Kauppakirja

 

 

Myyjä:

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

Turku Sixback Oy

Y-tunnus 0882674-7

 

Kaupan kohde:

Turun kaupungin VII kaupunginosan (7) korttelin 9 tontilla 3 (kiinteistötunnus 853-7-9-3), osoitteessa Eerikinkatu 18, 20100 Turku, sijaitseva Panimoravintola Koulun rakennus.

 

Tällä hetkellä Rakennuksessa toimii Panimoravintola Koulun ravintola ja olutpanimo.

 

Rakennus on osoitettu kartalla M 269 / 25.9.2012. Rakennuksen huoneistoala on noin 1427 m2. Huoneistoalaa ei ole tarkastusmitattu. Rakennuksen kerrosala on noin 3000 m2. Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kauppahinta ole pinta-alaperusteinen.

 

Kauppahinta:

Kaksimiljoonaa kolmesataakaksikymmentäviisituhatta (2.325.000) euroa.

 

Kauppahintaa määritettäessä on huomioitu rakennuksesta 29.5.2012 Suunnittelulinja Oy:n laatima kuntoarvio ja sen perusteella maanvuokrasopimuksen nojalla Ostajan tehtäväksi tulevat korjaustoimet.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginvaltuuston päätös __.__.2013 § ___

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2013 § ___.

 

Muut ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1.
Kauppahinta maksetaan käteisellä kaupantekotilaisuudessa ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksin.

 

2.
Ostaja saa rakennuksen heti omistukseensa vapaana kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksu ym. velvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

Todetaan, että rakennus on vuokrattuna ostajalle omistusoikeuden siirtymiseen saakka.

 

Myyjä vuokraa Rakennuksen maapohjan ja piha-alueet tämän sopimuksen 10 kohdassa tarkoitetulla maanvuokrasopimuksella. Näin ollen Rakennus luovutetaan ostajalle kiinteistön käyttöoikeuden haltijana tämän sopimuksen 10. kohdan tarkoittaman maanvuokrasopimuksen mukaiseen käyttöoikeuteen kuuluvaksi ja niin, että ainesosasuhde kiinteistöön katkeaa. Tämän johdosta myyjä antaa suostumuksensa sille, että ostaja hakee myyjää erikseen kuulematta MK 14 luvun 4 §:n 2-kohdan mukaisen erityisen oikeuden kirjaamista. Kirjaus tehdään parhaalle etusijalle.

 

3.
Ostaja vastaa kauppaan liittyvästä varainsiirtoverosta. Myyjä vastaa kaupantekovuodelta kaupan kohteesta määrättävästä kiinteistöverosta.

Muista kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa osalta.

 

4.
Ostaja on tietoinen, että rakennus sijaitsee 3.7.1897 voimaantulleen asemakaavan mukaisella alueella. Asemakaavassa on määräys puutarhamaan rajasta.

 

Turun Museokeskuksen 16.10.2012 antaman lausunnon mukaan ”Panimoravintola Kouluna toimiva, tämän kaupan kohteena oleva rakennus on rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti erittäin arvokas. Museokeskuksen vuonna 2002 laatimassa suojelutavoitelistauksessa se on arvotettu seudulliseen kategoriaan (SR4). Suojelun tavoitteena on sen julkisivujen, vesikaton, alkuperäisen tilajäsentelyn ja vanhan kiinteän sisustuksen säilyminen. Rakennuksen antikvaarisen arvon säilyttäminen asettaa erityisiä velvoitteita mahdolliselle ostajalle. Suotavinta on pitää se kunnossa nykyisellään ja, mikäli käyttötarkoitus muuttuu, sijoittaa siihen sellaisia toimintoja, jotka eivät vaadi rakenteellisia muutoksia tai raskasta uutta talotekniikkaa.”

 

Edellisessä tekstikappaleessa mainitut seikat saattavat vaikuttaa rakentamiseen ja purkamiseen liittyvien viranomaislupien saamiseen sekä rakennuksen käyttämiseen eri käyttötarkoituksiin.

 

5.

Ostaja on ennen kaupasta päättämistä tutustunut kaupan kohteeseen.. Ostaja on tietoinen rakennuksen iästä ja hyväksyy tämän ikäiselle rakennukselle, saneeraukset huomioiden, tyypilliset ominaisuudet, joiden johdosta ostajalla ei ole huomauttamista. Ostaja on tutustunut kohdetta koskeviin Suunnittelulinja Oy:n laatimaan kuntoarvioraporttiin 29.5.2012, lainhuutorekisterin otteeseen, kiinteistörekisterin otteeseen ja tontin kaavamääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä em. asiakirjoja ja tässä kauppakirjassa annettuja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

Ostaja on tietoinen että rakennuksen läpi/ali kulkee Turku Energian kaukolämpöjohto.

 

Myyjä ei vastaa siitä, että kaupan kohde soveltuu fyysisten ominaisuuksiensa puolesta ostajan aikomaan käyttötarkoitukseen.

 

Kaikki Rakennuksen olemassaolon edellyttämät rakennus- ym. viranomaisluvat ovat siten olemassa, ettei kaupunki tule edellyttämään lisälupia yms. elleivät mahdolliset uudet toimenpiteet tällaisia edellytä.

 

Myyjä ei vastaa kauppaan kuuluvien laitteiden toiminnasta.

 

6.
Turun kaupunki antaa tällä kauppakirjalla suostumuksensa rakennusta palvelevien olemassa olevien liittymien siirtämiseksi ostajan nimiin siinä määrin kuin ne eivät ole jo ostajan nimissä. Näihin liittyvät oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät ostajalle korvauksetta samalla hetkellä kun rakennuksen omistus siirtyy. Ostaja ottaa tämän sopimuksen allekirjoituksin vastatakseen omistusoikeuden siirtymisestä lukien liittymissopimuksista niihin liittyvine oikeuksineen ja omistusoikeuden siirtymishetken jälkeiseen aikaan perustuvine velvoitteineen. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta heti, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa, kirjallisesti ao. laitoksille.

 

7.
Osapuolten välinen kaupan kohteena olevan rakennuksen vuokrasopimus päätetään tämän kauppakirjan allekirjoitusta edeltävään päivään. Ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevat, sanottua päivää edeltävään aikaan kohdistuvat vuokrat kaupungille viimeistään kuukauden kuluttua tämän kauppakirjan allekirjoituksesta. Osapuolet toteavat, että vuokranmaksuvelvoitteet on suoritettu __.__.2013 saakka.

 

9.
Rakennuksen omistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai, mikäli sijoittaminen muualle ei ole kohtuudella mahdollista, sillä oleviin rakennuksiin. Sijoittaminen on toteutettava siten, että siitä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoidaan. Rakennuksen omistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

10.
Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään maanvuokrasopimuksen kartalla M 268 / 21.9.2012 osoitetusta, noin 1670 m2:n alueesta joka on osa VII kaupunginosan (7) korttelin 9 tonttia 3, Turun kaupungin kanssa. Sopimus tehdään 31.12.2062 asti 57.080 euron perusvuosivuokrasta ja muutoin erillisen vuokrasopimuksen ehtojen (mm. indeksiehto) mukaisesti.

 

Ostajan ja sen seuraajana olevan kulloisenkin Rakennuksen omistajanoikeudesta käyttää tämänhetkisen vuokra-alueen ulkopuolista aluetta mm. kulkemisen ja tavarahuoltoon on sovittu tarkemmin osapuolten välisessä maanvuokrasopimuksessa per [ ].

 

11.
Mahdollisten ehtojen tulkinnasta ja korvauksista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisen oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

12.
Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

13.
Tämä sopimus sitoo osapuolia, kun se on allekirjoitettu ja kun ostaja on allekirjoittanut kohdassa 10. tarkoitetun maanvuokrasopimuksen.

 

14.
Ostaja on tietoinen, että kaupan kohteena olevan rakennuksen alueen asemakaavaa on tarkoitus muuttaa tulevaisuudessa.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa __.päivänä ______kuuta 20__

 

 

TURUN KAUPUNKI

 

 

Tämän kaupan hyväksyn ja sitoudun sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut

 

 

Turku Sixback Oy