TURKU STUDIO- SOPIMUS

 

 

1. Sopijapuolet

 

   Pietari-säätiö omasta ja Suomen Pietarin instituutin puolesta

Y-tunnus 0965440-6

Kaukselankatu 10

20900 TURKU

jäljempänä Päävuokralainen

Turun kaupunki *

Y-tunnus 0204819-8

Yliopistonkatu 27a

20100 Turku

 

Turun yliopisto*

Y-tunnus 02045896-3

20014 Turun Yliopisto

 

Åbo Akademi*

Y-tunnus 0246312-1

Domkyrkotorget 3

20500 Åbo

 

Turun Ylioppilaskyläsäätiö*

Y- tunnus 0142348-6

Inspehtorinkatu 4

20540 Turku

 

*Jäljempänä Alivuokralaiset

 

 

 

 

 

2. Turku Studio- Sopimuksen tausta

 

2.1Päävuokralaisen ja Pietarin kaupungin omaisuuden hallinnointikomitean (KUGI) välisten neuvottelujen tuloksena allekirjoitettiin 17.11.2006 KUGIn ja Säätiön/Instituutin välillä pitkäaikainen vuokrasopimus (jäljempänä Päävuokrasopimus). Päävuokrasopimuksen kohteena olevat tilat ovat vuonna 1847 valmistuneessa talossa Pyhän Marian kirkkokartanossa Pietarin keskustassa osoitteessa:191186, Pietari Bolshaja Konjushennaja ulitsa, d. 4-6-8, litera A. (jäljempänä Kohde)

 

Vuokrakausi on 49 vuotta. Vuokrakausi on alkanut 19.10.2007 Päävuokrasopimuksen virallisesta rekisteröintipäivästä.

 

2.2Kohde on 8.2.2007 allekirjoitetulla luovutusasiakirjalla luovutettu kokonaan Päävuokralaisen hallinta- ja kunnossapitovastuulle. Päävuokralaisella oli velvollisuus 30.6.2010 mennessä peruskorjata Kohde. Pääurakoitsija luovutti Kohteen peruskorjattuna Päävuokralaiselle 26.8.2010.

 

2.3Päävuokrasopimuksen ehtojen 2.2.18 kohdan mukaan Päävuokralaisella on rajoittamaton oikeus alivuokrata Kohteen tiloja.

 

2.4Päävuokralainen luovuttaa tällä Sopimuksella (jäljempänä Turku Studio- Sopimus) Alivuokralaisten käyttöön Kohteen B-osan 5. kerroksessa 31,30 m2:n suuruisen tilan (huone B 530). Kohteen pohjapiirustus on tämän Turku Studio- Sopimuksen liitteenä (Liite 2).

 

2.5Päävuokralaisen ja Alivuokralaisten välinen venäläinen alivuokrasopimus solmitaan tämän Turku Studio- Sopimuksen ehtojen mukaisesti ja tulee voimaan 1.1.2012 alkaen.

   

 

 

3. Turku Studio- Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän Turku Studio- Sopimuksen tarkoituksena on sopia niistä ehdoista, joilla Päävuokralainen ja Alivuokralaiset tekevät Alivuokrasopimuksen edellä määritellystä Kohteesta.

 

Jos sopijapuolet sopivat, ettei muuta Alivuokrasopimusta solmita, noudatetaan tätä Turku Studio- Sopimusta Sopijapuolten välisenä Alivuokrasopimuksena.

 

 

4. Alivuokrasopimuksen keskeiset ehdot

 

4.1Sopijapuolet sitoutuvat noudattamaan seuraavia sopimusehtoja ja allekirjoittamaan Alivuokrasopimuksen tämän Sopimuksen ehtojen mukaan sitten kun Pietari-säätiölle perustettu sivutoimipaikka (filiaali) on vaihdettu Päävuokrasopimuksen Vuokralaiseksi.

 

4.2 Alivuokrasopimus perustuu KUGI:n ja Päävuokralaisen välillä 17.11.2006 allekirjoitettuun Päävuokrasopimukseen ja Sopijapuolten välillä käytyihin neuvotteluihin.

 

4.3Alivuokrasopimus solmitaan olemaan voimassa toistaiseksi, kuitenkin siten, että Alivuokrasopimus voidaan irtisanoa aikaisintaan kolmen (3) vuoden kuluttua alivuokrakauden alkamisesta. Alivuokrasopimus voidaan irtisanoa kolmea vuotta aikaisemminkin ilman mitään korvausvelvollisuutta, jos tähän on erittäin painava syy.

 

Jos Alivuokralainen sijoittaa Kohteen peruskorjauskustannuksiin 3 200 euroa/n2 eli yhteensä 100 160 euroa, Alivuokrasopimus on voimassa kaksikymmentä (20) vuotta alivuokrakauden alkamisesta, elleivät Sopijapuolet muuta sovi.

 

Alivuokrakausi alkaa siitä päivästä, kun Alivuokrasopimus on allekirjoitettu ja Kohde luovutettu Alivuokralaisille (1.1.2012).

 

4.4Jos Päävuokrasopimus lakkaa olemasta voimassa sen johdosta, että kiinteistö lunastetaan Päävuokralaisen lukuun tai Päävuokralaisen toimeksiannosta kolmannen lukuun, Päävuokralainen varaa Alivuokralaisille oikeuden jatkaa Alivuokrasopimusta, jos se lain mukaan on mahdollista. Jos Päävuokrasopimuksen voimassaolo lakkaa muusta syystä, Päävuokralainen pyrkii varaamaan mahdollisuuksiensa rajoissa Alivuokralaisille oikeuden jatkaa Alivuokrasopimusta.

 

4.5Alivuokra määräytyy Päävuokrasopimuksen mukaan KUGI:lle maksettavasta vuokrasta sekä kiinteistön hoidosta, hallinnoinnista, energiasta, vartioinnista, puhtaanapidosta, jätehuollosta ja muista huoltotehtävistä aiheutuvasta hoitovastikkeesta. Peruskorjauksen toteuttamiseksi otettujen lainojen vuotuiset korko- ja muut kustannukset ja lainojen vuotuiset lyhennykset sisällytetään alivuokraan rahoitusvastikkeena, joka kohdistetaan samansuuruisena eränä kaikkiin vuokrattuihin neliöihin. Alivuokralaisilta ei peritä rahoitusvastiketta, jos Alivuokralaiset ovat tehneet edellä 4.3 kohdassa tarkoitetun sijoituksen.

 

Alivuokra sekä hoito- ja rahoitusvastike lasketaan ja sovitaan erillisellä Sopimuspöytäkirjalla sitten kun tiedot ovat Sopijapuolten käytettävissä. Sopimuspöytäkirja otetaan tämän Turku Studio- Sopimuksen liitteeksi (Liite).

 

4.6Alivuokra voidaan sitoa indeksiin, josta sovitaan edellä tarkoitetussa Sopimuspöytäkirjassa. Alivuokra sekä hoito- ja rahoitusvastike lasketaan ja sovitaan kalenterivuosittain marraskuussa. Tarkistettuja alivuokraa, hoito- ja rahoitusvastiketta peritään seuraavan kalenterivuoden alusta, ellei Päävuokrasopimuksen ehdoista muuta seuraa.

4.7Ellei muuta sovita, Alivuokralaiset maksavat alivuokran ja hoitovastikkeen Päävuokralaisen ilmoittamalle pankkitilille Suomessa kalenterikuukausittain etukäteen viidenteen (5) pankkipäivään mennessä.

 

4.8Alivuokralaisilla on oikeus käyttää talossa yhteiseen käyttöön varattavia edustus-, näyttely-, neuvottelu-, sauna- ja muita tiloja erikseen sovittavien periaatteiden ja korvausperusteiden mukaisesti.

 

4.9Jos Päävuokrasopimuksen mukaista KUGI:lle maksettavaa vuokraa korotetaan, Sopijapuolet sopivat vastaavasta korotuksesta Alivuokrasopimuksen mukaiseen vuokraan siten kuin Sopimuspöytäkirjassa tarkemmin sovitaan.

 

4.10 Alivuokralaisten mahdollisesti tarvitsemat lisätilat pyritään järjestämään talosta vapautuvista tiloista.

 

4.11Kolmen vuoden kuluttua vuokrakauden alkamisesta Sopijapuolilla on oikeus irtisanoa Alivuokrasopimus noudattaen yhden (1) vuoden irtisanomisaikaa.

 

5. Turku Studio- Sopimuksen voimassaolo

 

5.1Tämä Sopimus tulee voimaan sen allekirjoittamispäivänä ja on kaikilta osin voimassa siihen päivään, kun Sopijapuolten välinen mahdollinen Alivuokrasopimus on voimassa.

 

5.2Alivuokralaisten velvollisuus maksaa vuokraa sekä hoito- ja rahoitusvastiketta alkaa siitä päivästä, kun Kohde on luovutettu Alivuokralaisten hallintaan ja kun vuokrasta ja vastikkeista on sovittu. (1.1.2012)

 

6. Salassapito ja sopimusten etusijajärjestys

 

6.1Sopijapuolet toteavat sopimusneuvotteluissa toisiltaan saamansa tiedot ja tämän Sopimuksen, Alivuokrasopimuksen ja Sopimuspöytäkirjan luottamuksellisiksi ja sitoutuvat pitämään ne salassa.

 

6.2Mikäli Turku Studio- Sopimuksen ja mahdollisen Alivuokrasopimuksen sopimusmääräykset ovat keskenään ristiriidassa, sovelletaan tämän Sopimuksen määräyksiä.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

7.1Tätä Turku Studio- Sopimusta täydentää sopimuspöytäkirja. Tähän Sopimukseen ja Sopimuspöytäkirjaan sovelletaan Suomen lakia ja sopimuskäytäntöä.

 

7.2Turku Studio- Sopimuksesta, mahdollisesta Alivuokrasopimuksesta ja Sopimuspöytäkirjasta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan Suomessa ja ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, ratkaistaan riita yksijäsenisessä välimiesmenettelyssä.

 

8. Sopimuskappaleet

 

8.1Tätä Sopimusta liitteineen on laadittu viisi (5) samansisältöistä kappaletta, yksi jokaiselle Sopijapuolelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Turussa 20. päivänä joulukuuta 2011

 

 

 

   Pietari-säätiö

 

 

Armas Lahoniitty

Olli Härmänmaa

Pietari-säätiön hallituksen

Pietari-säätiön hallituksen

puheenjohtaja

varapuheenjohtaja

 

 

Turun kaupunki

 

 

 

Aleksi Randell

Kaupunginjohtaja

 

 

Turun yliopisto

 

 

 

Keijo Virtanen

Siru Helminen

Rehtori

Talousjohtaja

 

Åbo Akademi

 

Jorma Mattinen

Ulla Achrén

Rehtori

Hallintojohtaja

 

 

   Turun Ylioppilaskyläsäätiö

 

 

 

   Mikko Sedig

   Toimitusjohtaja