Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus7011.02.20139

678-2013 (010)

Kunnan arkistotointa ja arkistonmuodostusta johtavan viranhaltijan määrääminen

Tiivistelmä:

Arkistolain 9 §:n mukaan kunnanhallitus vastaa arkistotoimen järjestämisestä suoraan arkistolain nojalla ja kunnanhallituksen on määrättävä viranhaltija, joka johtaa kunnan arkistotointa ja arkistonmuodostusta sekä huolehtii kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista.

Kh § 70

Asianhallintapäällikkö Sari Pursiainen 15.1.2013:

Arkistolain (831/1994) 9 §:n mukaan kunnanhallitus vastaa arkistotoimen järjestämisestä suoraan arkistolain nojalla ja kunnanhallituksen on määrättävä viranhaltija, joka johtaa kunnan arkistotointa ja arkistonmuodostusta sekä huolehtii kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista.

Määräys arkistotointa johtavasta viranhaltijasta on sisältynyt kaupunginhallituksen 14.2.2011 hyväksymään johtosääntöön, joka kumottiin valtuuston päätöksellä 17.12.2012 § 252. Sen mukaan arkistonmuodostus ja arkistotoimen johto on kuulunut johtavan kaupunginsihteerin tehtäviin. Johtava kaupunginsihteeri on delegoinut tehtävän asianhallintapäällikölle päätöksellään 2.5.2011.

Voimassa olevaan kaupunginhallituksen johtosääntöön ei sisälly määräystä arkistonmuodostusta ja arkistotointa johtavasta viranhaltijasta. Arkistolaki edellyttää, että kunnanhallitus käyttää suoraa päätösvaltaa määrätessään arkistotointa ja arkistonmuodostusta johtavan viranhaltijan.

Esitän, että kaupunginhallitus määrää asianhallintapäällikön kunnan arkistotointa ja arkistonmuodostusta johtavaksi viranhaltijaksi sekä huolehtimaan kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista Arkistolain 9 §:n mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että asianhallintapäällikkö (nyk. Sari Pursiainen) määrätään kunnan arkistotointa ja arkistonmuodostusta johtavaksi viranhaltijaksi sekä huolehtimaan kunnan pysyvästi säilytettävistä asiakirjoista arkistolain 9 §:n mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvPursiainen Sari