Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus52817.12.20132

9814-2013 (020, 001)

Valtiovarainministeriölle annettava lausunto kuntajakoselvittäjästä

Tiivistelmä:

Valtiovarainministeriö on pyytänyt Turun kaupungilta lausuntoa kolmannesta kuntajakoselvittäjästä Turun seudulle määrätylle erityiselle kuntajakoselvitykselle. Lausunto on annettava viimeistään 21.1.2014.

Kh § 528

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Valtiovarainministeriö on päätöksellään 9.12.2013 määrännyt kuntarakennelain (1698/2009) 15 §:n perusteella toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Auran, Kustavin, Liedon, Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Paimion, Pöytyän, Ruskon, Sauvon, Taivassalon, Tarvasjoen ja Vehmaan kuntien sekä Kaarinan, Naantalin, Raision ja Turun kaupunkien välillä.

Samassa yhteydessä valtiovarainministeriö asetti kuntajakoselvittäjiksi valtiotieteiden maisteri Risto Kortelaisen ja valtiotieteiden maisteri, julkishallinnon ja -talouden tilintarkastaja Oiva Myllyntauksen.

Selvityksen laajuuden vuoksi valtiovarainministeriö pitää tarkoituksenmukaisena kuulla kuntia vielä yhdestä selvittäjästä edellisten lisäksi. Yhteiskuntatieteiden maisteri, eMBA, kauppatieteiden lisensiaatti Antero Ritvanen on antanut suostumuksensa toimia kuntajakoselvittäjänä jo nimettyjen selvittäjien kanssa.

Valtiovarainministeriö pyytää erityiseen kuntajakoselvitykseen määrätyiltä kunnilta lausuntoa kolmannesta kuntajakoselvittäjästä. Lausunto on toimitettava 21.1.2014 mennessä.

Turun kaupungin lausunto

Kaupunginhallitus on lausunut valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta sekä kuntajakoselvittäjistä (11.11.2013 § 469). Turun kaupungin näkemyksen mukaan selvityshenkilöt tulee valita siten, että turvataan parhaalla mahdollisella tavalla selvityksen puolueettomuus ja uskottavuus kaikkien selvityksessä mukana olevien kuntien kannalta. Olisi myös luontevaa, että selvityshenkilön koordinointityö tapahtuisi seudun kuntien omien organisaatioiden ulkopuolisen henkilön toimesta.

Lausuntopyynnössä esitetty kolmas kuntajakoselvittäjä vastaa Turun kaupungin aiemmin lausumaa näkemystä, eikä kaupungilla siten ole esityksestä huomautettavaa.

Oheismateriaali 1Lausuntopyyntö kuntajakoselvittäjästä

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa valtiovarainministeriölle edellä olevan lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

lausValtiovarainministeriö