URHO JA AUNE MÄKISEN RAHASTON SÄÄNNÖT

 

1 § Peruste

Rahaston nimi on Urho ja Aune Mäkisen rahasto ja sen peruspääoma on 34.390,89 euroa. Rahasto on tullut kaupungin haltuun testamentin perusteella, jonka on tehnyt Aune Mäkinen Turussa, 12 päivänä maaliskuuta 1980.

 

2 § Tarkoitus

Rahaston tarkoituksena on jakaa stipendejä Turun ammatti-instituutin ammatillisen koulutuksen tulosalueen turkulaisille varattomille talonrakennusalan opiskelijoille.

 

3 § Jako

Rahaston korkotuotosta 70 % jaetaan vuosittain stipendeinä ja 30 % liitetään pääomaan. Yksittäisten stipendien myöntämisestä tekee tulosalueen johtoryhmälle esityksen talonrakennuksesta vastaava koulutuspäällikkö alan opettajien ehdotuksen perusteella. Jaettavien stipendien saajista ja suuruudesta päättää tulosaluejohtaja tulosalueen johtoryhmän esityksen perusteella.

 

4 § Hallinto

Rahaston hallinto kuuluu kasvatus- ja opetuslautakunnalle. Rahaston varat on sijoitettava tuottavasti siten, että niiden arvo säilyy. Rahaston varojen sijoittamisesta ja rahaston varojen muusta hoidosta päättää kaupunginhallituksen johtosäännön osoittama viranhaltija kaupungin rahoitus- ja sijoitusperiaatteiden sekä suunnitelman määräämällä tavalla.

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtajan valtuuttama viran- tai toimenhaltija nostaa konsernihallinnon talouden ja rahoituksen vastuualueen ilmoituksen perusteella stipendirahan jaettavaksi sääntöjen mukaisesti.

 

5 § Tase ym.

Konsernihallinnon talouden- ja rahoituksen vastuualue tekee vuosittain selvityksen kasvatus- ja opetuslautakunnalle rahaston tuloista ja menoista sekä pääoman määrästä ja ilmoittaa sääntöjen edellyttämän nostettavan stipendirahan enimmäismäärän..