EERO SUOMETSÄN STIPENDIRAHASTON SÄÄNNÖT

 

1 § Peruste

Rahaston nimenä on Eero Suometsän stipendirahasto. Rahasto on tullut kaupungin haltuun Eero Suometsän 10.10.1975 tekemän testamentin perusteella. Rahaston alkupääoma muodostuu 10 000 markan suuruisesta pankkitalletuksesta per 27.5.1981.

 

2 § Tarkoitus

Rahaston tarkoituksena on jakaa stipendejä parhaalle Turun ammatti-instituutin ammatillisen koulutuksen tulosalueen kone- ja metallialan opiskelijalle.

 

3 § Jako

Rahaston varojen tuotto jaetaan vuosittain lukuvuoden lopussa stipendinä parhaalle Turun ammatti-instituutin kone- ja metallialan opiskelijalle. Jaettavien stipendien saajista ja suuruudesta päättää tulosaluejohtaja tulosalueen johtoryhmän esityksen perusteella.

 

4 § Hallinto

Rahaston hallinto kuuluu kasvatus- ja opetuslautakunnalle. Rahaston varat on sijoitettava tuottavasti siten, että niiden arvo säilyy. Rahaston varojen sijoittamisesta ja rahaston varojen muusta hoidosta päättää kaupunginhallituksen johtosäännön osoittama viranhaltija kaupungin rahoitus- ja sijoitusperiaatteiden sekä suunnitelman määräämällä tavalla.

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajan valtuuttama viran- tai toimenhaltija nostaa konsernihallinnon talouden ja rahoituksen ilmoituksen perusteella stipendirahan jaettavaksi sääntöjen mukaisesti.

 

5 § Tase ym.

Konsernihallinnon talouden- ja rahoituksen vastuualue tekee vuosittain selvityksen kasvatus- ja opetuslautakunnalle rahaston tuloista ja menoista sekä pääoman määrästä ja ilmoittaa sääntöjen edellyttämän nostettavan stipendirahan enimmäismäärän.