Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Turun Seudun Kehittämiskeskus 
Loppupvm 30.6.2013, Elinkeinojohtaja/sarja 106316.12.2011 

14570-2011 (084)

TV-elokuvan "Inget ljus i tunneln" tuotantotuki

Kehittämispäällikkö Teija Raninen 15.12.2011:

Zodiak Finland Oy / Jarowskij kuvasi Turun seudulla kesällä 2011 TV-elokuvaa ”Inget ljus i tunneln” (Ei valoa tunnelissa), jonka tilaajana ja rahoittajana on YLE FST5. Turun seudulla kuvattiin yhteensä 12 päivää ajalla 26.7. – 11.8.2011. TV-elokuva sai kutsuvierasensi-iltansa Turun Kinopalatsissa 29.11.2011 ja se nähdään YLE FST5:llä 27. ja 29.12.2011.

TV-elokuvan kokonaisbudjetti on n. 675 000 euroa, josta Turun seudulla käytettiin n. 64 560 €. Tuotannossa käytettiin harjoittelijoita eri Turun alueen oppilaitoksista, kuten Turun AMK:n Taideakatemiasta ja se työllisti turkulaisia av-alan osaajia. ”Inget ljus i tunneln” on ensimmäinen ruotsinkielinen tuotanto, joka on kuvattu Turun seudulla koko elokuvakomission historian aikana ja se onkin mahdollistanut erityisesti ruotsinkielisten turkulaisten työllistymisen omaan äidinkieliseen produktioon.

Länsi-Suomen elokuvakomission (WFFC) yhtenä tavoitteena on tukea ja auttaa alueella toteutettavia suomalaisia elokuvatuotantoja ja täten vahvistaa toimialan kehittymistä Turun seudulla. Tavoite tähtää siihen, että tuotantoyhtiöt rekrytoivat Turun alueen osaajia tuotantoihin, mikä kasvattaa alueen osaamista. Inget ljus i tunnenln -tuotanto on myös osaltaan edesauttanut Turun identifioitumista Pohjoismaissa ruotsinkielisenä kaupunkina, joka voi houkutella pohjoismaisia elokuvatuotantoja ja matkailijoita Turkuun.

Tuotantotuen maksaminen edellyttää, että elokuvan tuotantoyhtiö käyttää myönnettyyn tuotantotukeen nähden nelinkertaisen määrän muuta rahoitusta palveluihin, palkkoihin ja tuotteisiin Turussa ja Turun seudulla. Inget ljus i tunneln – tuotannon kohdalla tämä on toteutunut kuusinkertaisesti. Tuotantotuen maksaminen edellyttää myös, että Länsi-Suomen elokuvakomissio mainitaan elokuvan tukijana elokuvan lopputeksteissä.

EhdotusEsitän, että ”Inget ljus i tunneln” – tuotannolle myönnetty 10 000 euron tuotantotuki maksetaan Zodiak Finland Oy / Jarowskij yhtiölle laskua vastaan. Tuotantotuki maksetaan niitä kustannuksia vastaan, joita tuotantoyhtiö on Turun alueella käyttänyt.

Vs. elinkeinojohtajan päätös 16.12.2011:

PäätösPäätin, että TV-elokuvan ”Inget ljus i tunneln” valmistamiseen myönnetty

10 000 euron tuotantotuki maksetaan Zodiak Finland Oy / Jarowskij yhtiölle Länsi-Suomen elokuvakomission määrärahoista laskua vastaan.

Niko Kyynäräinen

vs. elinkeinojohtaja

Jakelu

aoZodiak Finland Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedRevisiotoimisto
tiedMahlavirta Virpi
tiedRandell Aleksi
tiedRaninen Teija