TEHILLA JA UNTO VIRTASEN RAHASTON SÄÄNNÖT

 

1 § Peruste

Rahaston nimenä on Tehilla ja Unto Virtasen rahasto. Rahasto on tullut kaupungin haltuun Unto Virtasen 1.12.1992 tekemän testamentin perusteella. Rahaston alkupääoma muodostuu 627 393,74 markan suuruisesta pankkitalletuksesta per 31.12.1994 sekä kahdesta Unto Virtasen veistämästä viulusta.

 

2 § Tarkoitus

Rahaston varoja käytetään stipendien jakamiseen opiskeluaan päättäville puualan opiskelijoille Turun ammatti-instituutissa sekä Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistossa, joka on osa Raision seudun koulutuskuntayhtymää. Stipendien jaossa on yleisen koulumenestyksen ohella erityisesti kiinnitettävä huomiota opiskelijan menestykseen ammattityön opetuksessa työpajassa, hänen taiteellisiin kykyihinsä erityisesti silmällä pitäen soitinrakennusta ja puunveistoa sekä hänen aktiivisuuteensa ja haluunsa ryhtyä itsenäiseksi yrittäjäksi.

 

3 § Jako

Rahaston varojen vuotuisesta tuotosta käytetään stipendeinä puolet ja toinen puoli liitetään pääomaan. Stipendeinä jaettavasta summasta käytetään kaksi kolmasosaa (2/3) Turun ammatti-instituutin oppilaille ja yksi kolmasosa (1/3) Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopiston oppilaille. Stipendien suuruudesta ja saajista tekee Turun ammatti-instituutin osalta ammatillisen koulutuksen tulosalueen johtoryhmälle esityksen kaksi virkavuosiltaan vanhinta puualan ammatillisten aineiden lehtoria. Jaettavien stipendien saajista ja suuruudesta päättää tulosaluejohtaja tulosalueen johtoryhmän esityksen perusteella. Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopiston osalta oppilaitoksen rehtori päättää stipendien saajista ja suuruudesta kuultuaan puutyöalan opettajia.

 

4 § Hallinto

Rahaston hallinto kuuluu kasvatus- ja opetuslautakunnalle. Rahaston varat on sijoitettava tuottavasti siten, että niiden arvo säilyy. Rahaston varojen sijoittamisesta ja rahaston varojen muusta hoidosta päättää kaupunginhallituksen johtosäännön osoittama viranhaltija kaupungin rahoitus- ja sijoitusperiaatteiden sekä suunnitelman määräämällä tavalla.

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajan valtuuttama viran- tai toimenhaltija nostaa konsernihallinnon talouden ja rahoituksen vastuualueen ilmoituksen perusteella ammatti-instituutin osuuden stipendirahasta jaettavaksi sääntöjen mukaisesti.

 

5 § Tase ym.

Konsernihallinnon talouden- ja rahoituksen vastuualue tekee vuosittain selvityksen kasvatus- ja opetuslautakunnalle ja Raision seudun koulutuskuntayhtymälle rahaston tuloista ja menoista sekä pääoman määrästä ja ilmoittaa sääntöjen edellyttämän nostettavan stipendirahan enimmäismäärän.