Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus34312.08.20131

5090-2013 (114)

Sivistystoimialan päivähoidontarkastajan virkojen (vak.nrot 300024 ja 300025) nimikkeiden ja tehtäväkohtaisen palkan muuttaminen

Tiivistelmä:

Sivistystoimialan päivähoidontarkastajan virkojen (vak.nrot 300024 ja 300025) nimikkeiden muuttaminen palvelupäällikön nimikkeeksi (vak.nro 300025) ja erityispalvelupäällikön nimikkeeksi (vak.nro 300024) sekä virkojen tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen.

Kh § 343

Vs. tulosaluejohtaja Maija-Liisa Rantanen

 

Päivähoidon tarkastaja nimike on vanhentunut eikä nimikettä ole käytössä muualla varhaiskasvatuksessa. Nimike ei vastaa päivähoidon tarkastajien vakanssilla olevien viranhaltijoiden tehtävänkuvaa. Päivähoitolaissa (8a § 28.12.2012/909) puhutaan tarkastamisesta ja tarkastajan tehtävistä, jotka kuuluvat sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston ja aluehallintoviraston tehtäviin.

 

Vakanssilla 300024 työskentelevän viranhaltijan tehtävät ovat seuraavat:

Varhaiserityiskasvatuksen tarpeen arviointi, koordinointi ja kehittäminen koko kaupungin alueella muun varhaiskasvatuksen kanssa.

Kunnallisten varhaiserityiskasvatuspalveluiden riittävyydestä ja monipuolisuudesta huolehtiminen.

Palveluohjauksesta ja erityislasten hoitopaikkajärjestelyistä vastaaminen.

Alaisuuteensa sijoitettujen henkilöiden (kiertävät erityislastentarhanopettajat, päivähoitoavustajat) esimiehenä toimiminen ja henkilöstön osaamisen varmistaminen.

Vastaa siitä, että varhaiserityiskasvatus toimii asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelmat toteutuvat varhaiserityiskasvatuksessa.

Varhaiserityiskasvatuksen suunnittelusta ja kehittämisestä vastaaminen. Omalta osaltaan moniammatillisesta sidosryhmien kanssa tehtävästä yhteistyöstä vastaaminen sekä varhaiserityiskasvatuksen tiedottamisesta vastaaminen.

Avustajien sijoittamisen koordinointi ja avustajien osaamisesta ja työhyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Vakanssilla 300025 työskentelevän viranhaltijan tehtävät ovat seuraavat:

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen linjausten ja suunnitelmien toteutumisen varmistaminen Turun kaupungin varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kehittäminen em. osalta.

Osaamisen ja koulutustarpeiden kartoittaminen sekä koulutusten suunnittelu, valmistelu ja varmistaminen. Omien työntekijöiden täydennyskoulutukseen liittyvä oppilaitosyhteistyö.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen laatuun ja sisältöihin liittyvä valtakunnallinen ja seudullinen yhteistyö.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen laatuun ja sisältöihin liittyvään poikkihallinnolliseen ja kolmannen sektorin kanssa tehtävään yhteistyöhön osallistuminen.

Sisäisenä kouluttajan toimiminen omaan tehtävänkuvaan liittyvissä aihepiireissä.

 

Esitämme, että vakanssin 300024 nimike muutetaan erityispalvelupäälliköksi ja vakanssin 300025 nimike muutetaan palvelupäälliköksi. Kummankin vakanssin palkkaus rinnastetaan samalla palvelupäällikön vakanssin mukaisesti. Ehdotetut nimikkeet ovat linjassa nykyisin varhaiskasvatuksessa käytössä olevien nimikkeiden (palvelualuepäälliköt, palvelupäälliköt) kanssa. Perusopetuksessa vakanssin 300024 vastaavia tehtäviä hoitavan viranhaltijan nimike on erityispalvelupäällikkö.

 

Liite 1                                  Esitys / Soukainen

Liite 2                                  Esitys / Luoma

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

Puollan tehtyä esitystä. Nimikkeet ovat todella vanhoja eivätkä lainkaan kuvaa nykyisiä työtehtäviä. Palkantarkastuksen kustannusvaikutus on hyvin vähäinen. Vakansseja hoitavat henkilöt hyväksyvät tehtävät muutokset.

 

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 20.6.2013:

Sivistystoimiala esittää päivähoidontarkastajan virkojen (vak.nrot 300024 ja 300025) nimikkeiden muuttaminen palvelupäällikön nimikkeeksi (vak.nro 300025) ja erityispalvelupäällikön nimikkeeksi (vak.nro 300024) sekä virkojen tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista. Järjestely ei lisää henkilötyövuosien lukumäärää. Sivistystoimialan esityksen mukaan po. kahden viran muuttaminen lisää palkkakustannuksia työnantajasivukuluineen 1.340 euroa vuodessa.

Strategisen HR:n vastuualueella ei ole huomautettavaa muutettavaksi esitettyjen virkojen nimikkeiden tai esitetyn tehtäväkohtaisen palkan osalta. Sivistystoimialan muutettaville viroille esittämä tehtäväkohtainen palkka vastaa sivistystoimen muiden vastaavissa tehtävissä toimivien palvelupäälliköiden tehtäväkohtaista palkkaa. Strategisen HR:n vastuualueen näkemyksen mukaan palkkausjärjestelmän yhtenäisyyden kannalta tehtäväkohtaisten palkkojen korotus on tarpeellinen ja korotus ei ole rahallisesti merkittävä. Virkoja (vak.nrot 300024 ja 300025) hoitavat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa vakanssimuutoksille.

Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

 

Liite 1Liitelomake päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300025) muuttamisesta palvelupäällikön viraksi

Liite 2Liitelomake päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300024) muuttamisesta erityispalvelupäällikön viraksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että 1.9.2013 lukien sivistystoimialan päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300025) nimike on palvelupäällikkö, päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300024) nimike on erityispalvelupäällikkö ja virkojen (vak.nrot 300025 ja 300024) tehtäväkohtainen palkka on 3.471,60 euroa/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvSivistystoimiala
tiedTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 1


Liitteet:

Kh § 343
Liite 1:Liitelomake päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300025) muuttamisesta palvelupäällikön viraksi
Liite 2:Liitelomake päivähoidontarkastajan viran (vak.nro 300024) muuttamisesta erityispalvelupäällikön viraksi