Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, tilakeskus 
Loppupvm 31.1.2013, Tilajohtaja2221.11.2011 

13297-2011 (113)

Korkeakouluharjoittelijan palkkaaminen Tilakeskukseen 1.1.2012 - 31.3.2012

Tilakeskus työstää Turun kaupungille toimitilastrategiaa ja toteuttaa strategiaa mm. yksittäisten hankesuunnitelmien kautta. Alkavana vuonna 2012 Tilakeskusta työllistää useat hankkeet, jotka vaativat suurta panostusta. Tilakeskuksella on näin ollen tarvetta projektiavustajalle. Tämä olisi sopiva tehtävä esimerkiksi alan opiskelijalle, joka pääsisi avustajan tehtävien kautta hyvin tutustumaan opiskelemansa sektorin käytännön työhön.

Kyseessä on lyhyt, kolmen kuukauden määräaikainen, työjakso, johon ei Tilakeskuksen tiedon mukaan ole kaupungin sisällä tekijää. Tilakeskus saa suuren hyödyn opiskelijan työpanoksesta projektiavustajana, mutta ennen kaikkea se haluaa tarjota alan tulevalle ammattilaiselle käytännön työkokemusta valitsemallaan alalla ja samalla mahdollisuuden tutustua kaupunkiorganisaation sisällä työskentelyyn.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelija Nicola Jäppinen on hakenut facility management opintoihinsa liittyvää, ammatillista osaamista syventävää, työharjoittelupaikkaa Tilakeskuksesta.

Harjoittelujakso ajoittuu 1.1.2012 - 31.3.2012 väliselle ajalle, koska se on Tilakeskuksen vuosikellon mukaisen toiminnan ja tätä kautta opiskelijan osaamisen kehittämisen kannalta paras ajankohta. Jäppisen opinnot on muilta osin pääasiassa suoritettu, joten hän valmistuu harjoittelun jälkeen. Tältäkin osin harjoittelu on perusteltua toteuttaa mahdollisimman nopeasti.

Ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen on antanut Tilakeskukselle luvan korkeakouluharjoittelijan palkkaamiseen 16.11.2011 sillä ehdolla, että selvitetään mahdollisuus käyttää korkeakouluharjoittelijoiden palkkaamiseen varattua määrärahaa ja että palkkaaminen suoritetaan ensisijaisesti ko. määrärahalla. Tilakeskus on selvittänyt Keskushallinnon henkilöstökeskukselta mahdollisuutta käyttää määrärahaa opiskelijan palkkaamista varten. Käytettävissä olevaa määrärahan suuruutta ei vielä ole tiedossa.

Päätös

Päätän, että Tilakeskukseen palkataan korkeakouluopiskelija 1.1.2012 – 31.3.2012 väliseksi ajaksi. Harjoittelujaksolta maksetaan palkka 1.100 €/kk, tai vähintään korkeakouluharjoittelijoille maksettavan palkan suuruinen korvaus (päätöksiä palkkauksen suuruudesta vuoden 2012 osalta ei vielä ole). Kustannuksen katetaan ensisijaisesti korkeakouluharjoittelijoiden palkkaamiseen varatulla määrärahalla. Mikäli tämä ei ole mahdollista, katetaan opiskelijan palkkaus kokonaan Tilakeskuksen budjetista.

 

Mikko Lehtinen

tilajohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedRandell Aleksi
tiedVirtanen Jarkko