Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, päätöksenteon tuki 
Loppupvm 31.12.2012, Johtava kaupunginsihteeri17501.12.2011 

1326-2011 (059)

Turun iranilaisten kulttuuriseura ry:n avustusanomus radiotoiminnan kuluihin

Avustk § 131

Turun iranilaisten kulttuuriseura ry 12.4.2011:

 

Turun Iranilaisten kulttuuriseura toimittaa Turussa persiankielistä radio-ohjelmaa Radio Robin Hoodissa(90,5MHz),ohjelmia lähetään 2 tuntia viikossa, sunnuntaisin klo 18-20. Yhden ohjelman tekemiseen tarvitaan 2 henkilön työpanos, yhteensä n.36 tuntia/ohjelma. Suorien lähetysten lisäksi ohjelmaa voi seurata internetissä osoitteella www.anjoman.fi

 

Turun Iranilaisten kulttuuriseuran lähetämä persian kielinen ohjelma on tarkoitettu kaikille persian kieltä puhuville, suomeessa asuville kansoille, kuten iranilaisille, afgaaneille ja kurdeille ja muuten kaikille suomen rajojen ulkopuolelle asuville iranilaisille ja muille.

Ohjelma sisältää kulttuuria, suomen uutisia , suomen tärkemmät tapahtumat, myös informointia suomen laista ja muista suomen yhteiskunnan säännöistä sekä terveydestä.

 

Tämän radion tarkoitus on auttaa maahanmuuttajia sopeutumaan suomen yhteiskuntaan, antaa heille oikeaa ja luotettavaa tietoa suomen laista ja muutenkin suomen kulttuurista ja kulttuurieroavuuksista. Suomessa asuu paljon persian kieltä puhuvia maahanmuutajia jotka eivät osaa suomen kieltä ja helposti ne jäävät eristyksiin. Sen tähden tämä radio saa heidätkin ajantasalle kaikista tärkeimästä uutisista ja asioista. Tämä radio auttaa iäkäitä ihmisiä, joilla on vaikeuksia sopeutua ympäristöön. Kuitenkin radio-ohjelma on tarkoitettu kaiken ikäisille ryhmille.

 

Haluamme jatkaa tätä radio ohjelmaa ja autaa jollain tavalla maahanmuutaija. Vaikka suurin osa radio ohjelmasta on vapaehtoistä työtä, niin meidän työn jatkuvuus on kiinni raha-avustuksista. Meidän kulttuuriseura ei ole mitenkään varakas seura. Tämän tähden ojennamme teidän suuntaan meidän apua tarvitsevat kättämme. Haemme toiminnan ylläpitämiseen avustusta 3.500€.

Maahanmuuttajakoordinaattori Regina Ruohonen 13.6.2011:

 

Turun Iranilainen kulttuuriseura ry hakee avustusta (3.500 €) persiankielisen radio-ohjelman tuottamiseen Radio Robin Hoodissa.

Radio Robin Hood on tuottanut ja lähettänyt vieraskielisiä ohjelmia ja järjestänyt maahanmuuttajille suunnattua radiokoulutusta vuodesta 1994 lähtien. Turun Iranilaisten kulttuuriseura ry on ollut yksi toiminnassa mukana olevista maahanmuuttajatahoista. Turun Iranilaisten kulttuuriseura ry toimittaa persiankielistä radio-ohjelmaa. Ohjelmia lähetään 2 tuntia viikossa, sunnuntaisin klo 1820. Yhden ohjelman tekemiseen tarvitaan 2 henkilön työpanos, yhteensä n.36 tuntia/ohjelma.

 

Turun Iranilaisten kulttuuriseuran lähettämä persiankielinen ohjelma on tarkoitettu kaikille persian kieltä puhuville ja Suomessa asuville kuten iranilaisille, afgaaneille ja kurdeille sekä Suomen rajojen ulkopuolelle asuville iranilaisille.

 

Ohjelma sisältää kulttuuria, Suomen uutisia, tietoa tärkeimmistä tapahtumista, tietoa suomen laista, yhteiskunnan säännöistä ja terveydestä.

 

Turun Iranilainen kulttuuriseura ry:n jäsenet ovat toimineet vapaaehtoisina Radio Robin Hoodissa tuottaen persiankielistä ohjelmaa. Yhdistys on saanut ko. toimintaan kaupungin avustusta 2.000 € vuonna 2010. Turussa asui vuoden 2010 lopussa persiankielisiä yhteensä 516.

 

Omakielisen persiankielisen ohjelman tuottaminen Radio Robin Hoodin välityksellä tavoittaa laajan kohderyhmän ja edistää maahanmuuttajien kotoutumista.

Avustustoimikunta 20.9.2011:

EhdotusToimikunta päättää annettavasta lausunnosta.

 

PäätösAsia pantiin pöydälle.

Avustk § 190

Pöydältä 20.9.2011 § 131

PäätösAvustustoimikunta päätti johtavalle kaupunginsihteerille annettavassa lausunnossa yksimielisesti puoltaa 500 €:n suuruisen avustuksen myöntämistä Turun iranilaisten kulttuuriseura ry:lle tililtä 474100 11005 50004 (Avustusmääräraha satunnaisia avustushakemuksia varten) omankielisen ohjelman muihin kuin palkkakuluihin.

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että avustustoimikunnan yksimielisen lausunnon mukaisesti Turun iranilaisten kulttuuriseura ry:lle myönnetään 500 €:n suuruinen avustus kustannuspaikalta 474100 11005 50004 (Avustusmääräraha satunnaisia avustushakemuksia varten) omankielisen ohjelman muihin kuin palkkakuluihin.

 

Tuomas Heikkinen

va. johtava kaupunginsihteeri

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTurun iranilaisten kulttuuriseura ry
tiedKaupunginhallitus
tiedKulttuurilautakunta
tpvSalminen Terttu