Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, kaupungin johto 
Loppupvm 31.12.2012, Ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja2720.12.2011 

14633-2011 (114)

Kauppahallin isännän (vak.nro 409523) ja liikelaitoslakimiehen (vak.nro 531204) vakanssien haltijoineen sekä virastomestarin siirtäminen Kiinteistöliikelaitokseen 1.1.2012 alkaen

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 15.12.2011:

Tilaajaliikelaitosten ja yhtiöitettävien tuottajaliikelaitosten välillä on suoritettu rajapintatarkasteluja yhtiöiden ydintoimintoihin kuuluvista tehtävistä ja palvelutuotteista. Tämän tarkastelun perusteella seuraavat vakanssit ja toimet haltijoineen tulisi siirtää Kiinteistöliikelaitokselle:

-       Kiinteistöpalveluliikelaitokselta kauppahallin isäntä Heikki Samsten, kuukausipalkkainen

-       Kunnallistekniikkaliikelaitokselta virastomestari Asko Salminen, tuntipalkkainen

Hallintosäännön 52 §:n mukaan toimialan sisällä tapahtuvasta siirrosta päättää toimialan apulaiskaupunginjohtaja. Tässä pykälässä määrättyä menettelyä sovelletaan myös tuntipalkkaisiin. Siirtäminen edellyttää niiden virastojen ja laitosten kuulemista, joita siirto koskee. Kiinteistöliikelaitos puoltaa osaltaan siirtoesitystä kuitenkin siten, että virastomestari Asko Salmisen osalta tulee myöhemmin perustettavaksi työsopimussuhteinen toimi nykyisin palkkaeduin, johon hänet valitaan tointa haettavaksi asettamatta. Asianomaiset henkilöt ovat antaneet suostumuksensa järjestelyyn.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen 19.12.2011:

Kiinteistöpalveluliikelaitos on 15.12.2011 ilmoittanut puoltavansa kauppahallin isäntä Heikki Samstenin (vak.nro 409523) siirtoa Kiinteistöliikelaitokselle.

Kunnallistekniikkaliikelaitos on 19.12.2011 ilmoittanut puoltavansa virastomestari Asko Salmisen siirtoa Kiinteistöliikelaitokselle.

Edeltä ilmenevien siirtojen lisäksi on valmisteltu liikelaitoslakimies (vak.nro 531204) Riku Rönnholmin siirtoa Kunnallistekniikkaliikelaitoksesta Kiinteistöliikelaitokseen. Taustalla on kaupunginhallituksen konsernijaoston keskitettyjä konsernipalveluja koskeva päätös 5.12.2011 § 93, jonka mukaan Turun Seudun Kuntatekniikka Oy:n, Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n ja Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n tulee käyttää keskitetyistä konsernipalveluista mm. lakipalveluja.

Em. syystä on tarkoituksenmukaista siirtää kaupunginjohtajan kanssa sovitun mukaisesti liikelaitoslakimies Riku Rönnholm Kunnallistekniikkaliikelaitoksesta Kiinteistöliikelaitokseen. Siirrolla turvataan konsernijaoston päätöksen täytäntöönpano ja toteuttaminen. Rönnholm on antanut suostumuksen siirrolle. Kiinteistöliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Jouko Turto on 19.12.2011 ilmoittanut puoltavansa siirtoa. Kunnallistekniikkaliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Markku Monnonen on 19.12.2011 ilmoittanut, että hän ei puolla siirtoa. 

Hallintosäännön 52 §:n mukaan perustetun viran ja toimen sekä virassa tai toimessa olevan henkilön sekä siirrettävää palvelussuhdetta varten tarvittavan määrärahan tai tarvittavien varojen siirtämisestä toimialan sisällä päättää toimialan apulaiskaupunginjohtaja. Hallintosäännön mukaan edellä määrätyllä menettelyllä voidaan siirtää myös tuntipalkkainen henkilö ja hänen palkkaamiseensa tarvittavat varat.

Kiinteistöpalveluliikelaitoksen, Kunnallistekniikkaliikelaitoksen ja Kiinteistöliikelaitoksen välisissä henkilösiirroissa on kyse ympäristötoimen toimialan sisällä tapahtuvista järjestelyistä, joten päätösvalta asiassa on sektorin apulaiskaupunginjohtajalla.

PäätösPäätin,

että 1.1.2012 alkaen siirretään Kiinteistöpalveluliikelaitoksesta Kiinteistöliikelaitokseen kauppahallin isännän vakanssi (vak.nro 4095239) haltijoineen,

että 1.1.2012 alkaen siirretään Kunnallistekniikkaliikelaitoksesta Kiinteistöliikelaitokseen liikelaitoslakimiehen vakanssi (vak.nro 531204) haltijoineen ja

että 1.1.2012 alkaen siirretään Kunnallistekniikkaliikelaitoksesta Kiinteistöliikelaitokseen virastomestari Asko Salminen. 

 

Jarkko Virtanen

apulaiskaupunginjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohjeet ovat päätöksen liitteenä.

Jakelu

aoSamsten Heikki
ilmKaupunginhallitus
ilmKeskushallinto, henkilöstöasiat
ilmKiinteistöliikelaitos
ilmKiinteistöpalveluliikelaitos
ilmKunnallistekniikkaliikelaitos
ilmRevisiotoimisto
aoRönnholm Riku
aoSalminen Asko