Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Keskushallinto, kaupungin johto 
Loppupvm 31.12.2012, Palvelutointa johtava apulaiskaupunginjohtaja4324.11.2011 

13408-2011 (113)

Suunnittelukoordinaattorin palkkaaminen ajalle 1.2.2012 - 31.5.2013 terveydenhuollon järjestämissuunnitelman laatimiseksi

Sairaanhoitopiirin kuntayhtymään kuuluvien kuntien on laadittava terveydenhuollon järjestämissuunnitelma, joka perustuu alueen väestön terveysseurantatietoihin ja palvelutarpeeseen.

Suunnitelman laatiminen on kunnille 1.5.2011 voimaan tulleessa terveydenhuoltolaissa (1326/2010) asetettu velvoite. Suunnitelmassa sovitaan kuntien yhteistyöstä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä koskevista tavoitteista ja vastuutahoista sairaanhoitopiirin alueella. Suunnitelmassa sovitaan myös mm. palvelujen järjestämisestä ja palveluista sekä tarvittavasta yhteistyöstä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalihuollon, lääkehuollon ja muiden toimijoiden kesken. Suunnitelma hyväksytetään myös sairaanhoitopiirissä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella järjestämissuunnitelman laatimista on valmisteltu seutukuntien välisen kuntajohtajafoorumin nimeämässä asiantuntijaryhmässä. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laajuus huomioon ottaen on sovittu, että järjestämissuunnitelman laatiminen tehdään Turun vetovastuulla ja että ohjaus, valvonta ja alueiden sitouttaminen työhön on seutukuntien kuntajohtajafoorumilla. Samalla kuntajohtajafoorumissa on sovittu välttämättömäksi arvioidun avustavan työntekijän palkkaamisesta koordinoimaan kokonaisuutta.

Järjestämissuunnitelman valmistelu jatkuu edellä mainitussa asiantuntijaryhmässä ja työryhmä on alustavasti valinnut suunnitelman keskeiset ensi vaiheen sisältöalueet. Kuntakohtaisten palvelutarpeita koskevien tietojen kerääminen järjestämissuunnitelman pohjaksi sekä niihin perustuvien indikaattoreiden valitseminen ja työstäminen suunnitelman laatimiseksi edellyttää kokopäivätoimista työskentelyä, mihin työryhmän jäsenet eivät voi sitoutua. Sen vuoksi on päädytty esittämään henkilön palkkaamista järjestämissuunnitelman laatimisen suunnittelu- ja koordinointitehtävään asiantuntijatyöryhmän tueksi ja ohjauksessa.

Järjestämissuunnitelman laadinnan rahoittaminen on kuntien vastuulla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien osallistumisesta suunnittelukoordinaattorin palkkaamisesta aiheutuviin kustannuksiin on sovittu kuntajohtajafoorumissa. Kuntakohtainen osuus lasketaan väestöpohjaisesti kunkin kunnan 31.12.2011 asukasluvun mukaan.

Hallintotieteen maisteri Pasi Oksanen on vuosien 2009–2011 aikana ollut koordinoimassa hyvinvointipoliittisten ohjelmien laatimista Turun ympäristökunnille ja Loimaan kaupungille, jossa hän toimii koheesio- ja kilpailukykyohjelman vetäjänä. Hän on toiminut 2000-luvun aikana useissa hyvinvoinnin kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Oksanen on antanut suostumuksensa tehtävään.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

PäätösPäätin, että

 

 

Maija Kyttä

apulaiskaupunginjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoOksanen Pasi
ilmKaupunginhallitus
ilmKeskushallinto, henkilöstöasiat
ilmKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedLiuksa Riitta
tiedRandell Aleksi