Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20929.04.20139

3524-2013 (111)

Rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) muuttaminen liikuntapaikkamestarin viraksi

Tiivistelmä:

Vapaa-aikatoimialan, liikuntapalveluiden rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) nimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen. Järjestely ei aiheuta kustannuksia, koska esitetty tehtäväkohtaisen palkan korotus on jo huomioitu 1.2.2013 järjestelyeräjaon yhteydessä.

Kh § 209

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Vapaa-aikatoimialan liikunnan palvelualueella ensimmäisenä sijoituspaikkanaan liikuntapaikkaosaston hallinto on rakennusmestarin vakanssi 403804. Virka on määräaikaisesti täytettynä 31.3.2013 asti. Liikuntapalvelut esittää rakennusmestarin viran muuttamista liikuntapaikkamestarin viraksi.

Liikunnan palvelualueen hallintaan siirtyi 1.5.2012 yli 200 ulkoliikuntapaikkaa. Aiemmin kiinteistöliikelaitos hallinnoi kenttiä. Muutos lisäsi merkittävästi liikuntatoimen vastuualuetta. Ulkoliikuntapaikkojen työnjohdolliset tehtävät vaativat oman vastuuhenkilönsä. Tähän tehtävään esitetään rakennusmestarin vakanssia, joka samalla tulisi muuttaa liikuntapaikkamestariksi. Tehtäviin kuuluvat ulkoliikuntapaikkojen työnjohdolliset tehtävät, ylläpidon tilaamisen koordinointi, suunnittelu ja valvonta sekä muut liikuntapaikkaosaston työnjohdolliset tehtävät.

Toiminnallisesti ulkoliikuntapaikat on merkittävä liikuntaolosuhde. Kesäaikaan ne toimivat harrasteseurojen ja -ryhmien liikuntapaikkana sekä ns. jokamiehen lähiliikunta-alueina. Talviaikaan noin 50 kenttää jäädytetään. Luonnonjäät liikuttavat tuhansia turkulaisia viikoittain. Jäädytys- ja kentänhoitopalveluita tuotetaan tällä hetkellä yhteistyösopimuksin Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n ja Destia Oy:n toimesta.

Liikuntalain mukaan kunnan tulee luoda edellytyksiä kuntalaisten liikunnalle mm. tarjoamalla liikuntapaikkoja. Ulkoliikuntapaikkaverkosto on olennainen kunnallinen perusliikuntaolosuhde, jonka ylläpitäminen on kunnallisen liikuntatoimen tehtävä.

Tehtäviä on 1.5.2012 alkaen hoidettu rakennusmestarin vakanssilla. Vakanssin nimike, kelpoisuusvaatimus, tehtäväkuvaus ja tehtäväkohtainen palkka eivät kuitenkaan vastaa tehtäviä. Liikuntapaikkaosastolla työnjohdollisissa tehtävissä toimii tällä hetkellä rakennusmestarin ohella neljä liikuntapaikkamestaria, uimalaitosten päällikkö sekä asiakaspalveluesimies. Liikuntapalvelut esittää rakennusmestarin viran muuttamista liikuntapaikkamestariksi, jolloin se vastaa liikuntapaikkaosaston työnjohdon keskinäistä linjaa. Myös työnkuva on ajankohtaista päivittää vastaamaan toiminnallisia tarpeita.

Liikuntapaikkaosasto on varautunut toimenkuvan muuttamiseen talousarviossaan. Kustannusvaikutus vuoden 2013 aikana on maksimissaan 1 300 €. Vuoden 2013 ja tulevien vuosien kustannusnousu katetaan liikuntapaikkaosaston käyttötaloudesta. Liikuntapalvelujen talousarviossa vuodelle 2013 työvoiman käyttöä koskevassa suunnitelmassa viran muuttaminen on huomioitu.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Puollan esitystä rakennusmestarin viran muuttamisesta liikuntapaikkamestarin viraksi.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 24.4.2013:

Vapaa-aikatoimiala esittää rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) muuttamisesta liikuntapaikkamestarin viraksi. Esityksessä on kyse po. viran nimikkeen, tehtäväkohtaisen palkan ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamisesta. Järjestely ei esitetyssä muodossaan lisää henkilötyövuosien lukumäärää. Vapaa-aikatoimialan esityksen mukaan po. viran muuttaminen on huomioitu liikuntapalvelujen talousarviossa vuoden 2013 työvoiman käyttöä koskevassa suunnitelmassa.

Strategisen HR:n sisäisellä vastuualueella ei ole huomautettavaa muutettavaksi esitetyn viran nimikkeen osalta. Rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) tehtäväkohtaista palkkaa ei tarvitse tällä esityksellä korottaa, koska po. viran tehtäväkohtainen palkka on jo paikallisen järjestelyerän jaon yhteydessä (henkilöstöjohtajan päätös 22.3.2013 § 33) korotettu 2.531,92 euroon kuukaudessa, joka on myös vapaa-aikatoimialan esitys po. viran tehtäväkohtaisesta palkasta. Näin ollen järjestelyllä ei tässä vaiheessa ole kustannusvaikutuksia.

Strategisen HR:n sisäinen vastuualue esittää liikuntapalvelujen kanssa käytyjen keskustelujen perusteella, että muutettavaksi esitetyn viran (vak.nro 403804) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteinen tutkinto tai erikoisammattitutkinto sekä tehtävään soveltuva työkokemus. Tällöin liikuntapaikkamestarin erikoisammattitutkinnon suorittaneet henkilöt ovat kelpoisia virkaan. Hallintosäännön mukaan viran perustaminen, muuttaminen ja lakkauttaminen kuuluvat kaupunginhallituksen toimivaltaan.

Liite 1Liitelomake rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) muuttamisesta liikuntapaikkamestarin viraksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että vapaa-aikatoimialan rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) nimike on 1.5.2013 lukien liikuntapaikkamestari (TS/50102014), jonka kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteinen tutkinto tai erikoisammattitutkinto sekä tehtävään soveltuva työkokemus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 2
tiedVapaa-aikatoimiala


Liitteet:

Kh § 209
Liite 1:Liitelomake rakennusmestarin viran (vak.nro 403804) muuttamisesta liikuntapaikkamestarin viraksi