Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus1613.01.20141

13921-2013 (114)

Sivistystoimialan perhepäivähoidon ohjaajan virkojen (vak.nrot 363901 ja 3363912) nimikkeiden muuttaminen palveluohjaajaksi

Tiivistelmä:

Sivistystoimialan perhepäivähoidon ohjaajan virkojen (vak.nrot 363901 ja 363912) nimikkeiden muuttaminen palveluohjaajan nimikkeeksi ja em. virkojen poistaminen palkkahinnoittelusta ja kelpoisuusvaatimusten muuttaminen. Järjestely ei lisää palkkakustannuksia eikä myöskään henkilötyövuosien määrää.

Kh § 16

Tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen 09.10.2013:

 

Kaupunginhallitus päätti 7.5.2012 § 234 strategisissa linjauksissaan, että varhaiskasvatuksen palveluneuvontaa kehitetään osana palvelun tilaajakokonaisuutta. Varhaiskasvatuksessa perustettiin palveluohjauksen kehittämishankkeelle ohjausryhmä ja kehittämisryhmä syksyllä 2012. Samaan aikaan varhaiskasvatus osallistui Affecto Oy:n palveluohjauksen kehittämisprojektiin osana Aspa-hanketta.

 

Keskitetyn palveluohjauksen tilakysymysten ratkettua syyskuussa 2013, toimialajohtaja määräsi palveluohjausyksikön toiminnan käynnistettäväksi. Palveluohjausyksikön käynnistämiseen ei ole käytettävissä vapaita vakansseja, joten tarvittavat vakanssit tulee löytyä varhaiskasvatuksen sisäisin järjestelyin.

Varhaiskasvatuksen keskitettyyn palveluohjaukseen tarvitaan kaksi palveluohjaajan vakanssia, joihin ei ole käytettävissä uusia vakansseja.

 

Perhepäivähoitajien määrä on Turun kaupungissa vähentynyt viime vuosina tasaisesti. Vuodesta 2010 määrä on vähentynyt 9 hoitajalla ja lähitulevaisuudessa useita hoitajia on jäämässä eläkkeelle. Poistuneiden hoitajien tilalle ei ole saatu rekrytoitua vastaavaa määrää uusia hoitajia. Hoitajien määrän vähentyessä on ollut tarkoituksenmukaista määritellä uudelleen tiettyjen perhepäivähoidon ohjaajien työkokonaisuuksia. Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön perhepäivähoitajat on siirretty 1.8.2013 Suotorpankujan päivähoitoyksikön alaisuuteen. Samanaikaisesti Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön lähijohtaja on ollut virkavapaalla omasta vakanssistaan (363901) hoitaen Moision päivähoitoyksikön lähijohtajan sijaisuutta tämän taas hoitaessa pohjoisen palvelualueen päällikön avointa virkaa. Lausteen perhepäivähoitoyksikön perhepäivähoidon ohjaajan (363912) jäädessä eläkkeelle 1.2.2014 on tarkoitus yhdistää ko. yksikön perhepäivähoitajat Koukkarinkadun päivähoitoyksikköön ja Nummi-Varissuon perhepäivähoitoyksikköön.

 

Palvelujohtaja Vesa Kulmala 10.10.2013:

 

Kahden esitetyn vakanssin nimikemuutokset ovat perusteltuja. Suunnitelman mukaan keskistettyyn palveluohjaukseen tarvittaisiin yhteensä 3 - 4 henkilön työpanosta. Esitettyjen nimikemuutosten lisäksi sivistystoimialan olemassa olevasta henkilöstöresurssista on tehtäviä uudelleen järjestellen osoitettavissa työpanosta palveluohjaukseen.

 

Liite 1                                  Nimikemuutos Lauste

Liite 2                                  Nimikemuutos Moisio-Paattinen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen 9.12.2013:

 

Ehdotus        Moisio-Paattisten perhepäivähoitoyksikön perhepäivähoidon ohjaajan vakanssi 363901 esitetään muutettavaksi palveluohjaajan vakanssiksi 1.1.2014 alkaen ja Lausteen perhepäivähoitoyksikön perhepäivähoidonohjaajan vakanssi esitetään muutettavaksi palveluohjaajan vakanssiksi 1.2.2014 alkaen.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 18.12.2013:

Sivistystoimiala esittää perhepäivähoidon ohjaajan virkojen (vak.nrot 363901 ja 363912) nimikkeiden muuttamista palveluohjaajan nimikkeeksi. Järjestely ei lisää palkkakustannuksia eikä myöskään henkilötyövuosien määrää.

Sivistystoimialan esitystä perustellaan varhaiskasvatuksen palveluohjausyksikön toiminnan käynnistämisellä. Palveluohjausyksikköön tarvitaan kaksi palveluohjaajan vakanssia, ja perhepäivähoitajien määrän vähentyessä perhepäivähoidon ohjaajien tehtäviä voidaan suunnata palveluohjaukseen. Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa sivistystoimialan esityksen suhteen.

Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan palveluohjaajat käyttävä julkista valtaa tehdessään päätöksiä lasten valinnasta päivähoitoon. Näin ollen tehtäviä tulee hoitaa virkasuhteessa. Sivistystoimiala esittää virkojen poistamista palkkahinnoittelusta (virkojen muuttamista ns. hinnoittelemattomaksi) sekä kelpoisuusvaatimusten muuttamista. Varhaiskasvatuksen tulosalueen kanssa käytyjen keskustelujen perusteella strategisen HR:n vastuualue esittää, että muutettavien virkojen kelpoisuusvaatimuksiksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Sivistystoimialalta saadun tiedon mukaan muutettavaksi esitetyn perhepäivähoidon ohjaajan viran (vak.nro 363901) vakinainen haltija täyttää viralle esitetyn kelpoisuusvaatimuksen.

Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

Liite 1Liitelomake perhepäivähoidon ohjaajan viran (vak.nro 363901) muuttamisesta palveluohjaajan viraksi

Liite 2Liitelomake perhepäivähoidon ohjaajan viran (vak.nro 363912) muuttamisesta palveluohjaajan viraksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että sivistystoimialan perhepäivähoidon ohjaajan virkojen (vak.nrot 363901 ja 363912) nimike on 1.2.2014 lukien palveluohjaaja, joiden tehtäväkohtainen palkka on 2.713 euroa/kk (KVTES/hinnoittelematon) ja kelpoisuusvaatimus samasta ajankohdasta lukien on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvSivistystoimiala
tiedTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 1


Liitteet:

Kh § 16
Liite 1:Liitelomake perhepäivähoidon ohjaajan viran (vak.nro 363901) muuttamisesta palveluohjaajan viraksi
Liite 2:Liitelomake perhepäivähoidon ohjaajan viran (vak.nro 363912) muuttamisesta palveluohjaajan viraksi