Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33324.06.20131

7552-2013 (115)

Turun kaupungin hopeisen vaakunamitalin myöntäminen Venäjän presidentille

Tiivistelmä: -

Kh § 333

Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen 17.6.2013

Turun kaupunginhallituksen yleisjaosto päätti kokouksessaan 26.10.1987 hankkia hopeisia kaupungin vaakunalla varustettuja mitaleita annattavaksi kunniakirjoineen kaupungin erityisinä huomionosoituksina. Hopeista vaakunamitalia on jaettu yhteensä 17 henkilölle ja yhteisölle.

Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhde täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin vierailee 25.6.2013 Suomessa. Hänen ohjelmaansa kuuluu myös vierailu Turkuun Turku-Pietari-juhlavuoden puitteissa. Presidentti Putin toimi aiemmin Pietarin kaupunginhallinnossa ja hän on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Myös toimiessaan Venäjän valtion johdossa ja presidenttinä hän on antanut erityistä arvoa Turun ja Pietarin kaupunkien ystävyyskaupunkisuhteelle ja yhteistyölle.

Esitän, että kaupunginhallitus myöntää Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinille kaupungin hopeisen vaakunamitalin. Mitali luovutetaan kunniakirjoineen 25.6.2013 järjestettävällä vastaanotolla.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää myöntää Venäjän federaation presidentti Vladimir Putinille kaupungin hopeisen vaakunamitalin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, kansainväliset asiat ja protokollapalvelut