Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, päätöksenteon tuki 
Loppupvm 31.12.2012, Johtava kaupunginsihteeri16929.11.2011 

11967-2011 (112)

Keskushallinnon päätöksenteon tuen vastuualueen kehittämispäällikön (hyvinvointi- ja maahanmuuttoasiat) viran täyttäminen (vak.nro 000485)

Va. kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors 29.11.2011:

Kaupunginhallituksen hallintojaosto päätti 21.9.2011 § 207 perustaa päätöksenteon tuen vastuualueelle kehittämispäällikön (hyvinvointi- ja maahanmuuttoasiat) viran 1.1.2012 alkaen. Virka oli julkisesti haettavana 10.10. - 24.10.2011 välisenä aikana ja virkaa haki määräaikana 63 hakijaa. Viran kelpoisuusehtoina on edellytetty tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja alan työkokemusta. Tehtäväkohtaiseksi palkaksi on vahvistettu 3.516,47 €/kk.

Kehittämispäällikön virka on uusi tehtäväkokonaisuus, johon sisältyy asukkaiden hyvinvointiohjelman teemojen ja tehtävien koordinointi sekä maahanmuuttaja-asioiden koordinointi, seuranta ja kehittäminen. Kehittämispäällikön tehtävänä on valmistella ja esitellä hyvinvoinnin edistämisen johtoryhmässä käsiteltävät asiat. Tehtävän hoitaminen edellyttää kykyä suurten asiakokonaisuuksien hallintaan, verkostomaiseen työskentelytapaan sekä hyvää perehtyneisyyttä hyvinvointi- ja maahanmuuttaja-asioihin.

Keskushallinnon muun henkilökunnan ottamisesta on kaupunginhallituksen johtosäännön 18 § mukaisesti määrätty toimintasäännöllä. Keskushallinnon toimintasäännön 19 § mukaan vastuualueen johtaja ottaa vastuualueensa muun kuin esimiestason henkilökunnan. Päätöksenteon tuen vastuualueen johtaja on johtava kaupunginsihteeri. 

Virkaan haki määräajassa 63 hakijaa. Hakijoista haastateltiin yhteensä kymmenen, joista viisi (Tattari, Heinonen, Heimo, Jalo, Mattila) haastateltiin 4.11.2001 ja viisi (Hakkarainen, Luukkaa, Konttinen, Homan-Helenius, Kasila) 8.11.2011.

Kaikki haastatellut hakijat täyttävät viralle asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 29.11.2011:

Hakemusten ja haastattelujen perusteella vaatimukset kehittämispäällikön (hyvinvointi- ja maahanmuuttaja-asiat) viran menestykselliselle hoitamiselle täyttää parhaiten FM Paula Maarit Luukkaa.

Luukkaa on osoittanut omaavansa edellytykset viran hoitamiselle mm. toimimalla lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia edistävässä hankkeessa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sekä aiemmin osallistumalla Turun lasten ja nuorten hyvinvointiselonteon laadintaan ja työttömiin kohdistuneisiin hankkeisiin, joissa pyrittiin ratkaisemaan myös maahanmuuttajien hyvinvointiin liittyviä erityiskysymyksiä. Luukkaan toiminta kouluttajana ja konsultoijana hyvinvointisektorilla toimivissa hankkeissa sekä arvioijana ohjelmatasolla osaamisen ja hyvinvoinnin teemakokonaisuuksissa, jossa yhteistyöverkostojen luominen ja ylläpito on olennaista, on vahvistanut hänen soveltuvuuttaan kehittämispäällikön tehtävään.

Edellä olevin perustein esitän, että kehittämispäällikön (hyvinvointi- ja maahanmuuttoasiat) tehtävään valitaan FM Paula Maarit Luukkaa.

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että kehittämispäällikön (hyvinvointi- ja maahanmuuttoasiat) virkaan (vak.nro 000485) valitaan FM Paula Maarit Luukkaa ehdolla, että hänet todetaan lääkärintodistuksen perusteella terveytensä puolesta sopivaksi tehtävään.

Työnjohdollisena esimiehenä toimii apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä ja hallinnollisena esimiehenä kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen.

 

Tuomas Heikkinen

va. johtava kaupunginsihteeri

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoLuukkaa Maarit
aoMuut hakijat
tiedKaupunginhallitus
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedKari-Granfors Outi
tiedKorhonen Ari-Pekka
tiedKyttä Maija
tiedLehmusto Jouko K.