Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus 
Loppupvm 31.12.2017, Hankinta- ja logistiikkajohtaja/sarja 1013619.12.2011 

12605-2011 (064, 065, 021)

It-laitteet ja niiden toimitukseen liittyvät palvelut

Tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä 19.12.2011:

 

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on kilpailuttanut it-laitteiden ja niiden toimittamiseen liittyvän puitejärjestelyn ajalle 1.2.2012 (tavoite) – 31.1.2014, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin kahdella (2) yhden (1) vuoden optiolla.

 

Hankintailmoitus julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa 4.11.2011 julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa EU:n laajuisesti. Samanaikaisesti tarjouspyyntö oli saatavana Turun kaupungin www-sivuilla.

 

Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset pyydettiin toimittamaan hankintayksikölle 21.11.2011 klo 11:00 mennessä. Esitetyistä kysymyksistä ja niihin annetuista vastauksista laadittiin yhteenveto, joka julkaistiin Turun kaupungin internet-sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot 25.11.2011. Samassa yhteydessä ilmoitettiin tarkentavista muutoksista tarjouspyyntöön.

 

Annettuun määräaikaan, 14.12.2011 klo 11:00, mennessä saapui tarjous seuraavilta 12 tarjoajalta:

 

Anvia Yrityspalvelut Oy

Atea Finland Oy

Brage Dataware Oy

Businessforum Oy

Chilit Oy

Data-Info Oy

Enfo Oyj

Fujitsu Finland Oy

Oy Mikrolog Ltd

PC Pinus Oy

SP-Systems Oy

Turun Tietokeskus Oy

 

Tarjoukset arvioitiin kolmessa vaiheessa:

 

1) tarjoajien kelpoisuus

2) tarjouspyynnön mukaisuus

3) tarjousten hintavertailu

 

Tarjoajien kelpoisuus

 

Kaikki tarjoajat täyttävät tarjouspyynnössä asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksen sisällöstä.

 

Hankintalain 46 §:ssä säädetään tarjoajan velvollisuudesta osoittaa tarjouksen olevan tarjouspyynnön mukainen. Hankintalain 46.1 §:ssä on vahvistettu tarjoajan näyttövelvollisuus siitä, että tarjottu palvelu on tarjouspyynnön mukainen. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia. Tarjouksen hylkäämistä tulee arvioida nimenomaan tarjoajien tasapuolisen kohtelun näkökulmasta.

 

Jotta tarjoukset olisivat vertailukelpoisia, tulee kaikki pyydetyt hinnat esittää. Enfo Oyj ei ole ilmoittanut tarjouksessaan tarvikkeiden alennusprosenttia, eikä tarjous ole siten tarjouspyynnön mukainen.

 

Tarjouspyynnön mukaan tarjous hylätään, jos tarjouspyyntöasiakirjoissa esitetyt vaatimukset eivät täyty tai jos tarjous ei muilta osin vastaa tarjouspyyntöä.

 

Edellä olevan perusteella Enfo Oyj:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana.

 

Tarjousten vertailu

 

Tarjousten vertailuun otetaan mukaan vain tarjouspyynnön mukaiset tarjoukset.

 

Puitejärjestelyyn valitaan kolme (3) toimittajaa, mikäli kelpoisuusehdot täyttäviä tarjoajia ja hyväksyttäviä tarjouksia saadaan riittävästi.

 

Puitejärjestelyyn valitaan tarjouksista hinnaltaan halvimmat seuraavin painoarvoin:

 

Laitteet

1.Pöytätyöasemat 53 %

Vertailussa halvin hinta saa 53 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 53).

 

2.Kannettavat työasemat 14 %

Vertailussa halvin hinta saa 14 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 14)

 

3.Monitorit 12 %

Vertailussa halvin hinta saa 12 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 12).

 

4.Tulostimet 10 %

Vertailussa halvin hinta saa 10 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 10).

 

5.Palvelut 9 %

Vertailussa halvin yhteenlaskettu palveluiden hinta saa 9 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin/vertailuhinta x 9)

 

6.Tarvikkeet 2 % mikit, kaapelit, hiiret

Vertailussa suurin alennusprosentti saa 2 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa suurimpaan. (vertailuprosentti/suurin prosentti x 2)

 

Optiohintoja ei oteta huomioon hintavertailussa.

 

Tarjoukset asetetaan paremmuusjärjestykseen painoarvojen mukaisten yhteenlaskettujen pisteiden perusteella.

 

Vertailun perusteella kolme halvinta tarjousta jättivät Turun Tietokeskus Oy, Businessforum Oy ja Chilit Oy. Vertailutaulukko on liitteenä.

 

Liite 1   Vertailutaulukko

 

Ehdotus         Edellä olevan perusteella ehdotan, että Enfo Oyj:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana ja että puitejärjestelyyn valitaan kolme (3) halvinta tarjousta jättäneet Turun Tietokeskus Oy, Businessforum Oy ja Chilit Oy.

 

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen:

 

Päätös          Päätän, että Enfo Oyj:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana ja että puitejärjestelyyn valitaan kolme (3) halvinta tarjousta jättäneet Turun Tietokeskus Oy, Businessforum Oy ja Chilit Oy.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Pauliina Lautiainen

hankinta- ja logistiikkajohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä, p. 050 559 0452.

Jakelu

aotarjoajat
tiedAmmattikorkeakoulu
tiedKaupunginhallitus
tiedVira Jussi