014 talousarviossa kohteelle ei ole rahoitusta, koska kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2014 talousarviossa, että kaupunginteatterin rakennus luovutetaan kaupungin 100 % omistamalle kiinteistöyhtiölle ja peruskorjaus toteutetaan kyseisen kiinteistöyhtiön toimesta.

Kiinteistöyhtiötä ei ole vielä perustettu, mutta sen perustaminen on tarkoitus käsitellä kaupunginhallituksessa maaliskuussa 2014. Investointihanketta tulisi kiinteistöyhtiön perustamisen valmisteluvaiheesta huolimatta jatkaa suunnitellussa aikataulussa. Näin ollen kaupunginhallituksen tulisi oikeuttaa kiinteistöliikelaitos käynnistämään urakoiden kilpailutus. Urakat tullaan kilpailuttamaan kiinteistöliikelaitoksen tai myöhemmin perustettavan yhtiön lukuun.

Yhtiön perustamisaikataulusta riippuen urakkasopimukset tullaan solmimaan joko suoraan perustetun yhtiön ja urakoitsijan välille. Mikäli perustettava yhtiö ei ole vielä oikeustoimikelpoinen, kaupunki solmii sopimukset perustettavan yhtiön lukuun, minkä jälkeen sopimukset siirretään yhtiölle ja kiinteistöliikelaitos laskuttaa yhtiöltä siihenastiset rakennuttamiskustannukset. Siltä osin, kuin kohteen rakennuttamiseen liittyviä jo aikaisemmin solmittuja suunnittelusopimuksia ei ole solmittu perustettavan yhtiön lukuun, pyritään neuvottelussa siihen, että em. sopimusten sopimusosapuolet antavat suostumuksensa sopimusten siirtämiselle perustettavalle yhtiölle.

Mikäli sopimuksia ei voida siirtää yhtiölle kolmannesta sopimusosapuolesta johtuvasta syystä, Turun kaupunki jatkaa alkuperäisenä sopimusosapuolena ja siirtää sopimuksen mukaiset oikeutensa ja velvollisuutensa edelleen yhtiölle samoin ehdoin, ellei sille ole lainsäädännöstä johtuvaa estettä.

Investointihankkeen jatkamiseksi kaupunginhallituksen tulisi lisäksi oikeuttaa kiinteistöliikelaitos maksamaan Turun kaupunginteatterin peruskorjaukseen ja laajennusosan rakennuttamiseen (ml. suunnitteluun) liittyvät menot kiinteistöliikelaitoksen käyttötalouteen varatuista määrärahoista, kunnes perustettu yhtiö on oikeustoimikelpoinen.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää oikeuttaa kiinteistöliikelaitoksen käynnistämään Turun kaupunginteatterin urakoiden kilpailutuksen.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kiinteistöliikelaitoksen maksamaan Turun kaupunginteatterin peruskorjaukseen ja laajennusosan rakennuttamiseen (ml. suunnitteluun) liittyvät menot kiinteistöliikelaitoksen käyttötalouteen varatuista määrärahoista 1.1.2014 lukien, kunnes sopimukset tai niiden mukaiset oikeudet ja velvollisuudet on siirretty perustettavalle yhtiölle.

PäätösKaupunginhallitus päätti oikeuttaa kiinteistöliikelaitoksen käynnistämään Turun kaupunginteatterin urakoiden kilpailutuksen.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti oikeuttaa kiinteistöliikelaitoksen maksamaan Turun kaupunginteatterin peruskorjaukseen ja laajennusosan rakennuttamiseen (ml. suunnitteluun) liittyvät menot kiinteistöliikelaitoksen käyttötalouteen varatuista määrärahoista 1.1.2014 lukien, kunnes sopimukset tai niiden mukaiset oikeudet ja velvollisuudet on siirretty perustettavalle yhtiölle.

Samalla kaupunginhallitus päätti käynnistää kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusinvestointiin liittyen pysäköintilaitoksen suunnittelun siten, että

-   hankkeessa huomioidaan sekä kaupunginteatterin että valtion virastotalon pysäköintitarve,

-   valmistelu tehdään yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa,

-   toteutus suunnitellaan kaupungin taseen ulkopuolisena investointina,

-   toteutus voidaan tehdä samassa aikataulussa kaupunginteatterin investoinnin kanssa ja

Kiinteistötoimiala vastaa kaupungin osalta hankkeen valmistelusta.

Päätös asiassa tehtiin Eklundin Pietarin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedTurun Kaupunginteatteri Oy
tpvKiinteistöliikelaitos