Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, henkilöstöasiat 
Loppupvm 31.1.2013, Henkilöstöjohtaja/sarja A14616.12.2011 

14538-2011 (111)

Avoinna olevan hallintosihteerin viran (vak.nro 000407) muuttaminen työsopimussuhteiseksi toimeksi

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.12.2011:

Kuntalain mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Kun virka, jossa ei käytetä julkista valtaa, tulee avoimeksi, se lakkautetaan. Kuntalain yksiselitteisen säännöksen mukaan tulee kaikki ne 1.11.2003 avoimena olleet tai mainitun ajankohdan jälkeen avoimiksi tulevat virat, joissa ei käytetä julkista valtaa, lakkauttaa taikka ennen täyttömenettelyn käynnistämistä, muuttaa työsopimussuhteisiksi toimiksi.

Keskushallinnon henkilöstön vastuualueella on avoinna hallintosihteerin virka (vak.nro 000407). Henkilöstöjohtajan päätöksellä tulisi perustaa vastaava hallintosihteerin kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi ja samassa yhteydessä toimen kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka tulisi tarkistaa. Koska hallintosihteerin virassa ei ole ollut vakituista viranhoitajaa, on viran tehtäväkohtainen palkka jäänyt jälkeen henkilöstön vastuualueen muiden asiantuntijavakanssien tehtäväkohtaisista palkoista.

Hallintosihteerin toimen perustamisen jälkeen hallintosihteerin virka lakkautetaan kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksellä.

Kaupunginhallituksen johtosäännön 17 § 5.2 kohdan mukaan henkilöstöjohtajan erityisenä tehtävänä on päättää lakkautettavaksi esitettyä virkaa vastaava tai nimikkeeltään, kelpoisuusvaatimukseltaan tai palkkaukseltaan tarkistetun kuukausipalkkaisen työsopimussuhteisen toimen perustamisesta.

Henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen:

PäätösPäätin:

- että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana keskushallinnon henkilöstön vastuualue, perustetaan 1.2.2012 lukien hallintosihteerin virkaa (vak.nro 000407) vastaava hallintosihteerin kuukausipalkkainen työsopimussuhteinen toimi, jonka kelpoisuusvaatimus on soveltuva korkeakoulu- tai opistoasteen tutkinto ja tehtäväkohtainen palkka on 3092,07 €/kk.

 

Marja Salmi-Tuominen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tpvElo Paul
tiedMatilainen Urpo