Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus15718.03.20133

3238-2013 (014)

Jäsenten valitseminen Kårkulla samkommun kuntayhtymän valtuustoon (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 157

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 15.3.2013:

Kårkulla samkommun -nimisen kuntayhtymän perussopimuksen mukaan jäsenkunnat valitsevat kuntayhtymän valtuustoon 1–3 jäsentä kunnan ruotsinkielisen asukasmäärän perusteella määräytyen. Turun kaupungilla on oikeus valita 2 jäsentä ja kummallekin henkilökohtainen varajäsen.

Kuntalain 82 §:n mukaan vaalikelpoinen kuntayhtymän toimielimiin on henkilö, joka on vaalikelpoinen kuntayhtymän jäsenkunnan luottamustoimeen. Vaalikelpoinen ei kuitenkaan ole valtion virkamies, joka hoitaa välittömästi kunnallishallintoa koskevia valvontatehtäviä eikä samaan kuntayhtymään pysyväisluonteisessa palvelussuhteessa oleva henkilö.

Kaupunginhallituksen ehdotus

Kaupunginvaltuusto päättää valita 2 jäsentä ja heille kummallekin henkilökohtaisen varajäsenen Kårkulla samkommun -nimisen kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi 2013–2016.

PäätösKaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että Kårkulla samkommun -nimisen kuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi 2013–2016 valitaan kaksi jäsentä ja heille kullekin henkilökohtainen varajäsen seuraavasti:

JäsenVarajäsen
Anita Tuominen Tom Axberg
Björn Taxell Solveig Basilier

Päätös asiassa tehtiin kokouksessa yksimielisesti.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto