Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus 
Loppupvm 31.12.2017, Hankinta- ja logistiikkajohtaja/sarja 1013112.12.2011 

10348-2011 (061)

Kuvataide- ja askarteluvälineet ajalle 1.1.2012(tavoite) - 31.12.2013

Hankinta-asiantuntija Janina Puistovaara 12.12.2011:

 

Hankinta- ja logistiikkakeskus on kilpailuttanut Turun, Nousiaisen, Loimaan, Liedon, Marttilan ja Tarvasjoen kaupungeille/kunnille kuvataide- ja askartelutarvikkeet ajalle 1.1.2012(tavoite) - 31.12.2013 + 2 vuoden optio.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset hyväksytään osakokonaisuuksittain:

 

1. Askartelutarvikkeet

2. Taiteilijatarvikkeet

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta ilmoitettiin Hilma-ilmoituskanavalla 30.9.2011 ja tarjouspyyntö liitteineen oli saatavilla Turun kaupungin Internet-sivuilla samana päivänä.

 

Tarjoajien kysymykset ja niihin annetut vastaukset sekä tarkennukset tarjouspyyntöön julkaistiin Turun kaupungin Internet-sivuilla 19.10.2011 tarjouspyynnön mukaisesti.

 

Annettuun määräaikaan, 10.11.2011 klo 11.00, mennessä saapui tarjous yhdeltä (1) tarjoajalta, Lekolar-Printel Oy:ltä.

 

Ainoa saapunut tarjous koskee osakokonaisuutta 1 (Askartelutarvikkeet). Osakokonaisuuden 2 (Taiteilijatarvikkeet) osalta ei saatu yhtään tarjousta.

 

Tarjoajien kelpoisuus

 

Lekolar-Printel Oy täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

 

Tarjousten vertailu

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin osakokonaisuuksittain. Arviointiperusteina ovat hinta, kuntakohtainen pudotus-/toimitusmaksu, valikoiman kattavuus sekä toimitusaika (enimmäispisteet 100 pistettä).

 

Vertailua ei voida suorittaa, koska osakokonaisuuden 1 osalta saatiin ainoastaan yksi tarjous ja osakokonaisuuden 2 osalta ei saatu ollenkaan tarjouksia.

 

Koska osakokonaisuuden 2 osalta avoimessa menettelyssä ei saatu määräaikaan mennessä tarjouksia, on hankintayksiköllä mahdollisuus siirtyä kyseisen osakokonaisuuden osalta suorahankintaan.

 

Suorahankinnalla tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö julkaisematta hankintailmoitusta valitsee menettelyyn mukaan yhden tai usean toimittajan, jonka kanssa hankintayksikkö neuvottelee sopimuksen ehdoista. Hankintalain 67 §:n mukaan hankintayksikkö voi tehdä suorahankinnan 27 §:ssä säädetyin edellytyksin. Hankintalain 27 §:n 1 kohdan mukaan hankintayksikkö voi valita suorahankinnan, jos avoimessa menettelyssä ei ole saatu lainkaan tarjouksia taikka sopivia tarjouksia ja alkuperäisiä tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

 

Esitän, että osakokonaisuuden 1 osalta askartelutarvikkeiden toimittajaksi valitaan ainoan tarjouksen jättänyt Lekolar-Printel Oy. Lisäksi esitän, että osakokonaisuuden 2, taiteilijatarvikkeiden, osalta siirrytään suorahankintaan edellä esitetyin perustein. Suorahankinta toteutetaan siten, että alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

 

Vs. tuoteryhmäpäällikkö Mia Koljonen:

Ehdotus

Ehdotan päätettäväksi edellä esitetyn perusteella.

 

Hankinta- ja logistiikkajohtaja Pauliina Lautiainen:

 

PäätösPäätän, että hankinnassa Kuvataide- ja askarteluvälineet ajalle 1.1.2012(tavoite) - 31.12.2013 Turun, Nousiaisen, Loimaan, Liedon, Marttilan ja Tarvasjoen kaupungeille/kunnille

 

osakokonaisuuden 1 osalta askartelutarvikkeiden toimittajaksi valitaan Lekolar-Printel Oy tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin

osakokonaisuuden 2, taiteilijatarvikkeiden, osalta siirrytään suoranahankintaan edellä esitetyin perustein. Suorahankinta toteutetaan siten, että alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja ei olennaisesti muuteta.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

 

Pauliina Lautiainen

hankinta- ja logistiikkajohtaja

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: Hankinta-asiantuntija Janina Puistovaara, p. 0400 944 064.

Jakelu

aoLekolar-Printel Oy
tiedLiedon kunta
tiedLoimaan kaupunki
tiedMarttilan kunta
tiedNousiaisten kunta
tiedTarvasjoen kunta
tiedAmmattikorkeakoulu, taideakatemia
tiedKasvatus- ja opetustoimi
tiedKaupunginhallitus
tiedKoljonen Mia