Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus24413.05.20131

5261-2013 (003)

Turun kaupungin hopeisen vaakunamitalin ja pronssisen kunniaplaketin myöntäminen Pietarin hallinnon edustajille

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean puheenjohtaja, Pietarin hallituksen jäsen Alexandr Prohorenkolle myönnetään kaupungin hopeinen vaakunamitali ja että Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean varajohtaja Igor Lonskille myönnetään Turun kaupungin pronssinen kunniaplaketti.

Kh § 244

Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen 16.4.2013

Turun kaupunginhallituksen yleisjaosto päätti kokouksessaan 26.10.1987 hankkia hopeisia kaupungin vaakunalla varustettuja mitaleita annattavaksi kunniakirjoineen kaupungin erityisinä huomionosoituksina. Hopeista vaakunamitalia on jaettu yhteensä 16 henkilölle ja yhteisölle.

Kokouksessaan 29.3.1943 kaupunginvaltuusto päätti, että tunnustuksena ansioituneesta toiminnasta Turun kaupungin hyväksi kaupunki voi myöntää lyöttämänsä pronssisen kunniaplaketin kunniakirjoineen. Kunniaplaketin sääntöjen mukaan päätöksen myöntämisestä tekee kaupunginhallitus.

Pronssinen kunniaplaketti on myönnetty n. viidellekymmenelle henkilölle tai yhteisölle. Vuoden 1998 jälkeen plakettia ei ole myönnetty. Sen harkittu käyttö kaupunginhallituksen tunnustuksen osoituksena tulisi ottaa uudelleen käyttöön. Kunniaplaketti on 7 x 10 cm pronssilaatta, jonka pääelementit ovat Turun vaakuna ja linna.

Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhde täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Juhlavuoden yhteydessä tulisi Pietarin kaupunkiorganisaation lisäksi muistaa huomionosoituksella kahta henkilöä heidän Turun hyväksi tekemästään pitkäaikaisesta työstä:

Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean puheenjohtaja, Pietarin hallituksen jäsen Alexandr Prohorenko on yli kahdenkymmenen vuoden ajan vastannut Turun ja Pietarin kaupunkien ystävyyskaupunkisuhteen koordinaatiosta ja kehittämisestä.

Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean varapuheenjohtaja Igor Lonski on työskennellyt yli kaksikymmentä vuotta Turku-yhteistyöstä vastaavana virkamiehenä. Lonski on mm. vastannut useiden Turun päivien ja lukuisien yhteistyöhankkeiden järjestelyistä Pietarissa.

Esitän, että kaupunginhallitus myöntää Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean puheenjohtaja, Pietarin hallituksen jäsen Alexandr Prohorenkolle kaupungin hopeisen vaakunamitalin sekä Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean varajohtaja Igor Lonskille Turun kaupungin pronssisen kunniaplaketin. Mitali ja plaketti luovutetaan Turku-Pietari ystävyyskaupunkisuhteen 60-vuotisjuhlatilaisuudessa Turussa kesäkuussa 2013.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:                   

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean puheenjohtaja, Pietarin hallituksen jäsen Alexandr Prohorenkolle myönnetään kaupungin hopeinen vaakunamitali ja

että Pietarin hallituksen ulkosuhteiden komitean varajohtaja Igor Lonskille myönnetään Turun kaupungin pronssinen kunniaplaketti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvAkkanen Mika