Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40330.09.20138

10829-2013 (004, 042)

Meidän elokuvakaupunki Turku -nimisen yhdistyksen perustaminen

Tiivistelmä:

Turun Seudun Kehittämiskeskuksen alaisuudessa toimii Länsi-Suomen elokuvakomissio (WFFC). Tulevaisuudessa komission tarkoituksena on entisestään nostaa Turun imagoa elokuvakaupunkina ja tehdä Turusta merkittävä Pohjoismaalainen av-alan keskittymä. Tavoitteen saavuttamiseksi komissio on esittänyt Meidän elokuvakaupunki Turku -nimisen yhdistyksen perustamista. Yhdistyksen tarkoituksena olisi edistää Turussa tuotettavien ja kuvattavien av-tuotantojen käsikirjoittamista, kehittelyä ja tuotantoa sekä edistää av-sisällön hyödyntämistä varsinaissuomalaisten yritysten liiketoiminnassa.

Kh § 403

Kehittämispäällikkö/elokuvakomissaari Teija Raninen 12.8.2013:

Turun Seudun Kehittämiskeskuksen alaisuudessa toimivan Länsi-Suomen elokuvakomission (WFFC) tehtävänä on tukea paikallisten tuotantoyhtiöiden toimintaympäristön kehittymistä, lisätä paikallisesti tuotettuja tuotantoja, lisätä alan työllisyyttä ja houkutella seudulle kansallisia ja kansainvälisiä elokuva- ja televisiotuotantoja. WFFC pyrkii lisäämällä alueella toteutettavien tuotantojen määrää kasvattamaan alueelle jäävää taloudellista ja imagollista hyötyä.

Tulevaisuudessa WFFC:n tarkoituksena on entisestään nostaa Turun imagoa elokuvakaupunkina ja tehdä Turusta merkittävä Pohjoismaalainen av-alan keskittymä.Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Länsi-Suomen elokuvakomissio esittää Turun kaupungille Meidän elokuvakaupunki Turku – kannatusyhdistyksen perustamista.

Kannatusyhdistyksen tarkoituksena on edistää Turussa tuotettavien ja kuvattavien av-tuotantojen käsikirjoittamista, kehittelyä ja tuotantoa sekä edistää av-sisällön hyödyntämistä varsinaissuomalaisten yritysten liiketoiminnassa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys jakaa tuotantotukea elokuvatuotannoille. Vähäisistä taloudellisista resursseista johtuen WFFC ei ole pystynyt tukemaan lainkaan muun muassa elokuvien käsikirjoittamista ja käsikirjoitusten kehittämistä, jotka toimintoina edistävät paikallisen elokuvan tekemistä ja tuottamista. Toimintansa tukemiseksi yhdistys perii jäsenmaksua yksityis- ja yritysjäseniltään, myy tuotteistettuja tuotteita ja palveluita sekä järjestää maksuttomia ja maksullisia tapahtumia.

Turun seudun yritykset ja kuntalaiset ovat kiinnostuneita Turussa kuvattavista elokuvista. Jo noin viisisataa Turun seudulla asuvaa henkilöä on ilmoittautunut elokuvakomission ylläpitämään avustajarekisteriin. Kuntalaiset haluavat olla mukana elokuvatuotannoissa ja kannatusyhdistys mahdollistaa monipuolisesti halun toimia elokuvatuotantojen hyväksi. Yrityksille kannatusyhdistys tuo uutta liiketoimintaa uusien yhteistyömahdollisuuksien ansiosta. Kannatusmaksuja vastaan WFFC järjestää kuntalaisille tapahtumia ja mahdollisuuksia avustaa elokuvatuotannoissa. Yritysten kanssa tehtävä yhteistyö keskittyy av-sisällön laajamittaiseen hyödyntämiseen ennen, jälkeen ja kuvausten aikana.

Kannatusyhdistys tulee olemaan WFFC:n työkalu, joka kaupunkia joustavammin pystyy edellä mainittuja toimenpiteitä tehokkaasti toteuttamaan. Se pystyy perimään sekä tarjoamaan tukeaan ja muutenkin reagoimaan ketterästi av-tuotantojen nopeatempoisiin toimintatapoihin.

Turun Seudun Kehittämiskeskus/WFFC on alustavasti neuvotellut muiden perustajäsenten kanssa yhdistyksen perustamisesta. Muiksi perustajäseneksi ehdotetaan Linnateatteri yhdistys ry:tä ja Turun AMK Oy:tä. Käytännössä yhdistyksen toiminnasta vastaa WFFC oman toimintansa ohella. Luonnos säännöistä on liitteessä 1.

Liite 1Luonnos kannatusyhdistyksen säännöt

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Meidän elokuvakaupunki Turku  -niminen yhdistys perustetaan,

että liitteenä 1 olevat säännöt hyväksytään ja

että kaupunginjohtaja oikeutetaan tekemään sääntöihin mahdollisesti tarvittavia muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tpvRaninen Teija


Liitteet:

Kh § 403
Liite 1:Luonnos kannatusyhdistyksen säännöt