Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus7511.02.201314

10962-2012 (112)

Henkilöstöjohtajan viran (vak. nro 000400) täyttäminen

Tiivistelmä:

Henkilöstöjohtajan virka on ollut julkisesti haettavana. Virkaan haki 1.10.2012 mennessä 38 henkilöä. Virkaan esitetään valittavaksi psykologian maisteri Sinikka Valtonen.

Kh § 75

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Konsernihallinnossa on ollut julkisesti haettavana henkilöstöjohtajan virka (vak. nro 000400).

Viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys henkilöstöhallintoon. 

Hakuilmoituksessa todettiin lisäksi, että tulevalla henkilöstöjohtajalla on

•                  näyttöä vahvasta kokemuksesta vastuullisista HR-tehtävistä sekä henkilöstöjohtamisesta

•                  halua ja kykyä johtaa henkilöstöhallintoa koko konsernissa

•                  laajaa kokemusta nykyaikaisista henkilöstön kehittämisen menetelmistä

•                  kokemusta hoitaa yhteyksiä työmarkkinajärjestöjen ja luottamusmiesten kanssa ja

•                  omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja paineensietokykyä.

Hakuajan päättymiseen 1.10.2012 mennessä virkaa haki 38 hakijaa. Hakijoista soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä perehtyneisyys henkilöstöhallintoon oli 30 hakijalla.

Haastatteluun kutsuttiin hakijoista 11 koulutuksensa ja työkokemuksensa perusteella parhaiten kelpoisuusvaatimukset täyttävää hakijaa (näistä kaksi hakijaa ei halua nimeä julkisuuteen): oikeustieteen kandidaatti Suvi Barsk, kauppatieteiden maisteri Eija Kavanti, kasvatustieteiden maisteri Katja Laalo, psykologian kandidaatti Päivi Lehtinen, ekonomie magister Max Lönnqvist, hallintotieteiden maisteri Jarmo Niitynperä, oikeustieteen kandidaatti Noora Nordberg, hallintotieteiden maisteri Juha Suikkanen ja psykologian maisteri Sinikka Valtonen.

Haastattelijoina toimivat henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen, johtaja Tuomas Heikkinen sekä kaupunginjohtaja Aleksi Randell. Tämän lisäksi kaupunginhallituksen puheenjohtajisto haastatteli aiempien haastattelujen ja soveltuvuusarvioiden perusteella kolmea parhaaksi arvioitua hakijaa, joista yksi ei halua niemeä julkisuuteen. Kaksi muuta haastateltavaa olivat Sinikka Valtonen ja Noora Nordberg.

Soveltuvuusarvioinnit suoritettiin kuudelle hakijalle.

Katson soveltuvimmaksi virkaan koulutuksensa, työkokemuksensa, haastattelujen ja soveltuvuusarviointien perusteella Sinikka Valtonen.

Oheismateriaali 1Yhteenveto hakijoista (kokouksen osallistuville)

Soveltuvuusarvioinnit ovat nähtävänä johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhosella ja kaupunginhallituksen kokouksessa.

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että henkilöstöjohtajan virkaan (vak. nro 000400) otetaan psykologian maisteri Sinikka Valtonen. Virkaan valittavalla on kolmen kuukauden koeaika.

Virkaan valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan viimeistään 28.2.2013. Mikäli selvitystä ei esitetä määräaikaan mennessä, valintapäätös raukeaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMuut hakijat
aoValtonen Sinikka
tpvKonsernihallinto, strateginen HR
tpvKonsernihallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3