Turun Ammattikorkeakoulun osallistuminen länsi-suomen elokuvakomission kehittämiseEn

 

 

 

 

Länsi-Suomen elokuvakomission tavoitteena on tukea paikallisten tuotantoyhtiöiden toimintaympäristön kehittymistä, lisätä paikallisesti tuotettuja tuotantoja, lisätä alan työllisyyttä ja houkutella seudulle kansallisia ja kansainvälisiä elokuva-, televisio- ja mainostuotantoja. Komissio pyrkii, lisäämällä alueella toteutettavien tuotantojen määrää, kasvattamaan alueelle jäävää taloudellista ja imagollista hyötyä.

 

Elokuvakomission perusrahoituksesta vastaa Turun Seudun Kehittämiskeskus.

 

Tänä vuonna elokuvakomissiossa panostetaan erityisesti kansainvälisten elokuvatuotantojen houkuttelemiseen ja elokuvamatkailuun. Kv-markkinointia toteutetaan yhteistyössä Suomen kansallisen elokuvakomission sekä muiden skandinaavisten elokuvakomissioiden kanssa alan elokuvafestivaaleilla, kuten Berliini, Cannes, Etelä Korea (Pusan?) ja Los Angeles.

 

Tavoitteena on lisäksi laajentaa elokuvakomission rahoituspohjaa kattamaan myös muut Varsinais-Suomen seutukunnat ja kehittää elokuvakomissiolle sponsorointimalleja.

 

Yhtenä tärkeänä kehityskohteena sekä elokuvakoulutuksen että elokuvakomissiotoiminnan tulevaisuuden kannalta on koulutuksen ja komissiotoiminnan yhä kiinteämpi yhteen nivoutuminen ja integrointi. Elokuvakoulutusta tulee kehittää vastaamaan yhä paremmin elokuvan (av-alan) tekemisen nykyisiin kansallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin.

 

Länsi-Suomen elokuvakomissio järjestää yhteistyössä Suomen elokuvasäätiön, AVEK:n , kansallisten elokuvakomissioiden ja paikallisten koulutusorganisaatioiden kanssa European Audiovisual Entrepreneurs (EAVE) organisaation kansainvälisen tuottajakoulutuksen 12.-19.6.2013 hotelli Radisson SAS:n tiloissa, Turussa. Yleisöluennot ja päivän mittainen mini-EAVE ovat avoimia alueen korkeakoulujen opiskelijoille ja alan toimijoille.

 

 

Elokuvakomissio toiminnon henkilöstöresurssi vuodelle 2013 on 1 tuotantoneuvoja, 60 % elokuvakomissaari sekä 50 % henkilöstö työpanos Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiasta.

 

Taideakatemian työpanos   komissiotoiminnan henkilötyöpanos on tälle vuodelle 34 477€.

Komission alueellisen- ja kv-toiminnan kehittämiseen, mukaan lukien EAVE:n asiantuntijoiden matkakustannukset   45 000. Tänä vuonna kv-toimintaa laajennetaan mm. Aasiaan Etelä-Koreaan (Cineposium) ja Venäjälle (Pietari).