ENGLA JA ALFRED KOSKIMIEHEN RAHASTON SÄÄNNÖT

 

1 § Peruste

Engla ja Alfred Koskimiehen rahasto on perustettu Turun kaupunginvaltuuston marraskuun 26 päivänä 1979 tekemällä päätöksellä. Rahasto on tullut kaupungin haltuun v. 1975 testamentin perusteella, jonka ovat tehneet avio-puolisot Engla Elisabeth ja Selim Alfred Koskimies Turussa 19 päivänä maaliskuuta 1966. Rahaston peruspääoma on 1.1.1979 257 361,04 mk.

 

2 § Tarkoitus

Rahaston tarkoituksena on jakaa palkkioita Turun ammatti-instituutin ammatillisen koulutuksen tulosalueen tekniikan alojen ammattityössä parhaiten menestyneille ensimmäisen vuoden ensimmäisten luokkien vähävaraisille opiskelijoille. Kaikille ensimmäisten luokkien ko. koulutusalojen opiskelijoille on hyvissä ajoin ennen palkkioiden jakoa saatettava tiedoksi mahdollisuus anoa ja saada palkkio.

 

3 § Jako

Rahaston pääoman vuosittaisesta tuotosta puolet käytetään palkkioksi opiskelijoille, toinen puoli liitetään pääomaan. Kolme ikävuosiltaan vanhinta Turun ammatti-instituutin teknisten koulutusalojen ammatillisten aineiden lehtoria valitsee johtoryhmälle ehdotettavat palkkioiden saajat. Palkkiota jaettaessa on otettava huomioon, että ne tasaisesti jakaantuvat eri koulutusalojen opiskelijoiden osalle. Jaettavien stipendien saajista ja suuruudesta päättää ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja tulosalueen johtoryhmän esityksen perusteella.

 

4 § Hallinto

Rahaston hallinto kuuluu kasvatus- ja opetuslautakunnalle. Rahaston varat on sijoitettava tuottavasti siten, että niiden arvo säilyy. Rahaston varojen sijoittamisesta ja rahaston varojen muusta hoidosta päättää kaupunginhallituksen johtosäännön osoittama viranhaltija kaupungin rahoitus- ja sijoitusperiaatteiden sekä suunnitelman määräämällä tavalla.

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajan valtuuttama viran- tai toimenhaltija nostaa rahoitus- ja sijoitusryhmän ilmoituksen perusteella stipendirahan jaettavaksi sääntöjen mukaisesti.

 

5 § Tase ym.

Konsernihallinnon talouden- ja sijoituksen vastuualue tekee vuosittain selvityksen kasvatus- ja opetuslautakunnalle rahaston tuloista ja menoista sekä pääoman määrästä ja ilmoittaa sääntöjen edellyttämän nostettavan stipendirahan enimmäismäärän.

 

6 § Muu

Jos Turun ammatti-instituutin tekniikan alojen koulutus lopetetaan, luovutetaan rahaston varat Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan hallintaan edellä mainittujen sääntöjen mukaisesti. Palkkioita on tällöin jaettava peruskoulujen seitsemänsien luokkien pojille.