Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus12511.03.20134

9582-2012 (041)

Sivistystoimialan strategisten palvelusopimusten hyväksyminen (St)

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunta on osaltaan hyväksynyt toimialan kaksi strategista palvelusopimusta ja lähettänyt sopimukset edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäviksi.

Kh § 125

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell 7.3.2013:

Kasvatus- ja opetuslautakunta on 27.2.2013 § 23 päättänyt osaltaan hyväksyä lasten kasvatuksen ja opetuksen sekä nuorten ja aikuisten koulutuksen pääprosessien strategiset palvelusopimukset ja lähettää ne edelleen kaupunginhallitukselle hyväksyttäviksi. Em. lautakunnan päätös on esityslistan oheismateriaalina 1.

Kaupunginvaltuusto on 3.12.2012 § 237 hyväksynyt Turun kaupungin vuoden 2013 talousarvion ja vuosien 2013-2016 taloussuunnitelman. Lautakunnan kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi esittämissä strategisissa palvelusopimuksissa mainitut tavoitteet tulee toteuttaa kaupunginvaltuuston hyväksymän talousarvion puitteissa.

Kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi tuodaan 18.3.2013 toimialojen henkilöstösuunnitelmat. Strategisten palvelusopimusten tavoitteita toteutettaessa tulee huomioida kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi tuotavat henkilöstösuunnitelmat ja tavoitteet tulee toteuttaa hyväksyttyjen henkilöstösuunnitelmien puitteissa.

Osana toimintamalliuudistusta ollaan uudistamassa sopimusohjauksen prosessia ja sopimusohjausasiakirjoja. Uutta prosessia ja uusia sopimusasiakirjoja tullaan käyttämään valmisteltaessa vuoden 2014 strategisia palvelusopimuksia. Prosessin ja asiakirjojen kehittämistyötä jatketaan seuraavina vuosina.

Talous- ja strategiaryhmä, talouden ja rahoituksen vastuualue, talousarviopäällikkö Heikki Silpola:

Lauta- ja johtokuntien tuli tarkistaa 21.1.2013 mennessä hallintokunnan tämän vuoden talousarvio ja -suunnitelmaehdotus vastamaan kaupunginvaltuuston 3.12.2012 § 237 tekemiä päätöksiä. Samalla ns. sopimusohjausmallia käyttävien hallintokuntien tuli tarkistaa tarvittavat hallintokunnan ja kaupunginhallituksen väliset strategiset palvelusopimukset vastaamaan kaupunginvaltuuston päättämiä toiminnallisia tavoitteita ja määrärahoja.

Talouden ja rahoituksen vastuualueen näkemyksen mukaan nyt hallintokuntien esittämät sopimusluonnokset on tarkistettu vastaamaan kaupunginvaltuuston vahvistamia toiminnallisia tavoitteita ja määrärahoja. Sopimuksissa esitetyt taloudelliset resurssit vastaavat uusjaon mukaisia menoja ja tuloja.

Liite 1Lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strateginen palvelusopimus

Liite 2Nuorten ja aikuisten koulutuksen pääprosessin strateginen palvelusopimus

Oheismateriaali 1Kasvatus- ja opetuslautakunta 27.2.2013 § 24

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä liitteinä 1-2 olevat strategiset palvelusopimukset.

Samalla kaupunginhallitus päättää kiinnittää lautakunnan huomiota siihen, että strategisten palvelusopimusten tavoitteet tulee toteuttaa kaupunginvaltuuston 3.12.2012 hyväksymän talousarvion ja kaupunginhallituksen hyväksymien henkilöstösuunnitelmien puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Rinteen ehdotus, että liitteen 1 kohdassa 7. perusresurssien turvaamiseksi mainittu keino ”Päivähoitoa jonottavien lasten määrä ei kasva” muutetaan muotoon ”Perhe saa lapselleen tarvitsemansa hoitopaikan lakisääteisessä ajassa” raukesi kannatuksen puuttuessa.

Kokouksessa oli asiaa esittelemässä toimialajohtaja Timo Jalonen.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tpvJokela Merja


Liitteet:

Kh § 125
Liite 1:Lasten kasvatuksen ja opetuksen pääprosessin strateginen palvelusopimus
Liite 2:Nuorten ja aikuisten koulutuksen pääprosessin strateginen palvelusopimus