Turun kaupunki | § | Kokouspvm | Asia | 1 |
Kiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta | 100 | 01.09.2011 | 6 | |
Kaupunginhallitus | 439 | 26.09.2011 | 15 |
7752-2010 (011)
Linjaus ruoan laadun ja omavalmistusasteen kehittämiseksi sekä luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi Turun kaupungissa vuosina 2012-2016 (Yj)
Tiivistelmä:
Kaupunginhallitus päätti keittiöverkkosuunnitelman periaateratkaisun yhteydessä, että Ruokapalvelu Katerinkin tulee valmistella kiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunnan hyväksyttäväksi linjaukset siitä, miten ruoan laatua ja omavalmistusastetta kehitetään ja että erityisesti koulujen ja päiväkotien osalta lisätään luomu- ja lähiruoan osuutta. Kiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta on 1.9.2011 § 100 hyväksynyt linjauksen ja lähettänyt linjauksen tiedoksi kaupunginhallitukselle.
Kipajk § 100
Ruokapalvelu Katerinki 23.8.2011:
Kaupunginhallitus päätti 20.6.2011 § 327, että Ruokapalvelu Katerinki valmistelee Kiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunnan hyväksyttäväksi linjaukset siitä, miten ruoan laatua ja omavalmistusastetta kehitetään ja että erityisesti koulujen ja päiväkotien osalta lisätään luomu- ja lähiruoan osuutta huomioiden laki julkisista hankinnoista. Linjausten tavoitevuosiksi tulee asettaa vuodet 2012-2016. Linjaus lähetetään tiedoksi kaupunginhallitukselle.
Linjauksessa käsitellään ruoan laadun kehittämistä ravitsemuksellisen laadun, hygieenisen laadun, aistinvaraisen laadun ja palvelun laadun näkökulmista. Ruoan omavalmistusastetta voidaan nostaa jonkin verran vuosina 2012-2013, mutta pääasialliset toimenpiteet voidaan toteuttaa vasta keskuskeittiöiden valmistuttua. Luomuruoan lisääminen toteutetaan Portaat Luomuun -ohjelman mukaisesti. Lähiruoan lisääminen toteutetaan nykyisten sopimustoimittajien valikoiman puitteissa sopimuskauden loppuun 31.12.2012 (+ optio 2 vuotta). Sopimustoimittajilla on valmius lisätä lähiruokavalikoimaa kysynnän mukaisesti. Seuraavassa elintarvikehankinnassa huomioidaan lähi- ja luomutuotteet linjausten mukaisesti.
Oheismateriaali 1Linjaus ruoan laadun ja omavalmistusasteen kehittämiseksi sekä luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi vuosina 2012-2016
Oheismateriaali lähetetään johtokunnan jäsenille sähköpostitse ennen kokousta, viimeistään 29.8.2011 ja jaetaan kokouksessa pöydälle.
Vt. liikelaitosjohtaja Paula Juvonen:
EhdotusKiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä linjauksen ruoan laadun ja omavalmistusasteen kehittämiseksi sekä luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi vuosina 2012-2016. Linjaus lähetetään tiedoksi kaupunginhallitukselle.
PäätösEhdotus hyväksyttiin.
Kh § 439
Oheismateriaali 1Linjaus ruoan laadun ja omavalmistusasteen kehittämiseksi sekä luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi vuosina 2012-2016
Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:
EhdotusKaupunginhallitus merkitsee kiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunnan 1.9.2011 § 100 tekemän linjauksen ruoan laadun ja omavalmistusasteen kehittämiseksi sekä luomu- ja lähiruoan käytön lisäämiseksi vuosina 2012-2016 tiedoksi.
PäätösEhdotus hyväksyttiin.
Jakelu
tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedKiinteistöpalveluliikelaitoksen johtokunta