Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Turun Seudun Kehittämiskeskus 
Loppupvm 30.6.2013, Elinkeinojohtaja/sarja 105809.12.2011 

14141-2011 (082, 002)

Y1 / YES -keskuksen rahoitus vuonna 2012

Varsinais-Suomessa on vuosina 1995–2010 rakennettu yrittäjyyden edistämisorganisaatioiden yhteistyömuoto, josta käytetään nimeä Yrittäjyyden Ykkönen (Y1) -verkosto. Sen rahoitus on mahdollistunut etupäässä Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n ja maakuntamme seutukuntien kehittämiskeskusten myötävaikutuksella. Nykyään toiminta on osa valtakunnallista YES -keskusverkostoa (YES ry). Verkosto on tunnustettu innovatiiviseksi yrittävyyden, yrittäjyyden ja yritystoiminnan edistäjäksi.

Keskinäisestä yhteistyöstä ovat vuosittain sopineet Varsinais-Suomen Yrittäjät, Turun Seudun Kehittämiskeskus, Salon Seudun Kehittämiskeskus, Loimaan Seutukunnan Kehittämiskeskus, Turunmaan Seutu ja Vakka - Suomen seutukunta. Mm. näistä osapuolista muodostuu Y1 / YES -keskuksen toimintaverkosto ja ohjausryhmä.

Varsinais-Suomen Y1 / YES -keskuksen kautta jaetaan yrittäjyyskasvatukseen liittyvää materiaalia, neuvontaa ja ohjausta suoraan yrittäjyyskasvatuksen seudullisille tiimeille, kouluille ja oppilaitoksille, yrittäjien paikallisyhdistyksille, seutukuntien kehittämiskeskuksille ja kuntien sivistystoimille. Toiminnallaan keskus vaikuttaa siihen, että yrittäjyyskasvatus tulee tärkeäksi osaksi monien oppilaitosten normaalia opetustoimintaa.

Vs. elinkeinojohtajan päätös 9.12.2011:

PäätösPäätin, että Turun Seudun Kehittämiskeskus on mukana vuonna 2012 Y1 / YES -keskuksen toiminnan rahoittamisessa 8.000 euron summalla.

 

Niko Kyynäräinen

vs. elinkeinojohtaja

Jakelu

aoVarsinais-Suomen Yrittäjät
tiedKaupunginhallitus
tiedRevisiotoimisto
tiedKivinen Anna
tiedMahlavirta Virpi
tiedRandell Aleksi