Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Turun Seudun Kehittämiskeskus 
Loppupvm 30.6.2013, Elinkeinojohtaja2116.12.2011 

14550-2011 (113)

Määräaikaisen projektiassistentin palkkaaminen Luova tila -hankkeeseen ajalle 1.1.-30.4.2012

Luova tila on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoittama kehittämishan-ke (A31065). Hankkeessa luodaan toimintamallit Logomoon Turussa, Wetterhoff-kortteliin Hämeenlinnassa, Taidetehtaalle Porvoossa. Lisäksi siinä kehitetään luo-van alan yritysten liiketoimintaosaamista ja verkostoja.

Päijät-Hämeen liitto (Etelä Suomen EAKR -rahoitusta valvova viranomainen) on si-toutunut rahoittamaan Luova tila-hanketta 1.10.2009 -30.9.2012 välisenä aikana.

Kolmen seudun Luova tila projektin kokonaisbudjetti on 1 320 625 euroa, jolle on myönnetty EAKR – rahoitusta 924 435 euroa -70% budjetista. Loppuosa on omarahoitusta kunnalta.

Turun Seudun Kehittämiskeskus on koordinoinut Luova tila –hanketta ja toteuttanut omaa osahankettaan aktiivisesti vuodesta 2011 saatuaan palkkausluvan projekti-päällikölle.

Projektikokonaisuudessa kaikilla kolmella seudulla luodaan luovan alan kehittymistä tukevat fyysiset tilat, jotka tukevat alan liiketoimintaa, kilpailukykyä ja työllisyyttä. Projektissa kehitetään toimintakonsepteja, jotka tukevat luovan alan toimijoiden yhteistoimintaa luovien alojen keskuksiksi muunnettavissa tiloissa.

Hankkeen monipuolisuuden ja hallinnointivastuun myötä sen toteuttaminen vaatii projektipäällikön ja assistentin palkkaamisen, mikä on otettu huomioon hankkeen budjetissa. Tällä hetkellä hankkeessa työskentelee ainoastaan projektipäällikkö. Hanke etenee suunnitellusti ja palaute kaikilta viiteryhmiltä on ollut erittäin myönteistä. Tarve hankesuunnitelmassakin hyväksytylle projektiassistentille on suuri.

Projektipäällikön työnä on niin luovien alojen tiloihin kuin klusteritoimintaan liittyvän taustamateriaalin hankkiminen ja raporttien yhteen vetäminen, yhteistyöpalaverien kokoaminen, asioiden kirjaaminen, workshoppien järjestäminen, asioista tiedottaminen ja hankkeen esittely seminaareissa. Työssä vaaditaan laaja-alaista osaamista ja näkemystä luovan alan toiminnasta, asiantuntemusta yritysverkostojen toiminnasta, projektimaisesta työskentelystä sekä yhteistyö- ja organisointikykyä.

Hankkeelle on palkattu ulkoisessa haussa täysipäiväinen projektipäällikkö Anna Kivinen 1.1.2011. Palkkauslupaa projektiassistentin saman ulkoisen haun yhteydessä ei myönnetty syksyllä 2010. Koska tarve osa-aikaiselle työntekijälle hankkeeseen on perusteltu, palkataan projektiassistentti kaupunkiorganisaation sisältä. Turun Seudun Kehittämiskeskuksessa on tällä hetkellä kolme henkilöä, jotka tekevät osa-aikatyötä, mutta joille ei ole palkattu sijaista. Tästä johtuen tarve väliaikaiselle työntekijälle on suuri. Henkilö palkataan tehtävään pääosin ulkopuolisella rahoituksella.

Projektiassistentti on tarkoitus palkata ajalle 1.1.2012 -30.4.2012 täyspäiväisesti. Assistentiksi palkataan FM Lotta Mujo. Lotta on työskennellyt Turku Touringilla 1.5.2009 - 31.12.2011 Kulttuurin Ketju – Kulttuurin matkailullinen tuotteistaminen - hankkeessa projektikoordinaattorina ja myöhemmin projektipäällikkönä.

Pääasiallinen työtehtävä on luovien keskusten /kulttuurikeskusten käsikirjan tuottaminen ja muuhun hallinnolliseen hanketyöhön osallistuminen. Lisäksi tehtäviin kuulu mahdollisesti tapahtumien järjestämistä ja muuta projektitehtävissä avustamista. 

PäätösPäätän, että Turun Seudun Kehittämiskeskuksen hallinnoimalle Luova tila-hankkeelle palkataan projektiassistentiksi Lotta Mujo ajalle 1.1.2012 - 30.4.2012.

Kokonaispalkka on 2 600 €/kk, kelpoisuusehtona hyvä suomen kielen taito (suullinen ja kirjallinen), soveltuva korkeakoulu- tai aikaisempi opistoasteen tutkinto tai soveltuva ammatillinen perustutkinto (vähintään 120 opintoviikkoa), hyvät ATK-taidot. Edellä mainitun määräaikaisen henkilön kokonaispalkka pitää sisällään asianomaiselle KVTES:n mukaan mahdollisesti kuuluvat henkilökohtaisten lisien vuosisidonnaiset osat.

Niko Kyynäräinen

vs. elinkeinojohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedRevisiotoimisto
tiedKivinen Anna
tpvMahlavirta Virpi
aoMujo Lotta
tiedRandell Aleksi