8.10.2013

 

SITOUMUKSETTA                           

 

TURUN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N JA SIIRTYVÄN HENKILÖSTÖN VÄLINEN HENKILÖSTÖSOPIMUS

 

 

1.Liikkeen luovutus

 

1.1.Turun ammattikorkeakoulun toiminta siirtyy Turun ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä yhtiö) -nimisen yhtiön ylläpidettäväksi 1.1.2014 lukien. Henkilöstön siirtymisessä noudatetaan liikkeenluovutusta koskevia oikeusohjeita.

 

Turun ammattikorkeakoulussa työskentelevät työntekijät ja viranhaltijat siirtyvät yhtiön palvelukseen työsopimussuhteisiksi työntekijöiksi luovutuspäivänä, kuten työsopimuslain 1 luvun 10 §:ssä ja kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 5 luvun 25 §:ssä on säädetty.

 

1.2.Yhtiö tekee kaikkien siirtyvien henkilöiden kanssa uudet työsopimukset. Tämän sopimuksen liitteenä on luettelo siirtyvästä henkilöstöstä.

 

 

2.Yhtiön järjestäytyminen ja työehtosopimukset

 

2.1.Yhtiö liittyy Palvelulaitosten työnantajayhdistys ry:n (PTY) jäseneksi ja alkaa noudattaa sen sopimuksia 1.1.2014 lukien. Yhtiöön siirtyvät henkilöt ovat kuitenkin kunnallisten sopimusten soveltamisalan piirissä niiden voimassaolon päättymiseen, 28.2.2014, asti.

 

2.2.Henkilöstön palvelussuhteissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia työehtosopimusmääräyksiä. Sovellettava työehtosopimus tulee valita kunkin henkilön työtehtäviä vastaavasti.

 

 

3.Eläkejärjestelmä

 

Yhtiö liittyy Kevan jäsenyhteisöksi ja siirtyvän henkilöstön eläke-etuudet määräytyvät kunnallisen eläkelain mukaisesti.

 

 

4.Palkkaus

 

4.1.Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) soveltamispiiriin kuuluva henkilöstö siirtyy yhtiön palvelukseen säilyttäen vähintään varsinaisesta palkastaan muodostuneen euromääräisen ansiotasonsa (euroa/ kk), mutta siten, että palkkatekijät sovitetaan PTY:n opetusalan työehtosopimuksen mukaiseksi.

 

Kunnallisen opetusalan virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) 1999, Teknillisten oppilaitosten liitteen piirissä oleva opetushenkilöstö ja laboratorio- ja harjoitteluinsinöörit sekä Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (OVTES) 2003-2004 osio C:n liitteen 5 piirissä olevat opettajat siirtyvät yhtiön palvelukseen säilyttäen vähintään varsinaisesta palkastaan muodostuneen euromääräisen ansiotasonsa (euroa/ kk), mutta siten, että palkkatekijät sovitetaan PTY:n opetusalan työehtosopimuksen mukaiseksi.

4.2.Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) soveltamispiiriin kuuluva henkilöstö siirtyy yhtiön palvelukseen säilyttäen vähintään varsinaisesta palkastaan muodostuneen euromääräisen ansiotasonsa (euroa/ kk), mutta siten, että palkkatekijät sovitetaan PTY:n työehtosopimuksen mukaisiksi.

 

4.3.Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) soveltamispiiriin kuuluva henkilöstö siirtyy yhtiön palvelukseen säilyttäen vähintään varsinaisesta palkastaan muodostuneen euromääräisen ansiotasonsa (euroa/ kk), mutta siten, että palkkatekijät sovitetaan PTY:n työehtosopimuksen mukaisiksi.

 

4.4.Yhtiöön tullaan luomaan oma kannustinjärjestelmä.

 

4.5.Sekä palkkaus- että henkilöstörakenteen osalta tulee huomioida yhtiön rahoitusmalli.

 

4.6.OVTES:n, KVTES:n ja TS:n mukaiseen varsinaiseen palkkaan kuuluvaa mahdollista luottamusmies- tai työsuojeluvaltuutetun korvausta suoritetaan luovutuksen jälkeen sovellettavan työehtosopimuksen mukaisesti vain siltä ajalta, kun henkilö toimii näissä tehtävissä.

 

 

5.Työaika

 

5.1.Yhtiöön siirtyvä henkilöstö siirtyy PTY:n työehtosopimusten mukaisiin työaikoihin ja työaikajärjestelmiin 1.3.2014 alkaen.

 

5.2.Toistaiseksi otetun, yhtiöön siirtyvän tuntiopettajan työaika määräytyy PTYOTES:n säännösten mukaisesti 1.3.2014 lukien (tällä hetkellä työaika on 760-1600 tuntia vuodessa).

 

 

6.Paikalliset virka- ja työehtosopimukset

 

6.1.Paikalliset virka- ja työehtosopimukset irtisanotaan siten, että niiden voimassaolo päättyy 31.12.2013, ellei niistä toisin sovita.

 

6.2.Yhtiö päättää erikseen ammattikorkeakoulun rehtorin ja hallituksen tekemien, palkkausta ja työaikaa koskevien päätösten voimassaolosta 1.1.2014 jälkeen ottaen kuitenkin huomioon palkkausrakenteen muutokset siirryttäessä PTY:n työehtosopimuksiin.

 

7.Vuosilomat ja säästövapaat

 

7.1.Vuosilomaan oikeuttavat palvelusajat säilyvät luovutuksessa sellaisina kuin ne olivat siirtymishetkellä. Yhtiössä palvelusaika ja vuosiloma kertyvät PTY:n työehtosopimusten mukaisesti siirtyvän henkilöstön osalta 1.3.2014 alkaen.

 

7.2.Siirtyvän henkilöstön ansaitut ja pitämättä olevat vuosilomat ja säästövapaat siirtyvät pidettäväksi yhtiön palveluksessa. Mikäli lomien tai vapaiden ajankohdasta on työnantajan ja työntekijän kesken sovittu ennen luovutusta, on myös yhtiön noudatettava kyseistä sopimusta.

 

 

8.Työlomat

 

Mikäli siirtyvälle henkilölle on myönnetty sairauslomaa tai muuta virka- tai työvapaata siten, että se ulottuu yli luovutuksen, jatkuu kyseinen loma tai vapaa myös yhtiön palveluksessa.

 

 

9.Vapaa 25-vuotisesta palvelusta

 

Kaupungin päätös (Khh 4.10.2004 § 272) 25 vuoden palveluksen jälkeen myönnettävästä palkallisesta vapaasta ei ole voimassa enää perustettavassa yhtiössä. Mikäli ennen liikkeen luovutusta viranhaltijalle tai työntekijälle on kertynyt palveluvuosia 25 vuotta ja palkallinen vapaa on vielä pitämättä, on yhtiön myönnettävä vapaa työntekijälle päätöksen mukaisesti tai ajankohtana, josta työnantaja on viranhaltijan tai työntekijän kanssa sopinut ennen luovutusta.

 

 

10.Työterveyshuolto

 

Henkilöstön työterveyshuolto järjestetään siten, että se kattaa lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi vähintään yleislääkäritasoisen sairaanhoitopalvelun.

Yhtiö sitoutuu siirtymävaiheessa järjestämään Turun toimipisteissä olevan henkilökunnan osalta työterveyshuoltopalvelut Turun Työterveystalon kautta ja myöhemmin kaupungin mahdollisesti antamien ohjeiden mukaisesti.

 

 

11.Työsuojelu ja työhyvinvointitoiminta

 

Yhtiöllä on oma työsuojeluorganisaatio ja se luo oman työhyvinvointijärjestelmän. Yhtiöön siirtyvät työsuojeluvaltuutetut säilyttävät Turun ammattikorkeakoulussa olleen asemansa yhtiössä, kunnes uudet työsuojeluvaltuutetut valitaan.

 

 

12.Luottamusmiehet

 

Yhtiöön siirtyvät luottamusmiehet säilyttävät Turun ammattikorkeakoulussa olleen asemansa yhtiös, kunnes uudet luottamusmiehet valitaan. Luottamusmiehiin sovelletaan PTY:n työehtosopimusmääräyksiä 1.3.2014 jälkeen.

 

 

13.Yhteistoiminta

 

Työnantajan ja henkilöstön välisessä yhteistoiminnassa noudatetaan lakia yhteistoiminnasta yrityksissä (334/2007) ja lakia henkilöstön edustuksesta yritysten hallinnossa (725/1990) 1.1.2014 lukien.

 

 

14.Luontoisedut

 

Yhtiö järjestää henkilöstölle tarjottavat luontoisedut harkintansa mukaisesti.

 

 

15.Palkanmaksupäivä

 

Kuukausipalkkaisen toistaiseksi voimassaolevassa palvelussuhteessa olevan henkilöstön palkanmaksupäivä on jokaisen kuukauden 15. päivä. Määräaikaisessa palvelussuhteessa olevan henkilöstön palkanmaksupäivä on jokaisen kuukauden viimeinen päivä.

 

 

16.Lomarahan maksaminen

 

Yhtiö jatkaa Turun kaupungissa noudatetun käytännön noudattamista, jonka mukaan kuukausipalkkaisten lomaraha maksetaan heinäkuun palkanmaksun yhteydessä siten kuin asiasta paikallisesti sovitaan.

 

 

17.Konserniohjaus henkilöstöpolitiikassa

Yhtiö sitoutuu noudattamaan omistajan antamia konserniohjeita henkilöstöpolitiikassaan.

 

 

 

Tätä sopimusta on laadittu yhdeksän (9) yhtäpitävää kappaletta, yksi kullekin sopimuksen osapuolelle.

 

 

Turussa, x. päivänä xkuuta 2013    

 

Allekirjoitukset

 

 

____________________________      ____________________________

Jouko Lehmusto, hallituksen puheenjohtaja   Paula Mecklin, pääluottamusmies

Turun ammattikorkeakoulu Oy      JUKO ry

 

 

____________________________      ____________________________

Sirpa Suomi, päätoiminen luottamusmies   Elina Kajanto, pääluottamusmies

JUKO ry            Jyty Turku ry

 

 

____________________________      ____________________________

Kirsti Tuominen, pääluottamusmies      Tarmo Järvinen, pääluottamusmies

Tehy ry            Tekniikka ja Terveys KTN Turku ry

 

 

____________________________      ____________________________

Marja Vyyryläinen, pääluottamusmies      Ari Virta, pääluottamusmies

Turun yhteisjärjestö JHL ry.      Turun yhteisjärjestö JHL ry.

 

 

_____________________________

Markku Oksanen, pääluottamusmies

Turun yhteisjärjestö JHL ry.